300B SE Postat Februarie 6, 2023 Partajează Postat Februarie 6, 2023 Poti să postezi schema finala a amplificatorului? Link spre comentariu
xdanx Postat Februarie 7, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 7, 2023 Nu am schema desenata. Dar se vede la pagina 3 pe cablajul driver-ului. Lampa 6e6p are in catod o rezistenta de 200ohm fara condensator in paralel, in anod ccs-ul care am pus schema, apoi din grila o resistenta si condensatorul mare la grila 300B si alta la servobias. Link spre comentariu
xdanx Postat Februarie 13, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2023 Au venit si ultimele inductante care-mi lipseau. Inductanta 6H/250ma/38 ohm, tole cu graunti orientati EI 78, inductie 1,7 Tesla Link spre comentariu
icar Postat Februarie 13, 2023 Partajează Postat Februarie 13, 2023 Acum 39 minute, xdanx a spus: tole cu graunti orientati EI 78 Inteleg ca limba tolei are 15,6 cm ???!! Supratata in jur de 187 cm^2? Link spre comentariu
merck Postat Februarie 13, 2023 Partajează Postat Februarie 13, 2023 Nu bre sunt doua standarde, cel original folosit de toti unde se specifica inaltimea I-ului (sau E-ului) si cel autohton unde se specifica latimea I-ului. EI78 => 78:6=E13 cum stii tu. Link spre comentariu
xdanx Postat Februarie 13, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2023 TREBUIA sa scriu 78 mm Link spre comentariu
xdanx Postat Februarie 16, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2023 Montate. Prima 10H/100ohm, second 6H/38ohm Link spre comentariu
icar Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 La 13.02.2023 la 14:28, merck a spus: Nu bre sunt doua standarde Sarumâna conasule, gata am inteles! Deci, in acest caz se da inaltimea limbii, nu latimea ei. Pentru lamurire deplina, de ce s-a impartit la 6? Scuze de oftopic. Link spre comentariu
merck Postat Februarie 16, 2023 Partajează Postat Februarie 16, 2023 (editat) Acum 26 minute, icar a spus: Pentru lamurire deplina, de ce s-a impartit la 6? E-ul are: linia de sus + decupaj + limba centrala + decupaj + linia de jos. Limba centrala = 2 x linia de sus si decupajul = linia de sus => 1 + 1 + 2 + 1 +1 = 6. Acum 26 minute, icar a spus: Deci, in acest caz se da inaltimea limbii, nu latimea ei. Nu-i corect sa spui limba. Doar la E se spune limba care este de doua ori mai lata decat latura de sus sau decupajul. Eu ca sa evit confuzia am folosit I-ul. I-ul are latimea = linia de sus sau decupajul de la E sau este 1/2 din limba centrala a E-ului. Si am zis: un standard foloseste inaltimea I-ului, celalat latimea I-ului. Stiind ca latimea I-ului = 1/2 din limba centrala a E-ului poti face calcule intre cele doua "standarde". Editat Februarie 16, 2023 de merck Link spre comentariu
icar Postat Februarie 17, 2023 Partajează Postat Februarie 17, 2023 Multumiri pentru lamuriri, e bine de stiut! Eu faceam mereu referire la latimea I-ului, inmultit cu 2. Link spre comentariu
xdanx Postat Iulie 4, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2023 Dupa cum am mai spus, sunt cu ampificatorul in cauza la final. Singurul lucru cu care inca ma lupt este gasirea driverului perfect pentru atacul lampii 300B, acum mi-am dat seama ca este foarte greu de atacat. Ambitia mea este de a ataca 300B doar cu o lampa in driver si anume o pentoda pusa in trioda. Pana acum am ajuns la concluzia ca cea mai buna lampa care asigura 63-65V Rms cu un 1V rms la intrare (bineneinteles cu CCS in anod), necesar pentru 300B, este D3a. Asigura un Thd foarte mic si o distributie armonica superba. TOTUSI pentru a avea rezerva de putere si a nu sta cu potentiometrul de volum aproape de maxim as vrea o lampa in driver care sa asigure ceva mai mult de 65v RMS. Am tot cautat si nu am gasit. Postez si un tabel de a lui P Millet unde bineinteles ca tot D3A este castigatoare. Mi-e greu sa cred ca pe lumea asta nu exista o pentoda mai puternica. Daca a lucrat cineva sau stie vreo pentoda care in modul trioda are HiGH GAIN, si o rezistenta interna mica automat avand si impedanta mica de iesire, va rog luminati-ma. http://www.pmillett.com/pentodes.htm Link spre comentariu
sonic11 Postat Iulie 4, 2023 Partajează Postat Iulie 4, 2023 Banui ca nu vrei rusoaice în combinație? Link spre comentariu
gedd135 Postat Iulie 4, 2023 Partajează Postat Iulie 4, 2023 5 hours ago, xdanx said: Dupa cum am mai spus, sunt cu ampificatorul in cauza la final. Singurul lucru cu care inca ma lupt este gasirea driverului perfect pentru atacul lampii 300B, acum mi-am dat seama ca este foarte greu de atacat. Ambitia mea este de a ataca 300B doar cu o lampa in driver si anume o pentoda pusa in trioda. Pana acum am ajuns la concluzia ca cea mai buna lampa care asigura 63-65V Rms cu un 1V rms la intrare (bineneinteles cu CCS in anod), necesar pentru 300B, este D3a. Asigura un Thd foarte mic si o distributie armonica superba. TOTUSI pentru a avea rezerva de putere si a nu sta cu potentiometrul de volum aproape de maxim as vrea o lampa in driver care sa asigure ceva mai mult de 65v RMS. Am tot cautat si nu am gasit. Postez si un tabel de a lui P Millet unde bineinteles ca tot D3A este castigatoare. Mi-e greu sa cred ca pe lumea asta nu exista o pentoda mai puternica. Daca a lucrat cineva sau stie vreo pentoda care in modul trioda are HiGH GAIN, si o rezistenta interna mica automat avand si impedanta mica de iesire, va rog luminati-ma. http://www.pmillett.com/pentodes.htm Daca te avantajeaza asta: Are thd cam mare dar la 2V intrare ai 120Vvv Link spre comentariu
xdanx Postat Iulie 5, 2023 Autor Partajează Postat Iulie 5, 2023 Acum 14 ore, sonic11 a spus: Banui ca nu vrei rusoaice în combinație? Orice lampa. Am observat ca rusoiacele au totusi un sunet interesant. Acum 13 ore, Усилитель a spus: E280F....? Am citit despre lampa. O lauda multi dar nu o am. Totusi in trioda are gain sub D3a aproximativ 60 rns Acum 13 ore, gedd135 a spus: Daca te avantajeaza asta: Are thd cam mare dar la 2V intrare ai 120Vvv am testat 6E6P-E. Are un sunet superb, este a doua optiune a mea. Dar are amplificare la jumatatea lui D3A INCA ASTEPT SUGESTII Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum