Ion12 Postat Octombrie 15, 2022 Partajează Postat Octombrie 15, 2022 Buna ziua, In urma unei inundatii am scos parchetul vechi si de 2 luni tot incerc sa usuc sapa originala a blocului. AM folosit si dezumidificator si aparat special care baga caldura in sapa. La masuratori cu aparatul de masurat umiditatea in sapa am sub 2 si pe alocuri in zone mici am maxim 3. Am pus parchetul pe majoritatea dormitorului, parchet nou cu folie de polistiren extrudat de 3mm, din aceea la rola. Dupa 2 zile cand am continuat lucrarea am dat la o parte doua randuri de aprchet si dedesubt, doar pe doua zone langa pereti, 2 zone cam de 25cm diametru, era umedca sicum as fi turnat apa si mirosea a umed. Dupa ce am luat folia siparchetul de acolo s-a zvantat in 2 ore. Este posibil ca folia asta la rolasafaca condens asa mare cu sapa? Dacalas asa va aparea sigur mucegaiul. Sa dau o sapa autonivelanta de 05 cm amstecata cu Sika si apoi sa pun intre sapa si parchet polistiren din acela patrat verde de 5 mm. Va rezolva problema s anu mai apara umiditatea asta si sa nu fac mucegai? Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 15, 2022 Partajează Postat Octombrie 15, 2022 E posibil sa ai infiltratii de la o fisura. Apa isi face loc pe unde nu te astepti. Link spre comentariu
Ion12 Postat Octombrie 15, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2022 Buna seara, Nu am. Am stat si am reizuit traseul tevilor si am tot verificat. Aceste zone umede nu sunt langa baie si vecinul nu are nici el baia pe peretele meu In jurul zonei este umiditate ok a sapei. Am o solutie dar nu stiu daca este ok. Dau cu sika 905 w sau 703 w(nu am vazut care ar fi diferenta intre ele), si apoi pun deasupa autonivelanta de 0.5cm. Astfel umiditatea din sapa veche nu mai urca si datorita sapei noi nu fac condens intre folia de sub parchet si sapa deoarece sapa noua cand se usuca este poroasa, uscata si absoarbe eventualii vapori de condens. Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 15, 2022 Partajează Postat Octombrie 15, 2022 Nu lasa acolo umezeala, apa nu va sta acolo. Link spre comentariu
Ion12 Postat Octombrie 16, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2022 Multumesc. Eu le-am tinut inchise pe timpul zilei dar am bagat in camera un dezumidificator trotec si doar noaptea deschise. Link spre comentariu
Ion12 Postat Octombrie 16, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2022 Daca umiditatea in sfragerie este in 95% din suprafata sub 2 si daor in doua zone, cam cu diametru de 20 cm, este de cam 3.5, 3.6 pot pune parchetul? Zonele astea se vor resorbii avnd in vederre ca in jurul lor este sapa uscata? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 16, 2022 Partajează Postat Octombrie 16, 2022 Dacă ai pungi de umezeală mai mare, acolo vor apărea zone de condensare sub parchet.Posibil ca în placa de beton să existe fisuri sau goluri care au reţinut apă şi uscarea e neuniformă. Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 16, 2022 Partajează Postat Octombrie 16, 2022 Am vazut la cineva care a renovat un apartament mai vechi. Sub sapa era moloz, ce maturau pe santier. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum