Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Economizor de energie

Postări Recomandate

• Răspunsuri 93
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mereu aud chestia asta cu tăiatul... pai frate, dacă am de 5 ani becuri cu led în toată casa, iar consumatori electrici am doar strictul necesar, ce pana mea pot sa tai, ca să le astup gura inteligentilor de pe la TV care toată ziua numai asta turuie. Ca programul rabla la becuri... foarte bine, dar uita ca majoritatea romanilor au renunțat la becurile cu filament de mult, și nu de mila guvernului și a lozincilor lor, ci pt ca au redus factura care acum se umfla după toate reducerile. Clar, trecem la lampa și lumânare, dar numai după ce vad întuneric în casa poporului. 

Link spre comentariu
Acum 55 minute, doru3160 a spus:

ce pana mea pot sa tai,

Pe toate si treci la opaiț, lumânare si lampa cu petrol. Daca mai gasesti petrol! Daca nu, treci pe seu de oaie.

Eventual, il resuscitam pe nea Nicu, si il intrebam pe el. Nu de alta, dar pentru ca ne-a stins becurile si a oprit gazul si caldura, a fost impuscat! Doua - patru ore de intuneric total e zi, apa calda doar 2 ore, caldura patru si tv de la 20 la 22, ce economie mai vrei!!!!!!!! 

Link spre comentariu
1 oră în urmă, doru3160 a spus:

Mereu aud chestia asta cu tăiatul... pai frate, dacă am de 5 ani becuri cu led în toată casa, iar consumatori electrici am doar strictul necesar, ce pana mea pot sa tai, ca să le astup gura inteligentilor de pe la TV care toată ziua numai asta turuie. Ca programul rabla la becuri... foarte bine, dar uita ca majoritatea romanilor au renunțat la becurile cu filament de mult, și nu de mila guvernului și a lozincilor lor, ci pt ca au redus factura care acum se umfla după toate reducerile. Clar, trecem la lampa și lumânare, dar numai după ce vad întuneric în casa poporului. 

Sfatul e doar pentru cei care consumă prea mult, nu trebuie să se simtă oricine vizat.

Eu am ca şi consumatori o combină frigorifică şi o ladă frigorifică, aspirator (folosit de două-trei ori pe săptămânăl) maşină de spălat, două televizoare LED, două calculatoare, un dezumidificator de 140W şi un instant pentru chiuveta din baie (ca să nu ,,omor,, centrala termică cu spălatul des pe mâini), tuburi de 20W cu led în dormitor şi bucătărie, bec clasic doar pe hol fiindcă se foloseşte de ordinul secundelor doar.

Cu aceşti consumatori am un consum de circa 180kWh lunar, iarna puţin mai mare din cauza centralei. Am trecut din  Martie la Hidroelectrica, deci pentru următorul an nu mă aştept la cheltuieli mari din punctul ăsta de vedere.Poate în perspectiva mutării la casă, voi monta şi ceva fotovoltaice.

Sau vreun reactor cu fuziune la rece, după caz...

Link spre comentariu

Si eu vrea sa apelez la fotovoltaice.
Dar mai astept putin. Sunt curios cand vor incepe sa se defecteze invertoarele sau panourile.
Caci nu cred ca le-au facut cu mai multa atentie decat orice alt electrocasnic, mai ales la concurenta de pret de acum.
Si sa te apuci sa faci improvizatii intr-un On-grid nu cred ca este ceva de acceptat.

Link spre comentariu
Acum 19 minute, Liviu.Mihaiu a spus:

Sunt curios cand vor incepe sa se defecteze invertoarele sau panourile.

Noi, la firmă, avem invertoarele achiziționate cu 10 ani garanție.... panourile - anumite modele constructive la fel și alte modele mai mult.... cred că este o marjă de timp rezonabila... 

Link spre comentariu

In strainatate unde sunt mai multe instalate, deja au fost deja  cazuri de incendiu al acoperisului din cauza probabila a legaturilor electrice ( se pot degrada in timp, rozatoare,facute incorect.. etc) 

Firma Maersk, unul din cel mai mare transpirtator de containere pe vapor, incetineste viteza navelor pt a economisi combustibil... La 730 vapoare gigant, orice economie "mica " este... Mare... 

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări