Razvan4321 Postat Octombrie 2, 2022 Partajează Postat Octombrie 2, 2022 Va salut. Ma intrebam daca ma puteti ajuta in urmatoarea speta: am o lanterna incarcabila cu baterie de 6V si am scos circuitul asta din ea: https://ibb.co/2ggN8JL https://ibb.co/WHHv7d5 Pe condensatorul mare scrie CL21 335J250V, si mai sunt 3 rezistente: cele 2 mari gri de 0.5 si 3.3 ohmi si cea de 390k ohmi. Cea din dreapta jos a fost adaugata de mine in locul uneia arse, deci nu stiu de cat era, am mers la ghici. Am pus de 56k omhi si nu merge, imi arata pe multimetru 210V DC la terminalele bateriei. Si nici ledul de incarcare de circuit nu se aprinde. Stie cineva ce rezistenta ar trebui sa pun in locul celei arse? Multumesc. Link spre comentariu
sesebe Postat Octombrie 2, 2022 Partajează Postat Octombrie 2, 2022 Deseneaza schema la ceea ce ai pozat. Inclusiv legaturile la restul componentelor (LED-uri, acumulator etc). Altfel nu-ti va raspunde nimeni decit daca are si el si o desface sa scoata schema. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 2, 2022 Partajează Postat Octombrie 2, 2022 Încearcă în primul rând să încarci acumulatorul direct cu o sursă de 7,5Vc.c. şi vezi dacă mai are capacitate.Uzual aceşti acumulatori vin uscaţi de prin depozitele chinezului.Acumulatorii cu plumb dacă nu sunt încărcaţi permanent, se sulfatează şi nu mai pot fi utilizaţi.Eu la astfel de lanterne schimb acumulatorul cu plumb cu unii Li-Ion şi modul BMS adecvat. Dacă acumulatorul e bun, verifică starea condensatorului roşu de 330nF, poate are capacitatea scăzută. Link spre comentariu
Razvan4321 Postat Octombrie 2, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2022 (editat) https://ibb.co/gmyQTBP - poate va ajuta. nu ma pricep sa desenez schema. Editat Octombrie 2, 2022 de Razvan4321 Link spre comentariu
vijelie02 Postat Octombrie 3, 2022 Partajează Postat Octombrie 3, 2022 Iesi mai ieftin daca cumperi una noua. Link spre comentariu
bentanioan Postat Octombrie 3, 2022 Partajează Postat Octombrie 3, 2022 Acumulator intrerupt. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 3, 2022 Partajează Postat Octombrie 3, 2022 Oameni buni, Razvan vrea sa inlocuiasca o rezistenta arsa, a carei valoare nu o cunoaste! Link spre comentariu
vijelie02 Postat Octombrie 3, 2022 Partajează Postat Octombrie 3, 2022 De ce nu i-o comunici tu? Probabil din acelasi motiv ca si noi, ceilalti. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 3, 2022 Partajează Postat Octombrie 3, 2022 Omul a intrebat cât e kilu' de cartofi, iar raspunsul a fost ca merele sunt coapte! Doar Sesebe a dat un raspuns pertinent: e nevoie de precizari. Link spre comentariu
bentanioan Postat Octombrie 3, 2022 Partajează Postat Octombrie 3, 2022 Citat imi arata pe multimetru 210V DC la terminalele bateriei Ce rost are sa inlocuiasca rezistenta ? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 3, 2022 Partajează Postat Octombrie 3, 2022 Dacă nu ai cu ce sau nu ştii cum, las-o moartă şi cumpără alta, ori du-o la cineva care ştie cum s-o dreagă. Trebuie să fii tare odihnit şi plictisit ca să scoţi o schemă dintr-o poză, greu de găsit aşa ceva... Am spus să verifici în primul rând dacă acumulatorul mai e bun, altfel degeaba te zbaţi, eu pot să-ţi arăt o schemă simplificată care face exact acelaşi lucru, cu doar două rezistenţe.Una e paralel cu condensatorul şi serveşte la descărcarea lui când scoţi din priză ştecherul, iar a doua e înseriată cu ledul şi semnalizează prezenţa tensiunii de reţea.Pe schemă ledul şi rezistenţa lui nu sunt figurate, dar se leagă practic direct la bornele ştecherului. Celelalte sunt probabil de limitare a curentului prin leduri, dacă lanterna e cu leduri.Nu ai specificat asta... Link spre comentariu
dumitrumy Postat Octombrie 3, 2022 Partajează Postat Octombrie 3, 2022 Trebuie luat cositorul de pe gaurile fara terminale sa se aprecieze mai bine unde vin firele de legatura. Poza se face cu firele trase cat mai la exterior sa se vada clar conductorul nu doar izolatia--vezi firul verde. ##################################### Sagetile sunt diodele. Ce o fi asa greu sa desenezi fire de conexiuni in locul traseelor! Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 3, 2022 Partajează Postat Octombrie 3, 2022 Dacă aşa cum este şi conectată la reţea, la bornele acumulatorului apare o tensiune foarte mare, acumulatorul e întrerupt.Dacă ar fi bun, acolo ar apărea o tensiune sub 6V dacă e descărcat şi de circa 7-7,5V dacă e încărcat. Repet pentru ultima dată, verifică acumulatorul, altfel munceşti degeaba şi noi pierdem timpul la fel.... Link spre comentariu
grosu99 Postat Octombrie 3, 2022 Partajează Postat Octombrie 3, 2022 Eu as inlocui condensatorul rosu ...el face reducerea tensiunii Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 3, 2022 Partajează Postat Octombrie 3, 2022 Deja i-am scris toate variantele.Sper doar că mai ştie unde erau firele... Am scos schema aşa cum apare în poze.Firele de reţea sunt negre, am uitat să le scriu pe schemă. Ăla verde pleacă din plus, dar nu se vede unde duce, am pus semnul întrebării.. Cred că ledul roşu e deja ars, de aceea nu se mai aprinde.El se aprinde practic pe o singură alternanţă, iar în serie cu el ar trebui să fie o rezistenţă de ordinul sutelor de Ohmi, dat fiind că în timpul încărcării, pe condensatorul serie roşu cade majoritatea tensiunii de reţea. Dar în lipsa acumulatorului sau cu el defect (sulfatat, uscat), ledul primeşte o tensiune fatală... Mi se pare cam negru acum pe la joncţiune.De verificat neapărat ledul separat de schemă... Aşa cum e schema acum, la bornele acumulatorului ar trebui să aibă o tensiune mică, de ordinul Volţilor, doar dacă acumulatorul e bun şi diodele redresoare şi condensatorul roşu la fel... Dacă acolo apare o tensiune continuă mare (210Vc.c.-310Vc.c.), acumulatorul e dus la loc cu verdeaţă...trebuie altul, sau aşa cum am scris anterior, eu folosesc acolo acumulatori de telefon sau laptop în locul celui cu plumb.Cu o diodă Zenner de minim 5V în paralel pentru protecţie la supratensiuni şi tensiuni inverse.Sau iei altă lanternă...şi o ţii pe asta de piese, câte or mai fi bune. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum