Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Care merge? ATA sau EXTERN?

mishu

Postări Recomandate

salut! am un sistem pIII la 700 Mhz si vreau sa pun un hard de 160Gb. Am fost la magazin si nenea vanzatorul mi-a spus ca nu o sa mearga asa ca m-am orientat la unul extern pe usb (celalalt era ATA100 - din cate am inteles e acelasi cu IDE)...asta o sa mearga?Calculatorul stie sa booteze de pe usb dar problema e ca asta extern are vreo 320 Gb. A si era sa uit...daca merge influenteaza cumva in rau functionarea calculatorului? :smt006

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mishu

2

• bogdan_

1

• junior

1

• Yo4You

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

salut! am un sistem pIII la 700 Mhz si vreau sa pun un hard de 160Gb. Am fost la magazin si nenea vanzatorul mi-a spus ca nu o sa mearga asa ca m-am orientat la unul extern pe usb (celalalt era ATA100 - din cate am inteles e acelasi cu IDE)...asta o sa mearga?Calculatorul stie sa booteze de pe usb dar problema e ca asta extern are vreo 320 Gb. A si era sa uit...daca merge influenteaza cumva in rau functionarea calculatorului? :smt006

Te-ai orientat prost deoarece sistemele P3 nu au USB2.0 ci 1.1 si vei injura pe toti sfintii cand vezi ca merge cu maxim 1mega transfer pe hard copiere citire.Acuma sa iti zic ceva sincer si la obiect daca ai la south bridge VIA VT86C686B/A iti va merge si hardisk de 160Gb problema va fi insa sa ai un bios care sa stie sa ia hardiskul pe ATA100/66.Eu am avut o placa de baza tomato PM133 cu acest chipset VIA VT96C686A(asta merge pe ATA66) , soket A , SDRAMI si imi vedea hardul de 160Gb.Acuma in ziua de astazi nu este o problema acest lucru deoarece exista tot soiul de updateuri de bios in care se poate face sa citeasca si capacitati mult mai mari.
Link spre comentariu

Pai ttreaba cu USB1.1 cam asa e...dar poti lua o placa pe USB2.0 si rezolvi problema. Eu am dat acum mult timp pe ea vreo 40 lei. Transferul cu harddiscul ajunge pe la vreo 20MBps, limitat de rackul extern de la hard. Am vazut ca pe altele merge si cu 30MBps...

Link spre comentariu

Deci bine ca nu am cumparat pe usb pentru ca era cat pe ce :smt003 !! M-am rezumat la 80 Gb si merge super :supz: dar totusi cred ca am sa incerc si unul de 160 de la vreun prieten cat despre south bridge nu cred ca este via (recunosc ca nu stiu unde sa ma uit exact) dar peste tot atat fizic pe placa de baza cat si in control pannel vad numai "Intel®" :partyman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări