Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE cu 2x300B

xdanx

Postări Recomandate

La 04.07.2023 la 17:23, xdanx a spus:

Dupa cum am mai spus, sunt cu ampificatorul in cauza la final. Singurul lucru cu care inca ma lupt este gasirea driverului perfect pentru atacul lampii 300B, acum mi-am dat seama ca este foarte greu de atacat. Ambitia mea este de a ataca 300B doar cu o lampa in driver si anume o pentoda pusa in trioda.

Pana acum am ajuns la concluzia ca cea mai buna lampa care asigura 63-65V Rms cu un 1V rms la intrare (bineneinteles cu CCS in anod), necesar pentru 300B, este D3a. Asigura un Thd foarte mic si o distributie armonica superba.

TOTUSI pentru a avea rezerva de putere si a nu sta cu potentiometrul de volum aproape de maxim as vrea o lampa in driver care sa asigure ceva mai mult de 65v RMS. Am tot cautat si nu am gasit. Postez si un tabel de a lui P Millet unde bineinteles ca tot D3A este castigatoare. Mi-e greu sa cred ca pe lumea asta nu exista o pentoda mai puternica.

Daca a lucrat cineva sau stie vreo pentoda care in  modul trioda are HiGH GAIN, si o rezistenta interna mica automat avand si impedanta mica de iesire,    va rog luminati-ma.

http://www.pmillett.com/pentodes.htm

EF184 sau varianta ei ruseasca 6J51P. Nu am lucrat cu ea, am avut de gand, era si o simulare cu ea si 2A3 aici  pe site. Andrea Ciuffoli o recomanda

Editat de klauss00
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 97
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am testat si 6J51P. Are factorul de amplificare un pic mai mare ca D3A. Dar nu este la fel de rafinata ca D3a. Are THD mai mare, distributia armonica nu e la fel de "frumoasa", asezata, avea mai multe distorsiuni de intermodulatie, acel IDM cred si destul de instabila, foarte greu de gasit punctul static de functionare.

Am si ascultat-o. Suna foarte bine. Chiar facusem un switch ca sa jonglez pe acelasi cablaj cu D3A. Dar dupa ce am ajuns cu volumul aproape de maxim se auzea un tiuit, ma plimbam prin camera nu imi dadeam seama un de unde vine. Am pus pauza la melodie si i-am dat un bobarnac. Au sarit boxele in sus. Este foarte microfonica.

In 5 min am dat-o jos

Link spre comentariu

Am mai facut un upgrade la driverul cu D3A. Am inlocuit CCS-ul cu Gyrator sau Mu-Follower dupa schema lui Bartola. Diferente mari nu sunt, nici nu ma asteptam . THD este la fel, distributia armonica este identica. Gyratorul raspunde mai bine in partea de sus la 20khz. Singurul si marele avantaj fata de CCS este impedanta mica de iesire, care zice Bartola ca este in jur de 50 ohmi. El zice ca sunt mai multe avantaje, dar la THD si armonici nu se vad.

In concluzie am ramas la Gyrator, cu toate ca este mai stufos si trebuie piese de calitate.

61. 20230921_182602_resize.jpg

62. 20230921_182712_resize.jpg

63. 20230921_182659_resize.jpg

64. Gyrator-PCB-Rev08-1.jpg

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

https://www.facebook.com/100004960264697/videos/pcb.1152137565920955/25577081798602395  Salutare , 

Ceva noutati ? Eu am folosit D3a si EL 803 ca si driver pt 300B . Sursa e mai complicata decat amplificatorul . 

Am realizat acest amplificator SE 300B , face matching bun cu boxele Klipsch R-820 , au SPL 97 dB . Urmeaza carcasa care este in lucru. Deocamdata functioneaza, pe o placa de alubond . 

Numai bine Alex mm 

Screenshot - 16-Apr-2024 , 4_46_20 PM.jpg

Screenshot - 17-Apr-2024 , 12_14_38 AM.jpg

Screenshot - 19-Apr-2024 , 8_09_14 AM.jpg

20240503_114550-001.jpg

b25a0112-3b53-488e-a6ee-ef3722445bd0.jpg

Editat de alexmm
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări