xdanx Postat Octombrie 2, 2022 Partajează Postat Octombrie 2, 2022 Dupa aproape un an am proiectat si realizat amplificator Single Ended cu 2X300B in mare parte pentru o putere mai mare in jur de 16-18W pana in cliping. Dupa posiblitati am incercat sa nu fac rabat de calitate, am cumparat si am combinat dupa cum am stiut si crezut mai bine pentru ca rezultatul final sa fie la superlativ atat estetic cat si acustic. Amplificatorul va fi monoblock din aluminiu de 4mm, taiat la CNC si vopsit in camp electrostatic negru sidef, redresare pe lampa, cu una din cea mai buna lampa GZ37. Driver initial am vrut lampa 47 dar dupa mai multe schimbari am ajuns la concluzia ca cea mai buna lampa care sa atace 300b este 6E6P (o minunatie de lampa). Vor fi in total pe monoblock 8 transformatoare, doar un singur condesator in calea sunetului, volum pasiv 64 trepte pe rezistente, osciloscop pentru wumetru, servobias si multe altele. Redresarea va fi lampa apoi LCLC, pentru acest moft a trebuit sa maresc secundarul la anodica cu 100V in plus pe mediana. O sa postez incet incet etapele lucrarii. Link spre comentariu
300B SE Postat Octombrie 2, 2022 Partajează Postat Octombrie 2, 2022 Felicitări pentru proiectul ambitios! Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 3, 2022 Partajează Postat Octombrie 3, 2022 (editat) Pe siteul fabricantului: Classification Moderate power, filamentary triodes for Class-A service. Application Audio-frequency amplifier in positions where power outputs of approximately ten watts or less are required at relatively low plate voltages. Deci da 10W sau mai putin.... Cu 100 dolari in plus, /pereche, ar merge : "This is the KR Audio 300B XLS. Delivers 15-24w of pure, Class A power. Sold in matched pairs." Frumos proiect, spor! Editat Octombrie 3, 2022 de Усилитель Link spre comentariu
xdanx Postat Octombrie 3, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2022 este o idee de upgrade pe viitor cu 300B XLS. Dar am vazut ca filamentul este la 1.8A fata de 1.2A la 300B Link spre comentariu
xdanx Postat Octombrie 3, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2022 (editat) Urmeaza asamblarea carcasei. Taiat si gaurit cornierele de prindere, peste 200 de zencuri si testat daca fiecare element component adica placaje, trafuri, mufe etc se potrivesc perfect pe gauri. Se pot strecura o gramada de erori de proiectare. La sfarsit carcasa este spalata, ambalata si trimis la vopsit. Editat Octombrie 3, 2022 de xdanx Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 3, 2022 Partajează Postat Octombrie 3, 2022 O intrebare, pe mijlocul carcasei in gaura mare ce intentionati sa puneti? Cumva un tub de osciloscop pe post de indicator audio sau vu-metru? Este un proiect ambitios, felicitari! Link spre comentariu
xdanx Postat Octombrie 3, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2022 Exact, este tub de osciloscop pe post e indicator audio. O sa-i vina randul la prezentare Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 3, 2022 Partajează Postat Octombrie 3, 2022 Da, foarte interesant. Daca nu sunt indiscret, cum arata afisarea pe cinescop? gen vu-metru cu ac, spectru audio.... Sunt tare curios in legatura cu acest indicator audio, este o idee tare misto. Link spre comentariu
Усилитель Postat Octombrie 4, 2022 Partajează Postat Octombrie 4, 2022 (editat) Pioneer SD 1000,SD1100, si un National Panasonic au asa ceva. Editat Octombrie 4, 2022 de validae Adăugare imagine Link spre comentariu
Mitica M. Postat Octombrie 4, 2022 Partajează Postat Octombrie 4, 2022 Mai raspandit era un model de la Marantz. Dar intr-adevar.... este un vumetru mai neobisnuit Link spre comentariu
xdanx Postat Octombrie 4, 2022 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2022 Vad ca este interes pentru osciposcop, asa ca o sa postez despre el. Este facut cu tubul 7QR20, comandat de tubul EF183, traful este facut la Petra Iasi, anodica fix 700V, restul nimic special. Traful fiind in interiorul carcasei am confectionat o carcasa pentru el din fier de 1.5mm si apoi l-am trimis la Arad ca sa-l toarne in rasina. Are foarte multe reglaje si anume 7 potentiometre, dar daca pici exact pe tensiunile din schema, functioneaza perfect. Eu am fost intotdeauna fan wumetre de tot felul, Dar acesta este pe departe cel mai frumos wumetru pe care l-am vazut. O incantare analogica, simte fiecare miscare a muzicii iar jocul liniei orizontale te incanta la fiecare melodie. PS: daca are cineva cumva acest tub as cumpara pentru canalul celalalt, inclusiv shield si soclul. Link spre comentariu
sonic11 Postat Octombrie 4, 2022 Partajează Postat Octombrie 4, 2022 Frumos, se poate folosi tuburi cinescop resesti? Am doua astfel de tuburi. Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 4, 2022 Partajează Postat Octombrie 4, 2022 Nu se poate folosi asa ceva Scapi de inslta tensiune. Link spre comentariu
darius_bv Postat Octombrie 4, 2022 Partajează Postat Octombrie 4, 2022 Ati putea sa-l faceti cu dublu spot, e mai simplu si arata mai bine in designul carcarei alese deja. carcasei... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum