Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rezistente pentru piezo

Bogdan

Postări Recomandate

Nu gasesc nicaieri pe la mag din Oradea rezistente mai mari de 5W. Imi trebe ca sa leg piezo-uri la niste boxe (cam 70-80W). Ajung daca pun cate 3 rezistente din astea pe fiecare piezo, in serie sau paralel (banuiesc ca nu are importanta prea mare daca le pun in serie sau paralel atata timp cat rezistenta finala este suficienta? Si referitor la acest aspect cam in ce plaja de valori sa fie rezistenta finala?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bogdan

5

• Bogdi16

3

• Sharky

2

• Dr4g0n

1

Top autori în acest subiect

daca vrei sa atenuezi piezo il atenuezi cu condesnator, nu cu rez.Cu rezistenta nu faci decat sa ii tai inaltele.In orice caz trebuie o rezistenta de 22ohmi ca sa prezisnte o sarcina la fr inalte unde impedanta difului scade.

Link spre comentariu

rezistenta o pun ca sa aiba amplificatorul o sarcina pe inalte. Eu stiam ca trebuie pusa neaparat o rezistenta pe piezo, altfel ampliful intra in scurt pe frecvente inalte...

referitor la puterea rezistentei am inteles. Dar rezistenta finala in ce plaja de valori trebuie sa se incadreze (ohmi)? Un min. si un max. ca nu stiu exact ce valori voi gasi, si sa ma pot orienta.

Altceva in afara de rezistenta aia nu mai pun la piezo, ca oricum pe bas e un Dibeisi. Daca totusi va fi nevoie de atenuare pe inalte cum se atenueaza cu condensator? Celula aia piezo nu-i defapt tot un fel de condensator?

Link spre comentariu

pune 22ohmi si e ok.Ba da, celula e condensator si daca pui multe rezistente atunci la fr inalte impedanta difului e mica => tensiunea sta pe rezistenta=> diful tace.La fr joase impedanta difului creste si diful incepe sa cante.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Revin cu o intrebare: piezo-urile alea care le-am montat, au niste leduri rosii in ele. In primul rand ce rol au ledurile alea?Acuma m-a sunat tipul sa-mi spuna ca a dat un chef pe un amplif mai mare, si la volum mare, la unul din piezo-uri se aprinde ledul rosu, iar la piezo-ul de pe cealalta boxa nu se aprinde...Amplificatorul este stereo, in boxe intra aceeasi putere, ambele piez-uri de pe cele 2 boxe sunt legate prin cate 2 rezistente de 47ohmi/5w puse in paralel. Acuma de ce se aprinde ledul numai la unu? :smt017

Link spre comentariu

Nu stiu de unde a cumparat el piezo-urile, zicea ca a dat 8 lei pe bucata...Pe la global nu m-am uitat ce piezo-uri sunt in ultima vreme :smt003 , dar ale lui arata cam asa http://www.conrad.fr/wcsstore/ConradIma ... 21_p_g.jpg.

Oricum am vorbit cu tipu si zice ca inca merg fara probleme...

Dar mai mult voiam sa stiu pentru ce e ledul ala acolo? Doar pentru design, ca sa se mire unii cum se aprinde sau e pentru overload?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări