Bogdan Postat Decembrie 8, 2007 Partajează Postat Decembrie 8, 2007 Nu gasesc nicaieri pe la mag din Oradea rezistente mai mari de 5W. Imi trebe ca sa leg piezo-uri la niste boxe (cam 70-80W). Ajung daca pun cate 3 rezistente din astea pe fiecare piezo, in serie sau paralel (banuiesc ca nu are importanta prea mare daca le pun in serie sau paralel atata timp cat rezistenta finala este suficienta? Si referitor la acest aspect cam in ce plaja de valori sa fie rezistenta finala? Link spre comentariu
Bogdan Postat Decembrie 8, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2007 Nimeni nimic...sau sunteti prea ocupati intzepandu-va unii pe altii prin alte posturi? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Decembrie 8, 2007 Partajează Postat Decembrie 8, 2007 dalegi in serie, paralel pena scoti puterea ceruta dar pantru un puese 2 rezistente de 5W tin Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 8, 2007 Partajează Postat Decembrie 8, 2007 daca vrei sa atenuezi piezo il atenuezi cu condesnator, nu cu rez.Cu rezistenta nu faci decat sa ii tai inaltele.In orice caz trebuie o rezistenta de 22ohmi ca sa prezisnte o sarcina la fr inalte unde impedanta difului scade. Link spre comentariu
Bogdan Postat Decembrie 8, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2007 rezistenta o pun ca sa aiba amplificatorul o sarcina pe inalte. Eu stiam ca trebuie pusa neaparat o rezistenta pe piezo, altfel ampliful intra in scurt pe frecvente inalte... referitor la puterea rezistentei am inteles. Dar rezistenta finala in ce plaja de valori trebuie sa se incadreze (ohmi)? Un min. si un max. ca nu stiu exact ce valori voi gasi, si sa ma pot orienta. Altceva in afara de rezistenta aia nu mai pun la piezo, ca oricum pe bas e un Dibeisi. Daca totusi va fi nevoie de atenuare pe inalte cum se atenueaza cu condensator? Celula aia piezo nu-i defapt tot un fel de condensator? Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 8, 2007 Partajează Postat Decembrie 8, 2007 pune 22ohmi si e ok.Ba da, celula e condensator si daca pui multe rezistente atunci la fr inalte impedanta difului e mica => tensiunea sta pe rezistenta=> diful tace.La fr joase impedanta difului creste si diful incepe sa cante. Link spre comentariu
Bogdan Postat Decembrie 30, 2007 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2007 Revin cu o intrebare: piezo-urile alea care le-am montat, au niste leduri rosii in ele. In primul rand ce rol au ledurile alea?Acuma m-a sunat tipul sa-mi spuna ca a dat un chef pe un amplif mai mare, si la volum mare, la unul din piezo-uri se aprinde ledul rosu, iar la piezo-ul de pe cealalta boxa nu se aprinde...Amplificatorul este stereo, in boxe intra aceeasi putere, ambele piez-uri de pe cele 2 boxe sunt legate prin cate 2 rezistente de 47ohmi/5w puse in paralel. Acuma de ce se aprinde ledul numai la unu? :smt017 Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Ianuarie 6, 2008 Partajează Postat Ianuarie 6, 2008 Pt ca la una din inalte acel led este ars Piezo dinalea din Global cu 4 lei parca? Link spre comentariu
Bogdan Postat Ianuarie 7, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 7, 2008 Nu stiu de unde a cumparat el piezo-urile, zicea ca a dat 8 lei pe bucata...Pe la global nu m-am uitat ce piezo-uri sunt in ultima vreme :smt003 , dar ale lui arata cam asa http://www.conrad.fr/wcsstore/ConradIma ... 21_p_g.jpg. Oricum am vorbit cu tipu si zice ca inca merg fara probleme... Dar mai mult voiam sa stiu pentru ce e ledul ala acolo? Doar pentru design, ca sa se mire unii cum se aprinde sau e pentru overload? Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Ianuarie 7, 2008 Partajează Postat Ianuarie 7, 2008 eu zic ca e doar de design :weedman: Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Ianuarie 9, 2008 Partajează Postat Ianuarie 9, 2008 ITI ZIC EU SIGUR CA E DOAR DE DeSIGN Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum