QQme Postat Noiembrie 23, 2022 Partajează Postat Noiembrie 23, 2022 Realizat frumos, dar de ce spuneti ca tolele sunt pe graunte orientat ? Link spre comentariu
xdanx Postat Noiembrie 24, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2022 Tole cu graunti orientanti. Link spre comentariu
QQme Postat Noiembrie 24, 2022 Partajează Postat Noiembrie 24, 2022 (editat) Realizat frumos, dar de ce spuneti ca tolele sunt cu graunte orientat ? aveti dreptate cu ortografia dar nu ati raspuns la intrebare. Editat Noiembrie 24, 2022 de QQme Link spre comentariu
xdanx Postat Noiembrie 24, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 24, 2022 Nu prea inteleg intrebarea, dar sa zicem ca maestrul producator numai tole de astea avea pe stoc. Pentru mai multe detalii tehnice va pot pune in legatura cu el. Link spre comentariu
QQme Postat Noiembrie 24, 2022 Partajează Postat Noiembrie 24, 2022 (editat) Din cate stiu, tolele cu graunte orientat( C, tor),sunt impachetate si prelucrate apoi tratate termic la utilizare nepermitand stres mecanic,ori la tolele E+I nu e cazul(impachetare+strangere) Editat Noiembrie 24, 2022 de QQme Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 25, 2022 Partajează Postat Noiembrie 25, 2022 Din ce stiu eu, de prin tinerete, erau tole din tabla, hai sa-i zicem ordinara, si tole de fero-siliciu. Continutul de siliciu era mai mare sau mai mic, functie de stiu eu ce aplucatii. Astea din urma pârâiau si plezneau, daca voiai sa le indoi. Se taiau foarte greu, cu margini neregulate. Daca le rupeai, se observa o oarecare orientare a "cristalelor" din care era alcatuita tola. Erau cinsiderate cele mai bune tole. Probabil la aste se refera acei "graunti orientati". Cred ca "orientarea" rezulta din laminarea tablei. Zic si eu, nu dau cu parul. Link spre comentariu
xdanx Postat Noiembrie 30, 2022 Autor Partajează Postat Noiembrie 30, 2022 Diverse componente. Asamblarea, partea cea mai grea. Firele de 230v cu tresa legata la masa doar intro parte. Firele de semnal si grile din argint pur 99.99%. Firele de anodica cu cablu de +500V. Link spre comentariu
xdanx Postat Decembrie 11, 2022 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2022 INTERIOR Link spre comentariu
Tanase Ion Postat Decembrie 11, 2022 Partajează Postat Decembrie 11, 2022 Felicitari superba lucrare de arta, asteptam si filmulet cu functionarea Link spre comentariu
vidax Postat Decembrie 12, 2022 Partajează Postat Decembrie 12, 2022 Felicitari, toate realizarile tale arata foarte, foarte bine! Link spre comentariu
saptemari Postat Decembrie 12, 2022 Partajează Postat Decembrie 12, 2022 Acum 1 minut, vidax a spus: Felicitari, toate realizarile tale arata foarte, foarte bine! +1 Link spre comentariu
icar Postat Decembrie 12, 2022 Partajează Postat Decembrie 12, 2022 Te invidiez, mie nu-mi iese asa de ...industrial. Bravo!!!! Link spre comentariu
klauss00 Postat Februarie 3, 2023 Partajează Postat Februarie 3, 2023 (editat) La 02.10.2022 la 16:12, xdanx a spus: Dupa aproape un an am proiectat si realizat amplificator Single Ended cu 2X300B in mare parte pentru o putere mai mare in jur de 16-18W pana in cliping. Dupa posiblitati am incercat sa nu fac rabat de calitate, am cumparat si am combinat dupa cum am stiut si crezut mai bine pentru ca rezultatul final sa fie la superlativ atat estetic cat si acustic. Amplificatorul va fi monoblock din aluminiu de 4mm, taiat la CNC si vopsit in camp electrostatic negru sidef, redresare pe lampa, cu una din cea mai buna lampa GZ37. Driver initial am vrut lampa 47 dar dupa mai multe schimbari am ajuns la concluzia ca cea mai buna lampa care sa atace 300b este 6E6P (o minunatie de lampa). Vor fi in total pe monoblock 8 transformatoare, doar un singur condesator in calea sunetului, volum pasiv 64 trepte pe rezistente, osciloscop pentru wumetru, servobias si multe altele. Redresarea va fi lampa apoi LCLC, pentru acest moft a trebuit sa maresc secundarul la anodica cu 100V in plus pe mediana. O sa postez incet incet etapele lucrarii. Poate ca nu ar fi fost rau sa bobinezi infasurarea de 5V pt redresoare cu priza mediana si de la acea priza sa formezi borna de + pentru cc (sursa de inspiratie internet). Nu stiu daca este acelasi fenomen dar la al 2-lea amplificator in care alimentam filamentele driverului in c.a. pana nu i-am pus un semireglabil intre bornele infasurarii pt filament cu cursorul la masa nu am scapat de brum Editat Februarie 3, 2023 de klauss00 Link spre comentariu
300B SE Postat Februarie 4, 2023 Partajează Postat Februarie 4, 2023 Felicitari! Cine a bobinat transformatorul de iesire? Link spre comentariu
xdanx Postat Februarie 6, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 6, 2023 undeva prin Arad. Este cineva care are masinarii, softuri speciale pentru asa ceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum