spik Postat Octombrie 11, 2022 Partajează Postat Octombrie 11, 2022 Tarusii din inox ar fi mai buni decat cei din otel zincat pentru o priza de impamantare? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 11, 2022 Partajează Postat Octombrie 11, 2022 Categoric, dar ar fi și mult mai scumpi.Dacă vă permiteți luxul de a folosi inox la împământare, e numai bun... Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 11, 2022 Partajează Postat Octombrie 11, 2022 Pe principiul cand nu ai paine, e bun si cozonacul Link spre comentariu
spik Postat Octombrie 11, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2022 Pe un alt forum, @Ion Bumbu, a spus ca nu este mai bun inoxul motivand rezistivitatea. Am lucrat in trecut balustrade din inox... Inca mai am bucati de teava inox de 40 mm diametru, 1,5 mm in carne si cca 1500 mm lungime. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 11, 2022 Partajează Postat Octombrie 11, 2022 Într-un sol acid, tare as vrea sa vad după 5 ani ce rezistivitate are o priza cu țeavă zincata, față de una cu țeavă din inox. As putea pune un pariu ca aia din inox iese mai buna. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Octombrie 11, 2022 Partajează Postat Octombrie 11, 2022 De ce credeți ca se impun verificări anuale ale prizelor de pământ la magazine și firme care au pretenții? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 11, 2022 Partajează Postat Octombrie 11, 2022 Eu aș crede că acele balustrade ,,de inox,, sunt de fapt din țeavă de oțel ordinar cromate.Poate mă înșel.... Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Octombrie 11, 2022 Partajează Postat Octombrie 11, 2022 Electrozii din otel cuprat au o durata de viata de aproximativ 30 ani, cei din inox rezista aproximativ 50 ani, cei din otel galvanizat termic rezista maxim 5 ani, fara sa se modifice substantial rezistenta de dispersie. Electrozii din otel cuprat si cei din inox sunt de fapt tije cu diametrul cuprins intre 14 mm si 20 mm. In principiu o priza cu electrozi de inox "moarte nu are". Link spre comentariu
spik Postat Octombrie 11, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2022 Acum 6 minute, validae a spus: Eu aș crede că acele balustrade ,,de inox,, sunt de fapt din țeavă de oțel ordinar cromate.Poate mă înșel.... Nu, eu am lucrat numai cu teava din inox. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 11, 2022 Partajează Postat Octombrie 11, 2022 Acum 24 minute, validae a spus: Eu aș crede că acele balustrade ,,de inox,, sunt de fapt din țeavă de oțel ordinar cromate. Daca ar fi asa, iti dai seama ce ''zeama'' ar iesi in zona sudata...sunt inox cu siguranta, mai ales cele cu curburi sudate.. Link spre comentariu
BRANCA Postat Octombrie 11, 2022 Partajează Postat Octombrie 11, 2022 Bun şi inoxul,da' trebuie ca ţevile de inox să fie legate,cu sudură,tot cu inox.Dacă sunt materiale diferite apare coroziune electrochimică. Nici inoxul ordinar de ţevi nu e nemaipomenit de rezistent,mă refer la cel atras de magnet.În medii agresive se utilizează "inox" special,în fapt aliaje cu crom,vanadiu ş.a.Alea nu sunt atrase de magnet... Am avut într-un vas de plastic,la bucătărie,puse nişte cuţite şi furculiţe.După ce le spălam se scurgea ceva apă pe fund.După un timp am constatat ciupituri pe lama cuţitelor cam de 5-10 mm!Exact în porţiunea în care stăteau în apă... Link spre comentariu
Barbu Paul Postat Octombrie 11, 2022 Partajează Postat Octombrie 11, 2022 Electrozi de impamantare din inox sunt confectionati din inox AISI 316 sau AISI 304, teava de balustrade este in general din AISI 304. Eu cred ca este destul de buna pentru impamantare, cu toate ca nu stiu cum o sa bati teava fara sa se deformeze (este subtire in "carne" ). Link spre comentariu
spik Postat Octombrie 11, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2022 Asta nu e o problema, se rezolva cu niste capace in care sa bati. Link spre comentariu
spik Postat Octombrie 11, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2022 Multumesc pt raspunsuri. Link spre comentariu
BRANCA Postat Octombrie 12, 2022 Partajează Postat Octombrie 12, 2022 spik.Ţevile pot să nu le baţi.Faci rost de un sfredel pentru pământ şi dai gaură.După ce introduci ţeava poţi completa înapoi cu pâmânt sau amestec cărbune şi nisip,bine bătut. Preferabil pământarea să fie într-o zonă mai umedă... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum