Ovidanie Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 (editat) Am laptop cu licenta Win10, am un memory stick cu Win10 Ver.1734, original, de la Microsoft. Intrebare: sa reinstalez sistemul de operare de pe stick-ul original si sa-l las sa-si faca update-uri pana ma plictisesc sau sa descarc Win10 gata actualizat de pe site-ul Microsoft? Editat Octombrie 14, 2022 de Ovidanie Link spre comentariu
lucian_ava Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 Ultimul de pe site Microsoft. Si asta o sa beneficieze de un update major in curand. Daca pui 1734 o sa faci cateva ore bune actualizarea pana la ultima versiune. Si apoi curatare sa nu ocupe spatiu. Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 Doar cu Media Creation Tool, ultima versiune. Nu are nici un sens sa folosesti versiunea de pe stick. Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 Ultima versiune fără discuţie. Mori lîngă el pînă termină toate actualizările. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 Ăsta e și motivul pentru care eu personal am renunțat la Windows....actualizările făcute exact când voia sistemul, chiar dacă eu setam să le amâne sau să nu le facă. Apropo de Windows, am instalat cuiva acu câteva zile Windows11, pe laptop nou...surpriză, nu vedea SSD-ul și nu puteam seta unde să instaleze.A trebuit dezactivată funcția VDM din BIOS, că cerea un driver pe care nici Win11 nu-l are în baza de date.Noroc că am căutat pe net, așa am aflat de treaba asta.Asta în ideea că se mai lovește cineva de aceeași problemă.... Link spre comentariu
modoran Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 Ce e aia VDM ??? Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 (editat) Acum 11 minute, modoran a spus: Ce e aia VDM ??? VMD = Volume Management Device Intel VMD is a storage controller with hardware logic inside Skylake CPU, which helps manage and aggregate NVMe SSDs. It behaves as an "integrated end point" to Skylake root complex, so OS/BIOS enumeration stops at the Intel VMD controller. feature that enables direct control and management of NVMe SSDs from the PCIe bus without additional hardware adaptors. Editat Octombrie 14, 2022 de merck Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 E un controller care se folosește de obicei la servere, deci unui urilizator normal nu-i ajută prea mult Problema lui e lipsa driverelor necesare în baza de date a sistemului. Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 Acum 1 oră, validae a spus: Apropo de Windows, am instalat cuiva acu câteva zile Windows11, pe laptop nou...surpriză, nu vedea SSD-ul și nu puteam seta unde să instaleze. Avea procesor Intel Xeon? Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 Acum 1 oră, validae a spus: Apropo de Windows, am instalat cuiva acu câteva zile Windows11, pe laptop nou...surpriză, nu vedea SSD-ul și nu puteam seta unde să instaleze.A trebuit dezactivată funcția VDM din BIOS, că cerea un driver pe care nici Win11 nu-l are în baza de date.Noroc că am căutat pe net, așa am aflat de treaba asta.Asta în ideea că se mai lovește cineva de aceeași problemă.... M-am lovit de asta la doua Lenovo IdeaPad 3 cu Intel gen.11, am înjurat puțin la început dar nu am dezactivat nimic din BIOS, cu o simpla căutate pe gugle am gasit Intel® RST driver packages si s-a rezolvat imediat. Acum 4 minute, merck a spus: Avea procesor Intel Xeon? Laptop cu Xeon? Vreau si eu. Nu cred ca IVMD-ul ala are legatura cu serverele, acolo controllere de RAID sunt mult mai complexe si necesita hardware specializat. Link spre comentariu
merck Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 Acum 13 minute, Stefan a spus: Laptop cu Xeon? Vreau si eu. Bani ai? https://www.lenovo.com/us/en/d/intel-xeon-laptops/?orgRef=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 Acum 2 minute, merck a spus: Bani ai? https://www.lenovo.com/us/en/d/intel-xeon-laptops/?orgRef=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F M-am razgandit, nu mai vreau. Desi la munca exista laptopuri apropiate la pret cu P15-le ala (carboane) eu inca nu merit asa ceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum