Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect "compact" amplificator PP UL 6P3S

Усилитель

Postări Recomandate

• Răspunsuri 63
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Усилитель

34

• sonic11

11

• icar

8

• darius_bv

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 8 ore, merck a spus:

Cand esti boier ... uiti ca altii au negativare automata. 

Da, nu stiu cat de boier sunt:rade: dar cred ca se pote rezolva prin alegerea unor rezistente de wataj mai mare.

Se vor incalzi mai putin.

Cum am zis mai sus se poate face fante pe panoul din spate si in fata in partea de jos.

Asa se poate asigura o ventilatie corespunzatoare pentru componentele din interior iar partea de deasupra va arata mai profi.

Editat de sonic11
Link spre comentariu
1 oră în urmă, sonic11 a spus:

sus se poate face fante pe panoul din spate si in fata in partea de jos.

Spatele este foarte ingust, 58mm,vin pe ea 2 mufe IN RCA, 4 iesire difuzoare stil borna, cu strangere, dar merge si cu banană, bprna mare rasucire Masă, comutator 4-8 ohmi, cablu 220, siguranta generală.... Loc-ioc

Vreau curent de aer de jos in sus, asa cutia va fi mai rece, si lampile vor beneficia de curent de aer. 

(am eu câteva fobii cu : brum, incalzire, filtraj insuficient, incalzire, subdimensionare) 

Link spre comentariu

Decizia e a dv. eu doar  gandeam cu voce tare:57

Eu asa as fi procedat, sunt mai perfectionist si nu prea ma impac cu improvizatiile si stiu ca puteti să-l faceti sa arate ca de fabrica.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, sonic11 a spus:

stiu ca puteti să-l faceti sa arate ca de fabrica.

Sculele de fabrica sunt facute "exact" , toate fazele au fost proiectate de multi oameni in mult timp, realizate cu masini adecvate, toate identic, in serie. 

Eu am o placere sa fac din "chestii" date la reciclat  ceva lucrat de mana,dat la pilă ( nu la cineva pe CNC) si chiar daca are imperfectiuni, ( ex : capacul are cateva zgârieturi... :tryre)

"ceva" care are "suflet".... Si ai o placere să asculti, si să privesti.... 

Altfel decat pe cele multe facute in serie.. 

Editat de Усилитель
Link spre comentariu

Usiliteli, ai dreptate. Cind realizam câte un montaj, dupa 89, ca inainte nu gaseai nimic de-a gata, multi mi ziceau "mai bine cumparai din magazin, nu te mai munceai atit". Ei, tocmai in aceasta munca sta satisfactia!

Eu nu mi-as face griji pentru racirea tuburilor prin acele fante, ci de incalzirea lor, din cauza distantei dintre ele. Vorbesc in general, nu referitor la acest montaj.

Link spre comentariu

Organizare interior.....+ o masa mai mare ,am mai folosit ,fara probleme.Tabla cupru 1mm.....

interi10.jpg

Placute pt anodica, VuVu - metru , Bias,etc, le fac dinainte ,sa mearga mai repede montarea...( nu prea ramane loc liber.....)

parti10.jpg

Link spre comentariu

Placa anodica.......punte 6A/1000V, 2x 100uF Samxon /450V ...

( deocamdata traful pt drosel nu vrea sa se desfaca , .....da de furca...)

Plexi cu spate lemn ,va fi iluminat pe cant ,vine in spatele butonului potentiometru volum...

Un Puffer mai serios ,facut si colierul de prindere....

pcb_an10.jpg

Link spre comentariu

Facut VuVu-metrul,mai trebuie legate firele , bagate becurile in "reflectoarele " facute din tabla lucioasa ecranaj module RF....

Becul "iluminare pe cant "pt panoul din spatele potentiometrului de volum.

Fata va fi detasabila ,am pus conectori recuperati din videorecordere vechi.

Potentiometrele si comutatoarele vin puse pe un panou  in spatele fatadei.E mai mult de lucru , dar e "cool/marfa = mai profesional..."...:reytre... (Stiu ca e mult mai usor sa pui o tabla neagra/ argintie de aluminiu/fier in fata cu o gaura in mijloc,un potentiometru ,cu surubul acoperit de un buton mare......)   dar am o placere sa fac asa cum ami place mie....

vuvume10.jpg

Link spre comentariu

Ca "reflector, de ce nu folosesti folie de aluminiu, autoadeziva?

Acum 28 minute, Усилитель a spus:

Becul "iluminare pe cant "pt panoul din spatele potentiometrului de volum.

Ai facut un test? Mie nu mi-a iesit nicicum chestia asta! Adica functioneaza, dar nu cum am vrut eu!

Link spre comentariu
Acum 4 minute, icar a spus:

de ce nu folosesti folie de aluminiu, autoadeziva?

pai atunci tre sa-l lipesc de ceva, asa becul vine intre reflector si carcasa miliampermetrelor , reflectorul are forma de " U  " culcat .De la caldura se poate desprinde.   Fiind indoit jos si sus , lumina nici nu iese= efect mai puternic ( voi subvolta becurile , nu am chef sa le tot schimb cand se ard...:speriat...)

Miliampermetrele au o singura carcasa , spatele este impenetrabil pt lumina .La cele translucide merge autoadeziv pe laterale , iluminare din spate.

Inca nu am testat iluminarea pe cant , urmeaza, vreau efectul foarte slab , atractia fiind VuVu-metrul iluminat cald cu becuri.Am facut o zgarietura in forma de cerc , este nevoie sa "iasa"lumina ( sau gauri transversale prin plexi...)

De juma de ora au ajuns tuburile  6buc 6AV6 , le-a adus un prieten din germania ( asa platesc transport 7 euro in loc de 22 ) el oricum vine des ......data trecuta la PCF802 am primit RFT-uri , ( in imagine erau Siemens , dar jos cu litere mici scria ca imaginea este doar exemplu/ilustratie.....)

Acum am salivat sunt "JAPAN""   ....am experiienta buna cu tuburile facute de niponi.

Link spre comentariu

Candva pe vremea lui Ceasca , am vazut un radiocasetofon portabil ,mono, avea carcasa din plastic imitatie lemn si multe butoane sclipitoare ,inconjurate de margini sclipitoare.....mi-a placut si "ars "in memorie.....:n1

Vreau sa reproduc acest stil.Am ales un furnir deschis la culoare ,va fi lacuit mat cu un lac care se absoarbe ,nu schimba culoarea de baza ,si devine parca "inexistent ", dar e nevoie ca umiditalea sa nu "lucreze"....:reytre

Cumparat niste butoane ( 6.50 lei ) de la care voi folosi marginea ( oricum nu sunt cu retentie si are numai un contact ) inlatur mijlocul ,care arata naspa , si pun butoane aluminiu sclipitoare ( de la comutator unde radio ) .Butoanele le-am ales mai mici , distanta pana la margine va da un aspect mai interesant.Mai trebuie gaurite mai mult ( de la 4mm la 10,sa aiba loc de culisat)

O sa am de reglat pozitiile comutatoarelor  ,deoarece vin puse pe un panou secundar in spatele fatadei.Plus cel de On/Off vine pe panoul din spate ,actionat cu tija alama.....vreau ca 220CA sa circule cat mai putin prin carcasa....

Un prieten mi-a spus ca o sa semene cu un bord de Rolls-Royce......nu ma deranjeaza ,ba din contra.....:rege

om vedea .....

butoan10.jpg

Link spre comentariu

Bobinat  Droselul,desfacut din traf alimentare....avea multe fire scoase pe laterale ( 4 gauri de 10mm) am scos firele pe dedesupt , si gaurile transformate in " orificii racire".....( material recuperat boxe vintage -aluminiu )

Resturnat in poza ca sa se vada...talpa in dreapta...are si dincolo 2 "raciri"....

Am R=80 ohmi ,firCuEm 0.25.Intrefier : un strat Scotch transparent.

Inductanta 5.8H. la inceput a fost5H , dar am strans usor in menghina ,apoi stranse urechile carcasei.

Spatele : tabla fier oreiginala ,acoperita ( prenadez calitativ Bison ) cu furnir lipit.

RCA IN, borna Masa, iesiri difuzoare  ( strangere ,dar merge si banana) comutator translatie 4A/125V 2x3pini pt comutare 4-8 ohmi, siguranta generala.

spate10.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări