Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa alimentare dsc 1616

Postări Recomandate

Salut. Am un sistem de alarma dsc1616 cu urmatoarea problema. eroare acumulator, nu se poate incarca acumulatorul. La masuratori am constatat ca pe auxiliar,implicit pe incarcare acumulator,tensiunea fluctueaza  intre 10v si 13V( o secunda 10v...o secunda 13v).Intrare transformator 16v-alternativ este OK.  Din acest motiv acumulatorul nu se poate incarca la valorile normale. Precizez ca am deconectat absolut toti consumatori de pe placa( detectori,sirena,tastatura). Ceva idei? Ma gandesca sa inlocuiesc condensatorii,sunt 2 bucati de 2500/35v si unul de 1000/25v. (poza este cu caracter informativ)centrala-alarma-antiefractie-dsc-power-p

Editat de sicedaca2004
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Scoateţi acumulatorul şi măsuraţi-l tensiunea în gol.Notaţi tensiunea lui în gol.Puneţi apoi ca sarcină un bec sofită auto de plafonieră, măsuraţi tensiunea şi în sarcină.Dacă în gol tensiunea lui e de 12V şi cu becul scade mult (7-9V) atunci acumulatorul e ,,mort,, şi trebuie înlocuit, ori încercată ,,resuscitarea,, prin injectare cu o seringă în fiecare dintre elemenţii uscaţi cam 10ml apă distilată.

Ca să vă convingeţi, încărcaţi-l scos de pe placa centralei cu o sursă externă de 14-15Vc.c. (redresor auto) câteva ore şi repetaţi testul cu becul.Dacă pe redresor tensiunea lui ajunge instantaneu la peste 13-14V, are rezistenţa internă crescută mult din cauza uscării electrolitului sau sulfatării plăcilor.

Un acumulator bun ar trebui să susţină consumul unui bec de 12V/5W de exemplu, câteva ore, fără să-i scadă tensiunea sub 12V...

Link spre comentariu
3 hours ago, validae said:

Scoateţi acumulatorul şi măsuraţi-l tensiunea în gol.Notaţi tensiunea lui în gol.Puneţi apoi ca sarcină un bec sofită auto de plafonieră, măsuraţi tensiunea şi în sarcină.Dacă în gol tensiunea lui e de 12V şi cu becul scade mult (7-9V) atunci acumulatorul e ,,mort,, şi trebuie înlocuit, ori încercată ,,resuscitarea,, prin injectare cu o seringă în fiecare dintre elemenţii uscaţi cam 10ml apă distilată.

Ca să vă convingeţi, încărcaţi-l scos de pe placa centralei cu o sursă externă de 14-15Vc.c. (redresor auto) câteva ore şi repetaţi testul cu becul.Dacă pe redresor tensiunea lui ajunge instantaneu la peste 13-14V, are rezistenţa internă crescută mult din cauza uscării electrolitului sau sulfatării plăcilor.

Un acumulator bun ar trebui să susţină consumul unui bec de 12V/5W de exemplu, câteva ore, fără să-i scadă tensiunea sub 12V...

Multumesc ptr raspuns. Greseala mea ca nu am specificat ca acumulatorul este nou. Am schimbat 2 acumulatori ,noi, aceeasi problema. dupa 2 zile trouble acumulaor. Placa centralei nu ii poate incarca.

Link spre comentariu

Era bine să fi specificat asta.Sursa centralei pare a fi în comutaţie, deci acolo trebuie umblat.Ai nevoie fie de ESR-metru, fie schimbi condensatorii de filtraj.Din cauza funcţionării continue, se usucă în timp şi le creşte ESR-ul.Apoi ar trebui măsurat ce curent trage acumulatorul din sursa centralei.Dacă nu ai competenţe tehnice, du-l la un electronist, sau depanator tv măcar...

Link spre comentariu

O fi acumulatorul nou dar dacă tensiunea joacă așa pe el, e distrus. Nu mai are rezistență internă mică. Și nu ai spus ce fel de acumulator e. Dinala mare de ups de 7A sau o chestie micuță de câțiva zeci de mA care menține un RTC și ceva date în SRAM?

Dacă e un acumulator micuț, verifică de ce este încărcat cu un curent așa de mare? Când ai schimbat prima dată acumulatorul, nu cumva l-ai pus invers, chiar și pentru o perioadă foarte scurtă?

Pe placa aia văd că scrie BAT+ și BAT-, nicidecum ACC+ și ACC-.

Link spre comentariu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări