Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare laptop OLED (buget 3000 lei)

Postări Recomandate

Nu am date despre procentajul defectatiilor la ssd-uri. In plus tine si de noric, poti lua un ssd/hdd cu defecte din fabrica sau poti lua unul fara probleme care sa functioneze multi mult si bine.

Eu nu am o problema a-mi tine date importante pe ssd sau pe un hdd defect, asta deoarece am avut tot timpul backup, la inceput pe CD/DVD iar acum pe hdd extern.

NAS-urile dupa configurare se folosesc de pe PC-urile din retea (LAN) ca orce stocare interna "lenta" (sunt limitate de viteza retelei LAN).

Pe post de "personal cloud" nu stiu ce sa zic, singura data cind am incercat asa ceva am folosit un "WD my cloud home" pe care nu-l pot recomanda din cauza problemelor imense de securitate (motiv pentru care am renuntat la garantie si am scos hdd-ul din el).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Alege HDD vs SSD:

Despre modul de utilizare al stocarii in editarea video (clip in engleza):

Normal ca se pot sarii pasi, eu tin pe SSD tot ce tine de proiecte in lucru (foto, electro, etc) si dupa ce termin sau renunt le mut pe HDD-uri (cel de uz zilnic si backup).

Link spre comentariu

L-am luat ! Asus Vivobook 15X cu procesor Ryzen 7.  E ceva de vis ! E atat de misto ca nu am cuvinte sa descriu. E tot ce-ti poti dori... Acum, legat de ecranul OLED (ca pt asta l-am luat), chiar nu exista comparatie cu LCD. Culorile foarte vii si frumoase... Chiar a trebuit sa mai umblu putin la saturatie, sa o scad, ca parea un pic ireal. Cum perfectiunea nu exista, trebuia sa aiba si asta un defect. Am impresia ca tehnologia asta OLED este inca la inceput, ca are probleme pe partea de refresh. Uneori, parca fluctueaza luminozitatea ecranului, mai ales pe fond alb. Iar la anumite nivele de intensitate palpaie (flicker). Nu e problema doar la asta al meu, ca am citit pe net si e plin cu postari pe tema asta. Cica pana la 50%, luminozitatea se ajusteaza intr-un fel, apoi in altul. Ceva gen "dc dimming" si "PWM". Asta e... Dar chiar si asa cu problema asta, nu imi pare rau ca l-am luat, si as face-o din nou. E ceva atat de minor, si doar pe un perfectionist ca mine ar putea sa deranjeze, in rest trece neobservat. Pentru ce calitate a imaginii ofera, isi merita toti banii ! Acum ramane de vazut daca voi putea sa bag SSD de 2TB in el... Ah, si restaurarea filmelor vechi in Full-HD cu AI, merge de 2 ori mai repede pe asta (12 ore in loc de 24 pe episod) ! 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, bogdan546 a spus:

Vezi sa nu fie prostia asta din windows activata

Sa stii ca exat asa se comporta... ca si cand ar ajusta automat luminozitatea in functie de ce e afisat pe ecran. Dar foarte fin, nu vizibil rau...

Dar unde o gasesc ? Ca am cautat la Settings > System > Display si nu am asa ceva....

Tu ai cumva Win 11 ? Ca eu am 10...

Editat de user72514
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
La 12.10.2022 la 20:09, Blacksmith a spus:

Cu Intel am avut intotdeauna probleme pe partea de grafica... Are niste culori spalacite, o luminozitate nativa foarte mare... Pana nu am umblat la setarile avansate ale placii video, nu a fost chip sa pot privi ecranul. Si asta mi s-a intamplat la toate cu procesor Intel... Am crezut ca e o gluma initial, ca sint la camera ascunsa...

Este posibil?

Adica rulezi același soft pe doua sisteme diferite, unul cu procesor Intel celalalt AMD, procesezi acelasi fișier video și rezultatele vor fi diferite? 

Link spre comentariu

Intre timp am aflat:  Programele care fac prelucrare video se folosesc de codecuri care sunt implementate hardware in cipurile grafice si in procesoarele care contin si partea grafica. Dar softurile de prelucrare video permit alegerea codecului, nu neaparat unul din codecurile hardware, poate fi si un codec software...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Mi-am luat laptop oled fara pretentii asus cu i5 16GB grafica intel 2k ron, posibil e mai bine pentru ochi, gandesc ca nu voi ma gresi atit de mult la ediat, poate se vede mai bine.

Astept sa vina, sa pun un linux, oare se poate face sa booteze de pe micro sd? vine no OS

Link spre comentariu
La 05.03.2023 la 18:24, ionut120v a spus:

gandesc ca nu voi ma gresi atit de mult la ediat

Indiferent de tipul panel-ului daca nu e calibrat tot o sa gresesti culorile.

La 05.03.2023 la 18:24, ionut120v a spus:

oare se poate face sa booteze de pe micro sd?

In general merge, dar mai sunt si pc-uri care fac pe nebunele si refuza sa boot-eze dupa vre-un card, cititor, sau alt mediu de stocare.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări