Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Freze pentru rectificat

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Problema ar fi ca ele cand se uzeaza nu se uzeaza doar la varful dintilor ci si pe laterale dintelui. In mod normal flancurile sunt si ele ascutite de asa natura incat spre dinti grosimea discului e mai mare decat la centru. In felul asta freza e detalonata si ea nu atinge lateralul canalului pe care il face decat la dinte, apoi nu mai freaca materialul. Daca s-a subtiat in zona dintilor, atunci in material vor freca si flancurile si freza se va incinge. Practic in sectiune, dintele arata ca un cutit de retezat de strung. O ascutire eficienta ar fi ca sa se refaca si flancurile si in final freza sa devina mai subtire dupa ascutire. Eu am gasit in targ unele noi cu 5lei/buc. E mai sigur asa zic eu.

Panzele de lemn sunt fie cu carbura lipita (placuta de carbura e mai lata decat grosimea discului de baza), fie sunt ceaprazuite si astfel un dinte e spre stanga si urmatorul spre dreapta. In felul asta doar dintele atinge canalul taiat si nu freaca tot discul pe lemn.

Editat de ndc74
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări