Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema legata de rezolutie

radue

Postări Recomandate

Am un laptop care are ecran cu rezolutia de 1280x800. Problema este ca vreau sa ama joc si eu un joc pe el, care are rezolutia nativa de 800x600. Nu am deranjeaza ca e mica, ma derajeaza ca o extinde in laterale, astfel toate obiectele din joc capata latime si nu mai exista proportia aceea care este inte 800x600 si 1024x76 spre exemplu.Exista vre-un program care sa poata rula jocul la rezolutia lui , sau la 1024x768 astfel incat marginile sa fie negre ? ( ca si cum as rula jocul in fereastra de Windows, numai ca nu vreau sa vad si desktopul )O solutie ar fi sa rulez jocul in fereastra, cu wallpaperul negru si taskbarul ascuns, dar alta este ? :smt006

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

6

• MifTy

3

• ph3e4r

2

• zal

2

Top autori în acest subiect

hmmmmm...

rezoluţia la monitorul meu e de 1280x1024, ceea ce e o rezoluţie standard!!!

1280x800 e "niţel" nestandard, unde pui că distorsionează imaginea (o face mai "înaltă").

acestea fiind zise, eu cred că jocul se "orientează" totuşi după rezoluţia desktopului tău, dată fiind distorsionarea de care pomeneşti (încearcă să împace rezoluţia nativă cu cea din desktop).

ai 2 soluţii:

1. pui rezoluţia desktopului la 1024x768, şi astfel se scalează corect rezoluţia jocului (recomand asta, pentru că nu cred să ai leptoc cu monitor mai mare de 17 inci, iar asta e cam rezoluţia maxim vizibilă la 17 inci, fără să forţezi ochiul!!!)

2. dacă ai shortcut la executabilul jocului, right-clic, alegi compatibility mode, şi acolo poţi seta rezoluţia în care va rula jocul. evident, pui 800x600. la rezoluţia desktopului nu mai umbli... teoretic ar trebui să nu mai ai probleme acum.

(tot sunt fan rpg, şi might&magic mi-a cam scăpat la jucat, o să iau şi eu jocul cu pricina, şi văd atunci la concret soluţia)...

Link spre comentariu

Rezolutia nativa a ecranului de la laptop e de 1280x800, si asta pt ca e ecran WXGA, nu e dinacela normal, e acela la rezolutie de format HD. E ca si cum te-ai uita la un film facut pt 4:3 in format 16:9.Jocul nu se orienteaza, el are rezolutia lui, care nu are nicio legatura cu cea a desktopului.In astfel de momente ( si cel cu FreeBSD ) imi pare foarte rau ca am laptop...

Link spre comentariu

vezi ca tre sa poti seta de undeva cum sati arate imagineaadica formatul 4:3 e legat de monitornush setari sau poate altceva am avut un laptop de genu si avea o tasta care o accesam cu fn pentru 4:3

Link spre comentariu

Ori nu am explicat eu ceea ce mi-ar trebui ( este foarte posibil :smt005 ) ori nu am fost inteles.Am rezolutia la monitor de 1280x800. Numai pe aceasta rezolutie de vede ok, in rest daca o schimb arata aiurea ( la fel ca pe orice monitor LCD care nu este setat la rezolutia lui nativa ). Jocul pe care vreau sa-l joc are o rezolutie care este proportionala cu rezolutia nativa unui monitor normal ( care NU este widescreen ), adica proportionala cu 800x600, dar care nu esre proportionala cu rezolutia monitorului meu; cu alte cuvinte e ca si cum m-as uita la un film concpeut pt 4:3 pe un ecran capabil numai de 16:9, lucru destul de enervant deoarece toate lucrurile de vad mai late.Prin urmare, pot intr-un anumit mod sa fac ca si in poza de mai jos ?

Link spre comentariu

NU am jucat jocul asta, dar la multe jocuri, in dosar, ai sa gasesti o foaie de date su setarile disponibile, daca o gasesti editeaz-o cu notepadul si vezi daca motorul jocului o asculta. E bine sa o salvezi initial ca sa nu ai surprize. Alta varianta ar fi sa vezi daca jocul nu poate rula in fereastra, si sa editezi setarile ferestrei.

Link spre comentariu

Nu stiu cum e la placile video ATI insa am avut si eu aceeasi problema pe Intel. La mine s-a rezolvat din optiunile placii video: "Panel fit/Mantain aspect ratio". Cumva sa eviti "Full screen". Insa nu stiu la tine cum sunt denumite respectivele setari(si nici nu am gasit un manual/tutorial la ATI).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări