Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Un alt fel de "Pioner" EM 541, trece la restaurare.

sonic11

Postări Recomandate

• Răspunsuri 64
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sonic11

27

• doru3160

14

• icar

8

• Sorin2015

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 23 ore, sonic11 a spus:

Da, asa ma gandeam si eu.

Da, e prea roscat, as pune la urma, inainte de lac, eventual  ceva bait : "castan"... "mahon"... 

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
1 oră în urmă, Усилитель a spus:

Da, e prea roscat, as pune la urma, inainte de lac, eventual  ceva bait : "castan"... "mahon"... 

Chiar ma gandeam sa dau o mana de lazur castan, este cam roscat totusi:da

Link spre comentariu

Am micsorat destul de mult saturatia culorilor in poza.

Se observa ca telefonul exagereaza rosul: umbra din stanga-jos nu este neutra, sau macar usor albastruie (la lumina intensa  a zilei), ci rosiatica (asfintit). Balansul de alb automat este eronat.

Comp..jpg

Editat de Sorin2015
Completare raspuns
Link spre comentariu

Nici una din poze nu reflecta realitatea, este destul de rosiatic, foarte aproape de poza facuta cu telefonul.

Cand o sa am timp o sa tau o mana de lac colorat, lazur castan si dupa alte doua maini de lac cu intaritor incolor.

Vreau sa domosc rosul arins al baitului.

Link spre comentariu
Acum 43 minute, sonic11 a spus:

Nici una din poze nu reflecta realitatea, este destul de rosiatic, foarte aproape de poza facuta cu telefonul.

Samsung are boala asta sa vireze spre rosu...de asta am zis ca o fi si de la telefon.

Link spre comentariu

Eu am exagerat cu desaturarea, incercand sa imaginez o nuanta de maron neutru. Nu zic ca telefonul  ar trebui sa faca poza asa ( stearsa, albul a virat spre cenusiu), doar mi-am dat cu parerea cam cum ar putea fi carcasa inainte de lacuire.

Furnirul desen bogat, cam multa dantela, deci este dificil de calmat, sa fie ca pe vremuri.

Link spre comentariu
Acum 29 minute, Sorin2015 a spus:

Eu am exagerat cu desaturarea, incercand sa imaginez o nuanta de maron neutru. Nu zic ca telefonul  ar trebui sa faca poza asa ( stearsa, albul a virat spre cenusiu), doar mi-am dat cu parerea cam cum ar putea fi carcasa inainte de lacuire.

Furnirul desen bogat, cam multa dantela, deci este dificil de calmat, sa fie ca pe vremuri.

Nu vreau neaparat sa "sting dantela" doar sa potolesc un pic culoare spre maro.

Link spre comentariu

Am avut un pic de timp sa mai robotesc la radio si am inceput prin a inlocui firele rascoapte si soclul de la redresoare.

Am adus pe linia de plutire parte de alimentare schimband tubul redresor si condesatorii de filtraj, condesatorii inlocuiti de ceva mester cu unii de 50uf, destul de mult pentru lampa redresoare care acceta max 60 uf.

Condesatorii au fost inlocuiti cu doi de 33uf/400v noi mascati in capsulele celor vechi.

Urmarind schema am descoperit o serie de modificari pe care le voi elimina.

Potentiometrul care intentionam sal inlocuiesc nu este într-o forma prea grozava avand cursorul deteliorat dar pista rezistiva in stare buna, posibil ca se poate remedia.

Poze: https://imgur.com/a/BcR17h0

20221010_132806.jpg

20221010_132755.jpg

20221010_132751.jpg

Link spre comentariu
Acum 59 minute, icar a spus:

Probabil trebuie "mesteriti" si condensatorii fixi, cu hârtie, care, probabil, si-au modifcat valorile.

Sporuri! (ca sa parafrazez un, defapt "o", clasic in viata)

Inca nu am ajuns pana acolo:rade:, clar trebuie "mesteriti" nici vizual nu arata extraordinar.

Una din modificarile gasite a fost valoarea condului din g2 finala, 2,2nf paralel cu 100pf in loc de 3,9nf, apoicalte modificari in grila lui 6a10s.

Intai voi elimina toate modificarile si o sa ma acup de revigorarea conzilor si deabia dupa ma gandesc sai dau "cheie" sa vedem ce zice.

Schema, poate ajuta si pe alti colegi.

getpicw (1).jpeg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări