Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Demontare rasnita cafea romaneasca

dacos

Postări Recomandate

Salutare,

Aș avea nevoie să desfac lama unei râșnițe Electroargeș ca să scot motorul. Care ar fi procedura? Piulița de plastic din mijloc este lipită sau înfiletată (acoperă o piuliță de metal?). Are formă piramidală și mă gândesc că poate la fabrică aveau o cheie specială pentru înfiletat/desfiletat.

IMG-20221005-212413r.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dacos

2

• doru3160

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

În partea opusă a rîşniţei, axul are un şanţ în care se introduce o şurubelniţă.Fixezi axul cu o şurubelniţă potrivită şi roteşti în sens antiorar de lama râşniţei.

Plasticul butucului cuţitului include o piuliţă metalică.Nu ai nevoie de scule speciale, cu o cârpă acoperi lamele tăietoare şi roteşti de ele ca pe orice şurub...

Link spre comentariu

Mulțumesc mult. Am reușit să desfac lama.

La mine trebuia deșurubată în sensul acelor de ceasornic. Am urmărit sensul tăișului și am încercat așa. Greu am reușit să o urnesc din cauza a ceea ce vedeți în poză (un gel foarte vâscos). Încet încet am reușit. Sunt surprins că axul este de calitate bună, dur, iar tăietura nu s-a lărgit. 

Râșnita a fost folosită pentru boia (măcinarea ardeiului iute uscat). Aproape sigur acel ardei iute nu este la fel de uscat precum cafeaua prăjită. În ani de zile s-a depus acel compus. 

Culmea, ea funcționa, dar în corpul de plastic a apărut o mică fisură prin care ieșea praful iute = strănut :rade:. Încerc să rezolv fisura cu poxilina. 

IMG-20221010-184454.jpg

Link spre comentariu
Acum 16 ore, dacos a spus:

La mine trebuia deșurubată în sensul acelor de ceasornic.

Ai avut noroc, de regula acolo e filet invers, pe stanga, si daca tragi invers, exista riscul de a invarti piulita in plastic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări