icar Postat Octombrie 13, 2022 Partajează Postat Octombrie 13, 2022 Sa nu credeti ca am actiuni la posta româna, ba din contra, am avut meciuri mari, am mai scris eu pe aici despre asta, dar... De curând, posta româna a deschis un nou serviciu, si anume FACTAJ. Coletele se pot trimite prin acest serviciu si sunt aduse direct acasa, la fel cum fac firmele de curierat, numai ca fac asta la...juma' de pret! Un colet, cu ramburs, care la firma de curierat vine la 40 -50 de lei, la posta, prin factaj, costa in jur de 15 lei, si coletul e adus acasa. Am scris cele de mai sus, pentru ca multi din cei ce vând din lucrurile de prisos, nu au cunostinta de aceasta optiune. In concluzie, folositi/solicitati serviciul factaj când expediati colete, e doar câtva lei in plus. Nu o luati ca pe o reclama, ci ca pe o informare. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 13, 2022 Partajează Postat Octombrie 13, 2022 Mai contează și greutatea. Pe mine m-a costat colet de 9kg fără ramburs, 19,8 lei. Adus acasă cred ca mai pune pe el 10 lei măcar. Sigur e mai ieftin decât la curier, dar nici nu scapi cu 15 lei. E cam jumate fața de curier, dar comoditatea destinatarului se transfera în incomoditatea expeditorului. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 13, 2022 Partajează Postat Octombrie 13, 2022 Nu se transfera deloc. factajul se aplica si la ridicarea coletului! De fapt este vorba de prioripost, acesta este serviciul care preia/preda coletul la domiciliu. Si nu este aparut chiar de curind, are ani buni de cind il folosesc! eventual poate nu era disponibil in toate localitatile si acum s-a extins! Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 13, 2022 Partajează Postat Octombrie 13, 2022 Acum 9 minute, Marele Savant a spus: poate nu era disponibil in toate localitatile si acum s-a extins! Acum 9 minute, Marele Savant a spus: Nu se transfera deloc. Daca nu era disponibil in toate localitatile, de unde siguranta ca nu se transfera deloc? Placerea de a contrazice, probabil. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 13, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2022 Prioripost e vechi si e altceva. Daca a sta la o coada de 20 de persoane, din care 10 au 30 de plicuri de expediat, iti cam iese comoditatea pe urechi. In oras, e un singur ghiseu, deschis de la 8 la 16, unde se dau alocatii, ajutor social, se depun colete si plicuri cu hârtii de valoare de la vreo 10 firme mari, se opereaza, cu prioritate e-mag si mai stiu eu ce. Comoditate ar fi daca trebuie sa ma duc la un ghiseu din 5, sa stau la o coada de o persoana inaintea mea, dar nu am chef. Ma rog, eu doar am vrut sa atrag atentia asupra unui serviciu relativ nou, la juma de pret fata de firmele de curierat, cu exact acelasi deranj. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 13, 2022 Partajează Postat Octombrie 13, 2022 (editat) Acum 6 ore, doru3160 a spus: Daca nu era disponibil in toate localitatile, de unde siguranta ca nu se transfera deloc? Placerea de a contrazice, probabil. Nu, stimate domn! era o parere, ma gindeam ca poate exista o explicatie pentru care lumea nu stie de un serviciu vechi de ani buni! Si indiferent de cine opereaza acest serviciu in anumite zone (presupunind ca nu am dreptate), ideea centrala este ca trimiterile postale pot fi ri ridicate de usa expeditorului si duse la destinatar! Desi, acum ceva ani cind locuiam in provincie si am intrebat la posta daca pot folosi acest serviciu, raspunsul primit a fost: ''atita iti trebuie''! In fine, optiunea de ''factaj'' la expeditor sau/si destinatar este in functiune de ani buni! probabil ca nu in toate catunele, deci nu este valida la completarea formularului on line ! pentru ca e clar ca serviciul este apelat on line, nu mergi la ghiseul postei ca sa lasi adresa de unde sa vina dupa colet. Acum 6 ore, icar a spus: Prioripost e vechi si e altceva. Va asigur ca acolo unde exista prioripostul, acesti se ocupa de coletele cu regim de factaj! nu vine postasul cu zeci de kg in tolba, iar OP postale nu au auto pentru distributie! P.S. ultimul colet trimis saptamina trecuta in acest mod, greutate 200 de grame, valoare declarata (nu ramburs) a fost de 21,70 lei. Daca ar fi fost si ramburs, s-ar mai fi adaugat si valoarea acestuia! Destinatarul este coleg de forum, daca citeste si are bunavointa, poate sa confirme! Editat Octombrie 13, 2022 de Marele Savant Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 13, 2022 Partajează Postat Octombrie 13, 2022 (editat) Acum 26 minute, doru3160 a spus: Când contrazici pe cineva nu înseamnă că îți exprimi o părere. Părerea exprimata nu are legatura cu afirmațiile celorlalți. E personala și atât. Încerci sa dregi busuiocul, dar e știut ca numai de contre va țineți. Cu PIB ul tot o părere a fost mereu când ați contrazis? Acum vad ca vi s-au dezumflat baloanele, când vedeți ca nu ați avut dreptate. Nu folosește la nimic un PIB umflat, dacă este anulat de datorii imense. E patologic cum va mai plac contrele. Nu incerc nimic, am vrut sa fiu elegant si sa gasesc o scuza plauzibila pentru cei care nu au stiut de acest serviciu! In ce priveste PIB-ul si valoare exporturilor, iar am dreptate, nu e nici o greseala! Faptul ca statul se imprumuta aiurea, nu contrazice afirmatia ca se exporta de zeci de ori mai mult ca inainte de 89! De asemenea, deficitul balantei de plarti, raportat la PIB, este printre cele mai mici din Europa! Sinteti probabil printre putinii care nu stiti ca Romania sta foarte bine din acest punct de vedere. A nu se cadea in capacana propagata din nestiinta sau rea intentie de unii, care vorbind de datorii socotesc si datoria privata! majoritaea importurilor de bunuri si servicii sint facute si platite de privati, nu le plateste guvernul din bani publici! Statul se imprumuta doar pentru pensii, salarii si desigur pentru finantarea dezmatului bugetar si a achizitiilor supraevaluate de zeci de ori! nu plateste statul nici importurile de televizoare, nici pe cele de zahar sau coniac frantuzesc! De remarcat ca nu sint probleme cu plata ratelor la imprumuturile statului, iar rezeva BNR de valuta este substantiala, deci nu pot sa apara probleme in viitorul apropiat! Si daca ''contra'' ionseamna a nu fi de acord cu diverse afirmatii inexacte, da, ma tin de ''contre''! folosesc si celui care stia ceva eronat si celorlalti care afla informatia corecta! De ex., eu pot sa postez citeva awb-uri, cu dovada ca int originale, pe care se vede scris mare, in partea de sus ''FACTAJ'', deci pot dovedi ca stiu despre ce vorbesc, am folosit des acest serviciu si stiu de cine este operat! P.S. deca aveti dubii, intrebati la OP de care apartineti, de cind exista acest serviciu! dupa care, eventual veniti si asa cum m-ati acuzat si jignit public, tot public va prezentati si scuzele! Editat Octombrie 13, 2022 de Marele Savant Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 Inițial am șters postarea mea la câteva minute, nu mai mult de 5, pt ca nu voiam sa escaladeze o discuție offtopic, știind ca totdeauna o întoarceți din condei doar cum va convine, dar se pare ca nu am fost suficient de ager De ex eu nu am susținut niciodată ca PIB ul nu a crescut fata de cel din 90. Am susținut mereu ca asta nu ajuta nici cât o frecție la un picior din lemn cata vreme suntem datori pe 3 generații de acum încolo. Producem mai mult, dar cheltuim constant mai mult decat producem. Un om normal la cap ar trebui sa se teama de asemenea situație, nu sa se consoleze cu ideea ca exportam în valoare absoluta mai mult decât în 89...asta e fix pix. Cat despre posta și factaj, ați uitat sa precizați cât creste factura la aplicarea acestui serviciu. Ca el exista, nu e contestat, dar duce prețul la alt nivel, mai aproape de cel al firmelor de curierat. Am și zis ca posta în momentul actual se afla undeva la jumate din nivelul prețului firmelor de curierat, nu e vina mea ca trunchiati din discuție doar ce va convine. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 Cine o suceste, stimabile domn? Daca veti reciti discutia, veti afla cu uimire ca topicul despre ''factaj'' nu a fost initiat de mine, deci nu era problema mea sa spun nimi despre tarife. Dar tot cu mirare veti afla ca aceste tarife au fost pomenite deja! Eu doar am afirmat ca nu este un serviciu nou, este de ani de zile pe piata si asta v-a inflamat! La fel si cu discutiile despre PIB. Initial au plecat de la incercarea mea de a combate pe cei care zi si noapte, prin toate metodele posibile, dezinteresat desigur (nu platiti, Doamne-fereste!!!), imprastie minciuna ca ''nu se mai produce nimic in Romania''! WEu am venit cu cifre care dovedesc contrariul! Si inca odata: datoria publica este relativ redusa fata de PIB, fata de alte tari sau fata de rezervele BNR! Chiar daca unii dau in icter din acest motiv. Sa stiti ca productie se faca si fara a scote fum sau gaze otravitoare pe cos! Sau in hale imense, care niciodata nu au putut fi iluminate sau incalzite corespunzator! Am remarcat tactica dv. de a ataca pe cei care posteaza chestii care nu va plac, insistati cu cuvinte grele sau jigniri, asteptind ca celalalt de jena sau de plictiseala sa renunte si sa lasati impresia pentru ceilalti ca dv. aveti dreptate! dar, ghinion! nu sint subalternul dv. la firma sau in curtea cazarmei, asa ca nu mi-este frica sa va combat! Nu vorbesc niciodata ca sa ma aflu in treaba si fara sa cunosc bine subiectul! Si, daca gresesc, nu-mi este rusine si nu ma ofilesc daca recunosc! Link spre comentariu
flomar60 Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 In vară am trimis colegului mac01 un colet cu factaj... dacă nu mă înșel, am platit in plus vreo 6lei...nu mai stiu cât este acum.... Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 Acum 2 ore, Marele Savant a spus: dar, ghinion! nu sint subalternul dv. la firma sau in curtea cazarmei Limbaj de lemn, stereotip. Lipsește expresia limbaj de autobaza și avem imaginea completa a tuturor comentariilor d voastra. De asta nu voiam sa continui discuția, și drept urmare o sa închei aici. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 14, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2022 Heloooo, vorbeam despre factaj!!! Am intrebat azi curierul de când e aceasta optiune. A spus ca nu stie precis, e angajat doarde 6 luni, dar a spus ca nu e de mult timp si ca nu are nici o legatura cu prioripost. O sa ma documentez. Link spre comentariu
djlove Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 Factaj este o varianta veche, dar este un serviciu care este destul de scump in opinia mea, atunci cand compari cu preturile unui curier. Un colet de 2kg fara asigurare si fara ramburs vad ca ar costa 14.9lei cu factaj doar la livrare, daca se doreste factaj si la ridicare costul creste la 20.9lei. (nu stiu ce timp de livrare a coletului se da in acest caz, coletul ajunge a 2-a zi la destinatie sau dureaza tot 3-5zile?) Acelasi serviciu solicitat unui curier, prin intermediul unei platformelor de comanda curieri, costa 12-16lei (la dimensiuni mici ale coletului) si are incluse si ridicarea si predarea de la domiciliu sau oriunde altundeva, plus ca in peste 90% din cazuri coletul ajunge in urmatoarea zi lucratoare Deci eu spun ca un curier rapid castiga in acest caz. Poate doar daca se face comparatie cu tarifele standard de pe site-ul curierului... atunci cred ca ar castiga posta. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 Optiunea e destul de veche. Stiu de ea de ceva ani. Din pacate au un orar fix in care trebuie sa cam stai pe acasa. Daca nu esti pensionar ... problem. Link spre comentariu
dan-a2 Postat Octombrie 14, 2022 Partajează Postat Octombrie 14, 2022 La mine rar se obosesc sa vina acasa ,de obicei le lasa la postas ... Link spre comentariu
Postări Recomandate