Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Win10, ver. 1734 sau versiune mai noua?

Ovidanie

Postări Recomandate

Am laptop cu licenta Win10, am un memory stick cu Win10 Ver.1734, original, de la Microsoft.

Intrebare: sa reinstalez sistemul de operare de pe stick-ul original si sa-l las sa-si faca update-uri pana ma plictisesc sau sa descarc Win10 gata actualizat de pe site-ul Microsoft?

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• merck

3

• Stefan

2

• validae

2

• modoran

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ultimul de pe site Microsoft. Si asta o sa beneficieze de un update major in curand. 

Daca pui 1734 o sa faci cateva ore bune actualizarea pana la ultima versiune. Si apoi curatare sa nu ocupe spatiu.

Link spre comentariu

Ăsta e și motivul pentru care eu personal am renunțat la Windows....actualizările făcute exact când voia sistemul, chiar dacă eu setam să le amâne sau să nu le facă.

Apropo de Windows, am instalat cuiva acu câteva zile Windows11, pe laptop nou...surpriză, nu vedea SSD-ul și nu puteam seta unde să instaleze.A trebuit dezactivată funcția VDM din BIOS, că cerea un driver pe care nici Win11 nu-l are în baza de date.Noroc că am căutat pe net, așa am aflat de treaba asta.Asta în ideea că se mai lovește cineva de aceeași problemă....

Link spre comentariu
Acum 11 minute, modoran a spus:

Ce e aia VDM ???

VMD = Volume Management Device

Intel VMD is a storage controller with hardware logic inside Skylake CPU, which helps manage and aggregate NVMe SSDs. It behaves as an "integrated end point" to Skylake root complex, so OS/BIOS enumeration stops at the Intel VMD controller.

feature that enables direct control and management of NVMe SSDs from the PCIe bus without additional hardware adaptors.

Editat de merck
Link spre comentariu

E un controller care se folosește de obicei la servere, deci unui urilizator normal nu-i ajută prea mult Problema lui e lipsa driverelor necesare în baza de date a sistemului.

Link spre comentariu
Acum 1 oră, validae a spus:

Apropo de Windows, am instalat cuiva acu câteva zile Windows11, pe laptop nou...surpriză, nu vedea SSD-ul și nu puteam seta unde să instaleze.

Avea procesor Intel Xeon?

Link spre comentariu
Acum 1 oră, validae a spus:

Apropo de Windows, am instalat cuiva acu câteva zile Windows11, pe laptop nou...surpriză, nu vedea SSD-ul și nu puteam seta unde să instaleze.A trebuit dezactivată funcția VDM din BIOS, că cerea un driver pe care nici Win11 nu-l are în baza de date.Noroc că am căutat pe net, așa am aflat de treaba asta.Asta în ideea că se mai lovește cineva de aceeași problemă....

M-am lovit de asta la doua Lenovo IdeaPad 3 cu Intel gen.11, am înjurat puțin la început dar nu am dezactivat nimic din BIOS, cu o simpla căutate pe gugle am gasit Intel® RST driver packages si s-a rezolvat imediat.

Acum 4 minute, merck a spus:

Avea procesor Intel Xeon?

Laptop cu Xeon? Vreau si eu. Nu cred ca IVMD-ul ala are legatura cu serverele, acolo controllere de RAID sunt mult mai complexe si necesita hardware specializat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări