Marco21 Postat Septembrie 26, 2022 Partajează Postat Septembrie 26, 2022 Buna seara.Am un TV Samsung , model LE32S62B,Placa de baza .ROMA 5 BN41-00811B, Placa de alimentare BN44-00155A Sau dus tuburile CCFI si caut de o saptamana si nu gasesc.Vreau sa inlocuiesc backlight LCD-lampi CCFL cu LED-uri.Am cumparat un CA-288-Universal-26-55-inch care are urmatoarele caracteristici : -Domeniul tensiunii de intrare: 19-45V DC -Domeniul tensiunii de iesire: 60-165V DC -Curent de ieșire: 10MA-1000MA poate fi setat Pentru alimentare 19-45v am gasit o tensiune de 24v/4A pe Paca de alimentare la conectorul ce alimenteaza invertorul de la tuburile CCFL Pot alimenta cu aceasta tensiune Controllerul CA-288 ? Vin si intreb aici daca a mai incercat cineva inlocuirea lampilor CCFL, cu led-uri, la diagonala de 32" Referitor la leduri nu am gasit cea ce voiam pe net : -monitorul avea 8 perechi de tub. CCFL (tub lungime 716mm/3.4mm diametru),cate cate randuri (benzi)barete led imi trebuie cate randuri (benzi) ,cum le pun,orizontal sau vertical . -ce fel de LED-uri sa folosesc cu lumina calda sau rece si ce tip sau model de bareta led sa cumpar Rog pe cine a reusit si stie sa ma ajute cu sfaturi.. Multumesc anticipat Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 27, 2022 Partajează Postat Septembrie 27, 2022 Daca sunt offtopic prezint scuze dar nici smart sa fi fost si nu merita efortul si investitia repunerii in functiune a unui TV atat de vechi, te poti lovi de probleme de logistica ce nu tin numai de iluminat, si te tot apuci sa modifici pana iti dai seama ca era mult mai simplu si ieftin unul nou. Eu refuz din start la depanare televizoarele cu tuburi ccfl, nu merita, consuma cat 2-3 din astea moderne si costa reparatia cat 3/4 din pretul unuia nou nonsmart, n-are sens. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 27, 2022 Partajează Postat Septembrie 27, 2022 Înainte să-ți răspund la vreo întrebare trebuie sa răspunzi tu mai intii! Cite televizoare ai mai reparat? Ai proiectat vreodată vreo schema electronica oricit de simpla? Ai asistat măcar pe cineva la schimbarea baretelor LED la vre-un televizor? Daca răspunsurile sint preponderent nu atunci nu poți sa faci ceea ce vrei. Dacă totuși ai ceva experienta atunci ajungi la răspunsul lui Marian. Modificarea pe care vrei sa o faci nu se merita decit daca știi ce faci și doar ca exercițiu ca să testezi și sa înveți. Eu am trecut de la CCFL la LED un monitor și a trebuit sa fac modificări serioase în sursa, inclusiv sa concep și realizez adaptare pt controlul de lumina ce venea din procesor. După toate astea am spart panelul la reasamblare după ce l-am redesfacut pt ca avea moire pe imagine din cauza foliilor nearanjate bine. Link spre comentariu
Marco21 Postat Septembrie 27, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2022 Acum 32 minute, sesebe a spus: Înainte să-ți răspund la vreo întrebare trebuie sa răspunzi tu mai intii! Cite televizoare ai mai reparat? Ai proiectat vreodată vreo schema electronica oricit de simpla? Ai asistat măcar pe cineva la schimbarea baretelor LED la vre-un televizor? Daca răspunsurile sint preponderent nu atunci nu poți sa faci ceea ce vrei. Dacă totuși ai ceva experienta atunci ajungi la răspunsul lui Marian. Modificarea pe care vrei sa o faci nu se merita decit daca știi ce faci și doar ca exercițiu ca să testezi și sa înveți. Eu am trecut de la CCFL la LED un monitor și a trebuit sa fac modificări serioase în sursa, inclusiv sa concep și realizez adaptare pt controlul de lumina ce venea din procesor. După toate astea am spart panelul la reasamblare după ce l-am redesfacut pt ca avea moire pe imagine din cauza foliilor nearanjate bine. Cite televizoare am mai reparat? Sa-ti raspund la intrebare daca esti curios !Am fost calificat Tehnician rep.Radio-Tv (UCCOM TIMISOARA 1980).Am lucrat in depanare pana in 2000 cand a trebuit sa plec din tara pentru o perioada scurta.Scheme am proiectat pentru mine acolo unde era cazul,ca fara schema parca eram legat la ochi.Asa am invatat sa repar dupa schema. Acum vin si eu cu o intrebare: Cant iti faci cont pe elforum.ro nu era mai bine ca cel ce doreste discutii pe acest sit.sa prezinte si un curriculum vitae ? Nu de alta dar ca su mai fie suspiciuni daca............! Eu am pus niste intrebari simple la care asteptam un raspuns la un subiect nu prea prezentat pe net. Referitor la cheltuieli nu-mi par prea exacerate ;CA-288/28 lei +barete led/120-150 lei. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 27, 2022 Partajează Postat Septembrie 27, 2022 Cel mai lene mi-e sa umblu la iluminat, panel prea fragil care poate fi compromis prea usor, apoi foliile alea care... Daca un TV a tinut 4-5 ani, pai asta e, oricum s-a demoralizat, rareori merita depanat. Pana recent am avut un Horizon la care au murit intrarile HDMI dupa 6 ani de functionare, nu mi-am batut capul cu tentative de depanare, ci l-am donat cuiva ( functia de TV merge ok ) si mi-am luat altul, un LG smart. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 27, 2022 Partajează Postat Septembrie 27, 2022 Ca răspuns la întrebare, da poți folosi acea tensiune. Link spre comentariu
Marco21 Postat Septembrie 27, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2022 (editat) Acum 34 minute, dan cod a spus: Ca răspuns la întrebare, da poți folosi acea tensiune. Cu multumiri ptr. raspunsul dvs.O persoana care vrea sa ajute pe cineva aflat in dificultate, nu face decat sa ma bucure.Inlocuirea lampilor CCFL cu LED-ur nu este un subiect mediatizat pe net decat foarte putin doar in cateva videoclipuri in limba tamila din care nu prea intelegi mare lucru.De aceea am deschis acest topic pe acest forum cu gandul ca voi gasi info noi de la cei ce au realizat acest lucru.Cu respect Editat Septembrie 27, 2022 de Marco21 Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 27, 2022 Partajează Postat Septembrie 27, 2022 Acum 2 ore, Marco21 a spus: ...... Cant iti faci cont pe elforum.ro nu era mai bine ca cel ce doreste discutii pe acest sit.sa prezinte si un curriculum vitae ? ........... Cei ce-si fac cont de obicei nu cer informatii despre modificari avansate. Deci ai destula experienta. Tensiunea ce alimenta initial sursa pt CCFL-uri se poate utiliza fara probleme pt alimentarea sursei LED-urilor. Trebuie sa vezi mai departe cum adaptezi controlul initial al luminozitatii CCFL-urilor la controlul sursei pt LED-uri. Daca televizorul nu-i ceva foarte deosebit atunci nu se merita facuta modificarea. Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 27, 2022 Partajează Postat Septembrie 27, 2022 Pune 2-3 videoclipuri vizionate ce ti s-au parut mai interesante, poate au date de sprijin pt alte raspunsuri. Link spre comentariu
stryx Postat Septembrie 27, 2022 Partajează Postat Septembrie 27, 2022 (editat) In general se recomanda 6500k la setarile temperaturii de culoare la monitoare ot o redare cat mai apropoata a culorii. Dar fiind un TV destul de vechi se poate folosi orce temp de la 6500k in jos in functie de preferinte si disponibilitate. Eu am folosit benzi cu lumina neutra la conversii, reglajul luminozitatii era dintr-un potentiometru separat (scc cu mosfet). Ps: Info se gasesc pe net, dar trebuie sapat bine pt ca e un subiect vechi, la un moment era un topic pe forumul de IT a unui magazin din Ro care dezbatea subiectul Editat Septembrie 27, 2022 de stryx Link spre comentariu
Marco21 Postat Septembrie 27, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2022 Acum 5 ore, dumitrumy a spus: Pune 2-3 videoclipuri vizionate ce ti s-au parut mai interesante, poate au date de sprijin pt alte raspunsuri. Unul l-am gasit mai interesant celelalte 3 videoclipuri pe care le-am vazut,nimic semificativ de inteles din el.Prezinta Ca-ul,pune baretele,bla bla ,bla mai mult,pune capacul si gata lucrarea. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 27, 2022 Partajează Postat Septembrie 27, 2022 Rezultatul din acel video e mediocru cel mult, se văd clar porţiuni întunecate alternând cu cele luminoase.Cele trei barete led nu au fost suficiente acolo, probabil el a ales trei din considerente de consum sau de driverul disponibil pentru leduri... Am făcut şi eu o modificare de iluminat led pe un tv cu CCFL, dar erau tuburi plasate lateral (Edge) şi am folosit bandă cu 120 Leduri/metru ca să iluminaz panelul.Iluminarea a fost uniformă, fără porţiuni umbrite, doar că a trebuit să limitez curentul prin leduri la o valoare ce a dus la o luminozitate de maximum 50% din cea maximă cu tuburile originale.Asta ,,ochiometric,, vorbind, nu am avut luxmetru.. Link spre comentariu
Marco21 Postat Septembrie 27, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2022 Acum 3 minute, validae a spus: Rezultatul din acel video e mediocru cel mult, se văd clar porţiuni întunecate alternând cu cele luminoase.Cele trei barete led nu au fost suficiente acolo, probabil el a ales trei din considerente de consum sau de driverul disponibil pentru leduri... Aveti dreptate ,rezultatul slab,zone intunecate dar ca idee omul a incercat si se poate cu putina vointa mai multa daca se merita. Nici tv-meu nu este vreo valoare (f vechi)dar incerc din curiozitate sa vad ce iese dupa upgrade-ul in lucru Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum