Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Priza împământare

spik

Postări Recomandate

• Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spik

6

• BRANCA

4

• doru3160

3

• validae

2

Top autori în acest subiect

Pe un alt forum, @Ion Bumbu, a spus ca nu este mai bun inoxul motivand rezistivitatea.

Am lucrat in trecut balustrade din inox...

Inca mai am bucati de teava inox de 40 mm diametru, 1,5 mm in carne si cca 1500 mm lungime.

Link spre comentariu

Într-un sol acid, tare as vrea sa vad după 5 ani ce rezistivitate are o priza cu țeavă zincata, față de una cu țeavă din inox. As putea pune un pariu ca aia din inox iese mai buna. 

Link spre comentariu

Electrozii din otel cuprat au o durata de viata de aproximativ 30 ani, cei din inox rezista aproximativ 50 ani, cei din otel galvanizat termic rezista maxim 5 ani, fara sa se modifice substantial rezistenta de dispersie.

Electrozii din otel cuprat si cei din inox sunt de fapt tije cu diametrul cuprins intre 14 mm si 20 mm.

In principiu o priza cu electrozi de inox "moarte nu are".

Link spre comentariu
Acum 6 minute, validae a spus:

Eu aș crede că acele balustrade ,,de inox,, sunt de fapt din țeavă de oțel ordinar cromate.Poate mă înșel....

Nu, eu am lucrat numai cu teava din inox.

Link spre comentariu
Acum 24 minute, validae a spus:

Eu aș crede că acele balustrade ,,de inox,, sunt de fapt din țeavă de oțel ordinar cromate.

Daca ar fi asa, iti dai seama ce ''zeama'' ar iesi in zona sudata...sunt inox cu siguranta, mai ales cele cu curburi sudate..

Link spre comentariu

Bun şi inoxul,da' trebuie ca ţevile de inox să fie legate,cu sudură,tot cu inox.Dacă sunt materiale diferite apare coroziune electrochimică.

Nici inoxul ordinar de ţevi nu e nemaipomenit de rezistent,mă refer la cel atras de magnet.În medii agresive se utilizează "inox" special,în fapt aliaje cu crom,vanadiu ş.a.Alea nu sunt atrase de magnet...

Am avut într-un vas de plastic,la bucătărie,puse nişte cuţite şi furculiţe.După ce le spălam se scurgea ceva apă pe fund.După un timp am constatat ciupituri pe lama cuţitelor cam de 5-10 mm!Exact în porţiunea în care stăteau în apă...

Link spre comentariu

Electrozi de impamantare din inox sunt confectionati din inox AISI 316 sau AISI 304, teava de balustrade este in general din AISI 304.

Eu cred ca este destul de buna pentru impamantare, cu toate ca nu stiu cum o sa bati teava fara sa se deformeze (este subtire in "carne" ).

Link spre comentariu

spik.Ţevile pot să nu le baţi.Faci rost de un sfredel pentru pământ şi dai gaură.După ce introduci ţeava poţi completa înapoi cu pâmânt sau amestec cărbune şi nisip,bine bătut.

Preferabil pământarea să fie într-o zonă mai umedă...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări