Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Economizor de energie

Postări Recomandate

• Răspunsuri 93
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 5 ore, merck a spus:

romanu' sta si sparge seminte cautand cat mai multe inconveniente

Nu e chiar asa. Stiu destui care si-au pus panouri solare. Unii sunt multimiti, altii nu. Totusi, românul e cam sarac pentru astfel de investitie, dar cu ajutor, cererile au depasit cu mult ce se poate oferi. Despre eoliene "particulare", cititi legea. Aia veche, nu propunerile de acum.

Probleme sunt la baterii, care, din cauza descarcarii sub 70%, se strica repede. Daca nu stochezi, e mai simplu. Doar ca paritatea, in favoarea furnizorului clasic, nu te avantajaza, ca producator particular. Asa ca om sparge noi seminte, numai ca nu cum vad unii.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, franzm a spus:

Pe acoperis

Oare? Ce suprafata are acoperisul unui bloc? Cite apartamente sunt intr-un bloc de 10 etaje?

Banca aia e o gluma. Proasta. Cam ca rampele pentru handicapati locomotor, inclinate la 45 grade! Sau, hai sa ne facem ca facem ceva.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, Усилитель a spus:

Nu pricep, adică duci un sigur bec ai primești un voucher de 200 lei pentru a achiziționa becuri economice?

Pai care e logica? Normal era să duci un bec cu randament mic (clasic, halogen...) in schimbul unuia cu LED / randament mai mare. Marea problemă este cum alegi un bec LED de calitate?

Link spre comentariu
Acum 25 minute, icar a spus:

Nu e chiar asa. Stiu destui care si-au pus panouri solare. Unii sunt multimiti, altii nu. Totusi, românul e cam sarac pentru astfel de investitie, dar cu ajutor, cererile au depasit cu mult ce se poate oferi. Despre eoliene "particulare", cititi legea. Aia veche, nu propunerile de acum.

Probleme sunt la baterii, care, din cauza descarcarii sub 70%, se strica repede. Daca nu stochezi, e mai simplu. Doar ca paritatea, in favoarea furnizorului clasic, nu te avantajaza, ca producator particular. Asa ca om sparge noi seminte, numai ca nu cum vad unii.

Care sunt nemultumirile nemultumitilor? Au primit si subventie?

Daca cererea a depasit posibilitatea de subventie inseamna ca guvernantii ne trag un glonte in picior! 

Subventiile sunt pentru injectarea in retea (deci fara stocare). Practic tu ii dai voie statului sa puna la tine in batatura panouri si tragi cat poti tu din ele si ce nu poti pleaca in retea iar statul iti deconteaza doar pretul kW nu si restul ce mai ai in factura (transport, etc.). 

Deci nu se poate vorbi de paritate, pentru ca in factura nu ai doar pretul kW-ului ci si alte cheltuieli. 

Link spre comentariu
Acum 33 minute, Stefan a spus:

Nu pricep, adică duci un sigur bec ai primești un voucher de 200 lei pentru a achiziționa becuri economice?

Interese ale diverselor state/firme din Europa de a duce in strainatate fondurile europene primite de Romania.
Cam asa se intampla si cu ultimul program "StartUp Nation".
Esti aproape obligat sa investesti in panouri solare si masina electrica daca vrei sa ai sanse la o finantare neranbursabila.
Indiferent daca tu vrei sa deschizi un coafor, covrigarie sau firma IT.
Ghinion: Noi nu producem nici becuri, nici panouri. Poate ne jucam de-a productia de masini electrice.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Economizorul de energie ce se vinde pe net e de obicei un condensator, dar daca vreti sa economisiti bani luati de 200 microfarazi cu polipropilena cel putin o bucata, si cand cade curentul nu le scoateti din priza  pana nu va dau in scris un pret mai bun, pretul de acum e umflat.

Sisteme solare, din pacate s-au scumpit odata cu energia electrica si inflatia, acumulatori, cu plumb sunt deja obsolete, LFP e la moda acum, alea pot fi descarcate mai mult, cu plumbul nu treci iarna, se sulfateaza, n-are timp sa se incarce.

Link spre comentariu
Acum 3 minute, merck a spus:

Practic tu ii dai voie statului sa puna la tine in batatura panouri si tragi cat poti tu din ele si ce nu poti pleaca in retea iar statul iti deconteaza doar pretul kW nu si restul ce mai ai in factura (transport, etc.). 

Fals.
Poti opta pentru compensare 1:1.
Injectezi azi 1Kw pe care-l consumi luna viitoare.

Link spre comentariu
Acum 8 minute, ionut120v a spus:

Economizorul de energie ce se vinde pe net e de obicei un condensator, dar daca vreti sa economisiti bani luati de 200 microfarazi cu polipropilena cel putin o bucata, si cand cade curentul nu le scoateti din priza  pana nu va dau in scris un pret mai bun, pretul de acum e umflat.

Nu mai bine asteptam sa cada curentul si bagam furculite in priza ? Nu-i mai ieftin ?

Link spre comentariu
Acum 20 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

Fals.
Poti opta pentru compensare 1:1.
Injectezi azi 1Kw pe care-l consumi luna viitoare.

Te-ai interesat? Eu am un amic care si-a pus panouri si injecteaza iar pe kW ii dau doar in jur de 0,6 lei cat este si pretul kW-ului pe care il consuma din retea (deci pana aici este paritatea), transportul si restul il plateste cand consuma din retea.

Ca sa simplific: daca in septembrie a injectat 300kW si in noiembrie consuma din retea 300kW nu inseamna ca are factura 0 lei! Deci pretul kW injectat = pretul kW consumat chel! (fara distributie, accize, abonament si alte alea)

P.S. Si fara TVA, ca asta il trage statul :rade:

Editat de merck
Link spre comentariu
Acum 14 minute, merck a spus:

Te-ai interesat? Eu am un amic care si-a pus panouri si injecteaza iar pe kW ii dau doar in jur de 0,6 lei cat este si pretul kW-ului pe care il consuma din retea (deci pana aici este paritatea), transportul si restul il plateste cand consuma din retea.

Da.
Nu vorbim de compensarea prin valoarea kW.
Exista de ceva luni de zile posibilitatea ca prosumatorul sa opteze pentru compensare 1:1 la cantitate.
Si, am mai zis, sistemul energetic este acumulatorul ideal in aceste conditii.
Ce produc in plus injectez in retea. Si consum de acolo cand sistemul meu nu acopera consumul local.
Sunt totusi ceva conditii referitoare la perioada in care trebuie sa consum ce am injectat.
Sigur este cel putin o persoana pe acest forum care a mai explicat mult mai bine asta, si este in domeniu.
Eu vorbesc din ce am citit si inteles.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 2 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

Exista de ceva luni de zile posibilitatea ca prosumatorul sa opteze pentru compesare 1:1 la cantitate.

Pai eu ce ti-am spus? Exista paritate la kW chel ca sa zic asa! Deci ala fara accize, transport, tva etc. ! De aceea ti-am si dat exemplul cu luna septembrie cand injectezi 300kW si luna noiembrie cand consumi 300kW si nu ai factura de 0 lei pe noiembrie. 

Practic 1kW injectat nu este = cu 1kW consumat! 

Link spre comentariu
Acum 19 minute, ionut120v a spus:

Este a doua oara când expui asta dar nu explici care-i treaba. E adevărat că nu am conectat direct așa ceva la rețea, nici nu am un motiv să fac asta, dar prin intermediul unei punți redresoare sunt conectați condensatori electrolitici mai mici sau mai mari. Sigur valoarea în paralele a acestor condensatori depășește 200uF.

Link spre comentariu
Acum 8 minute, merck a spus:

Practic 1kW injectat nu este = cu 1kW consumat! 

Ok. Am inteles acum. 
Despre alte taxe era vorba, nu de valoare in lei a kW "pur".
Poate mai este cineva pe aici care a experimentat asa ceva.
Si eu sunt interesat sa montez asa ceva.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Acum 1 minut, Liviu.Mihaiu a spus:

Despre alte taxe era vorba, nu de valoare in lei a kW "pur".

Pai asta te omoara la orice! :rzb

O solutie este sa fie conectata la panourile fotovoltaice o pompa aer-apa care sa incalzeasca ziua un rezervor mare cu apa (ai nevoie de spatiu) si caldura apei sa fie apoi eliberata pe timpul noptii in locuinta pentru incalzirea acesteia. Insa trebuie incalzire prin pardoseala care functioneaza cu o temperatura a apei mai mica. 

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări