TibiBzg Postat Octombrie 13, 2022 Partajează Postat Octombrie 13, 2022 Buna ziua! Am primit la reparat amplificatorul din titlu, si vreau sa va cer parerea. Dupa o inspectie cu schema in fata am identificat uramtoarele piese stricate : Q113, Q114 Q110 si D103. Q113 si Q114 m-am gandit sa-i inlocuiesc cu 2SA1695, iar Q110 cu NTE374, ce parere aveti? Din experienta dumneavoastra ar mai trebui verificat ceva? Este nevoie de alte modificari dupa inlcouirea acestor piese? Nu pot atasa schema pentru ca este prea mare, dar o gasiti pe elektrotanya Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 Nu cred ca sta cineva sa o descarce. Poți face o selecție cu „snipping tool” din windows doar cu etajul final sau mai multe. Le salvezi jpeg și le urci pe site. Sau poți arhiva documentația împărțind-o în bucăți mai mici. Link spre comentariu
TibiBzg Postat Octombrie 14, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2022 Acum 27 minute, barbulescuorlando a spus: Nu cred ca sta cineva sa o descarce. Poți face o selecție cu „snipping tool” din windows doar cu etajul final sau mai multe. Le salvezi jpeg și le urci pe site. Sau poți arhiva documentația împărțind-o în bucăți mai mici. Zis si facut! Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 O timpenie de schema. Si mai zici ca-i Yamaha. Cred ca merg tranzistoarele alese dar trebuie sa verifici si eventual sa modifici ceva rezistente astfel incit sa se pastreze curentul de repaos la finali. Sint trecute niste valori de curent pe schema. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 Gunoiu' sună acceptabil spre bine, chiar daca are o schemă din anii ' 60 ai secolului trecut , este inspirată din catalogul celor de la fosta RCA . Schema cu pricina e studiată special să aibă un anume profil armonic al distorsiunilor ... Nu e o perfecțiune audiofilă , ci invers . Dar sună interesant ... Link spre comentariu
TibiBzg Postat Octombrie 16, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2022 La 14.10.2022 la 10:53, sesebe a spus: O timpenie de schema. Si mai zici ca-i Yamaha. Cred ca merg tranzistoarele alese dar trebuie sa verifici si eventual sa modifici ceva rezistente astfel incit sa se pastreze curentul de repaos la finali. Sint trecute niste valori de curent pe schema. Da, nu sunt vreun profesor in ale amplificatoarelor, si mie mi-a dat un pic cu virgula, dar da, e Yamaha. Am vazut si eu acele notatii, voi verifica, multumesc. Link spre comentariu
TibiBzg Postat Octombrie 21, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 21, 2022 Revin cu vesti proaste... Am inlocuit tranzistorii exact cum am spus mai sus. Amplificatorul intra direct in protectie si nu pot verifica tensiunile sau curentii trecuti pe schema. Are cineva vreo ideea? Link spre comentariu
Craciun Postat Octombrie 21, 2022 Partajează Postat Octombrie 21, 2022 (editat) Salut, Ai un scurt pe undeva, cu un ESRmetru sau multimetru capabil sa masoare miliohmi pus pe R il gasesti. BR/Daniel Editat Octombrie 21, 2022 de Craciun Link spre comentariu
TibiBzg Postat Octombrie 22, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 22, 2022 La 21.10.2022 la 9:57, Craciun a spus: Salut, Ai un scurt pe undeva, cu un ESRmetru sau multimetru capabil sa masoare miliohmi pus pe R il gasesti. BR/Daniel Va multumesc! Voi verifica. Link spre comentariu
arheopterix Postat Octombrie 24, 2022 Partajează Postat Octombrie 24, 2022 On 10/13/2022 at 6:56 AM, TibiBzg said: Q113 si Q114 m-am gandit sa-i inlocuiesc cu 2SA1695 Adica inlocuiti 2STC4468 cu 2SA1695 si va asteptati sa si functioneze? Link spre comentariu
TibiBzg Postat Octombrie 25, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2022 Acum 10 ore, arheopterix a spus: Adica inlocuiti 2STC4468 cu 2SA1695 si va asteptati sa si functioneze? Comparand datasheet-urile mi s a parut ok aceasta miscare. Dumneavoastra cu ce ati fi inlocuit? (Piese disponibile actual?) Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 25, 2022 Partajează Postat Octombrie 25, 2022 Nu ai inteles nimic din postarea ironica a colegului. Ideea este ca foarte rar scapi asa de usor la o reparatie, cel putin nu la una facuta corect. O reparatie facuta corect nu implica schimbarea PE RIND a pieselor gasite defecte. trebuie in primul rind cautata cauza declansatoare a defectului si urmarita calea de defectare a TUTUROR componentelor ce s-au defectat. Multe dintre ele nu ar defecte ci au doar parametri modificati iar la masuratori superficiale nu sint gasite. Acesta este de obiei si cazul (din pacate) depanatorilor de meserie la aparatele noi (in special televizoare) unde se fac reparatii punind SW din nou si gata televizorul, cind defapt in majoritatea cazurilor mai exista si alte chestii ce trebuie schimbate, chestii ce au dus la aparitia alterarii SW-ului (cip-ul de memorie, alimentarea lui sau a procesorului etc). Revenind la amplificatorul tau ideea este ca cel mai probabil sint (si) alte piese defecte sau cu parametrii alterati si care au dus la defectarea tranzistoarelor finale. Link spre comentariu
sla Postat Octombrie 25, 2022 Partajează Postat Octombrie 25, 2022 Acum 1 oră, TibiBzg a spus: Comparand datasheet-urile mi s a parut ok aceasta miscare. Dumneavoastra cu ce ati fi inlocuit? (Piese disponibile actual?) Originalul este NPN, inlocuitorul este PNP. Cum ar putea sa functioneze in aceasta schema? Link spre comentariu
TibiBzg Postat Octombrie 25, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 25, 2022 Acum 1 oră, sla a spus: Originalul este NPN, inlocuitorul este PNP. Cum ar putea sa functioneze in aceasta schema? Fara cuvinte, nu pot decat sa va multumesc. Am dat-o de gard, de data asta, original Link spre comentariu
arheopterix Postat Octombrie 25, 2022 Partajează Postat Octombrie 25, 2022 On 10/14/2022 at 12:53 AM, sesebe said: Cred ca merg tranzistoarele alese ... Eu nu cred. Poate altii ... Am deschis si topic separat pe aceasta tema, insa tot nu v-ati dat seama de nepene, penepe sau pepene. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum