Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

NJM5532 NE5532 OPA2134

gabrielbecheanu

Postări Recomandate

SalutAm o intrebare pentru voi.Stie cineva NJM5532 este acelasi lucru cu NE5532. In specificatii eu nu am vazut nimic diferita, ce pot sa va spun este ca NJM apare ca fiind fabricat de JRC iar NE de Texas Instruments. Pun aceasta intrebare pentru ca vreau sa modific un CD player. Acum citeva zile am gasit pe internet o placa de sunet care are ca op amp NE5532 si spuneau acei baieti ca versiunea gold a placi de sunet vine cu OPA2134 si ca ar fi cu totul altceva fata de versiunea cu NE. Specific faptul ca OP ampul este singura diferenta intre cele doua versiuni de placi de sunet. Eu vreau sa inlocuiesc in cd playerul meu doar OP Ampi care sunt NJM5532, nevazind nicio diferenta intre ei in specificatii am presupus ca as putea face aceasta modificare fara sa mai umblu la altceva.Vreau sa schimb NJM5532 cu OPA2134. Pentru cine dosreste schema cd ului pe care vreau sa il modific, o pot trimite prin mailMultumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gabrielbecheanu

3

• zal

2

• bogdan_

1

• hugo

1

Top autori în acest subiect

Da, e acelas lucru primul 5532 cu al doilea. Si se mai pot gasi si cu alt prefix...Dar esti sigur ca operationalul este singura diferenta?Eu nu vad motivul pentru care ar fi scos doua produse pentru o diferenta asa de mica de cost. OPA2134 nu e tocmai o avere fata de NE5532...Poate mai era vreo diferenta si la DAC sau Quartz sau altceva.... Sau poate era facut asa doar ca sa ia ochii...In ceea ce priveste inlocuirea din CD-player, poate nu o sa obtii nimic in plus...

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns.Cred ca cel mai bine este sa discutam concret. Este vorba de un cd player Onkyo DX 6850 un cd bun la vremea lui, peste el mai sunt doua modele un 6870 cu doua trafuri si sasiu de cupru dar si un clock mai bun si 6890 cu alt dac alt filtru digital cu torul altceva inclusiv iesiri balansate. Problema modificara a aparut atunci cind am citit despre acea placa de sunet Audiotrak Prodigy HD2 care in versiune pentru europa vine cu NE5532 si pentru japan si korea cu OPA2134, cea cu OPA se numeste Gold. Cei care au testat cele doua placi sustin ca este o diferenta destul de mare de sunet intre ele si ca diferentele sunt doar de op ampi la Gold au OPA2134. Atunci eu am zis: daca pot schimba operationali si la mine in cd cu niste OPA2134 poate as avea si eu un sunet mai bun, pentru ca am de gind sa pastrez cd playerul iar pretul op ampilor nu mi se pare prea mare.Doresc pareri de la voi in aceasta situatie.Am sa atasez si manuallul service al acestui cd player poate va vine mai usor.Merci

Link spre comentariu

Unul care stiu eu ca e bun si fara zgomot, e LM833, folosit mai ales de Technics si Philips, tot in iesirile de cd. Poti sa pui fel de fel de c.i., singura diferenta in afara de zgomot (desi nu cred sa-l simti), ar fi cistigul diferit intre diferitele tipuri, sa verifici si in datele lor ca sa fie cit de cit apropiate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări