Gilbert Sparios Postat Septembrie 25, 2022 Partajează Postat Septembrie 25, 2022 Pentru acvariu. Lucrez la un proiect personal de automatizare acvariu bla-bla.. ideea este ca printre altele monitorizez apa dintr-un recipient de pastrare. De ce ? Pentru ca recipientul este inchis (dar nu ermetic) si nu am acces vizual sa vad cata apa ajunge in el. Voi folosi citirea procentuala cu un senzor de presiune, dar pentru cazuri de forta majora (furtunul scapa presiune, alte neajunsuri) vreau sa am si un senzor de capat de linie, adica nivel maxim. Asta as vrea sa-l fac cu neaparat 2 electrozi. Deocamdata am testat cu 2 electrozi la 10mm din mina de creion (grafit) folosind un tranzistor doar pentru comanda. BC557 daca nu ma insel. Electrozii nu s-au corodat dar au adunat in jur sare (adaosuri de sare pentru acvarii). Ce-as putea face ca sa previn cat de cat electroliza ? Dar fara AC.. Sa reduc curentul prin baza tranzistorului ? Ajuta la ceva..? Inox...nu stiu de unde sa gasesc.. Ar fi mai bun decat grafitul ?... Nu prea cred in cazul asta.. Una peste alta...se poate citi nivelul folosind 2 electrozi ? Da. Dar ma refer la problematica aparuta din cauza electrozilor... Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 25, 2022 Partajează Postat Septembrie 25, 2022 Sparios.Nivelul de maxim se poate sesiza simplu şi cu un plutitor cu magnet de ex,care să determine inchiderea unui contact reed. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Septembrie 25, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2022 Mda, pana la urma o sa fac asa... Sau ma hotarasc sa refac cablajul, sa-i fac AC chiar si macar din controler.. cu un tranzistor.. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 26, 2022 Partajează Postat Septembrie 26, 2022 Sau se poate determina capacitiv, prin intermediul unor electrozi de folie, lipiţi de peretele exterior al recipientului.Dar în cazul ăsta nu merge în c.c. Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Septembrie 26, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2022 (editat) ideea era daca exista posibilitatea cu dc. sa pot folosii cablare actuala. probabil nu. am deja 20uA acolo, degeaba.. daca se poate v-as ruga o schema cu detector in AC de unde sa pot face citiri.. doar cu 555+capacitor nu cred ca e suficient, nu ? LE: Ar putea merge schema asa ? Editat Septembrie 26, 2022 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 26, 2022 Partajează Postat Septembrie 26, 2022 ############################################## Link spre comentariu
nel65 Postat Septembrie 26, 2022 Partajează Postat Septembrie 26, 2022 (editat) Acum 13 ore, Gilbert Sparios a spus: ...Inox...nu stiu de unde sa gasesc.. Dintr-o coada de lingura de inox ! O sacrifici ,asta e... Sau dintr-o chiuveta de bucatarie veche ,sau o oala de gatit din inox demodata ... o gramada de variante! Editat Septembrie 26, 2022 de nel65 Link spre comentariu
Gilbert Sparios Postat Septembrie 26, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2022 (editat) Acum 2 ore, dumitrumy a spus: mulțumesc. nu prea le am cu LTSpice dar din câte vad e frecție schema... cel putin nu e AC.. nu..? ca sa nu folosesc tensiune negativa, ce variante as avea? un inversor gen 74HCO4 sau punte H cu tranzistori, ori un LC la iesirea lui ne555....? asta mi se pare periculos pentru controler, ar trebui pin protejat.. Acum 1 oră, nel65 a spus: sau dintr-o chiuveta de bucatarie veche ,sau o oala de gatit din inox demodata ... o gramada de variante! apoi sa fac doi electrozi mici in acvariu din chiuveta zău că nu pot. poate lamele asa dar.. trebuie AC. daca pe grafit s-a adunat asa.. iti dai seama ca nici chiuveta nu e mai prejos.. Editat Septembrie 26, 2022 de Gilbert Sparios Link spre comentariu
dumitrumy Postat Septembrie 26, 2022 Partajează Postat Septembrie 26, 2022 Acum 2 ore, Gilbert Sparios a spus: cel putin nu e AC.. nu..? ca sa nu folosesc tensiune negativa, ce variante as avea? un inversor gen 74HCO4 sau punte H cu tranzistori, ori un LC la iesirea lui ne555....? Nu am inteles nimic din ce ai scris aici. R1 este rezistenta apei, am pus o valoare mare sa vad ce semnal ar fi la iesire. Am vazut ca este de amplitudine mica si axat pe o tensiune negativa. Asa ca i-am pus un amplificator cu un tranzistor iar la iesire avem un semnal de amplitudine mare pe care il poti limita cu diode ca sa protejezi controlerul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 26, 2022 Partajează Postat Septembrie 26, 2022 Acum 16 ore, Gilbert Sparios a spus: din controler Daca tot utilizezi un controler, poti incerca cu o jucarie de 1-2 euro de genul asta: https://www.aliexpress.com/i/33002133490.html (nu stiu in Romania la cat o ajunge ca pret). Poti monitoriza inclusiv nivelul. Link spre comentariu
nel65 Postat Septembrie 26, 2022 Partajează Postat Septembrie 26, 2022 (editat) Acum 6 ore, Gilbert Sparios a spus: .. iti dai seama ca nici chiuveta nu e mai prejos.. ideea era sa folosesti tabla de inox din care e facuta chiuveta,doua fasii de dimansiuni convenabile...in fine ... Editat Septembrie 26, 2022 de nel65 Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 26, 2022 Partajează Postat Septembrie 26, 2022 Acum 4 minute, nel65 a spus: ideea era sa folosesti tabla de inox din care e facuta chiuveta,doua fasii de dimansiuni convenabile...in fine ... Nu e mai simplu cu doua lame de ras? Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 26, 2022 Partajează Postat Septembrie 26, 2022 Două ace de cusut sunt la fel de bune, sunt cromate...sau chiar două baterii de BIOS uzate, tip CR2025 sau de orice tip posibil. Link spre comentariu
RealAlex Postat Septembrie 26, 2022 Partajează Postat Septembrie 26, 2022 Cafetierele de la autocarele mai vechi au un sistem de masurare al lichidului din rezervorul de apa compus din 4 tije din inox ( comun / nivel minim / mediu / maxim ), din cand in cand se depunea calcar pe ele si trebuia sa le cureti ca altfel masura eronat. Daca vrei sa fie capat de linie, mai exact ca o protectie, atunci cand senzorul de presiune iti poate da rateuri, chiar nu conteaza daca il faci cc ori ac, ideea este sa pui electrozii la o distanta la care sa nu intre in contact direct cu lichidul decat daca s-a atins limita de supraplin / avarie. Link spre comentariu
cipcirip Postat Septembrie 26, 2022 Partajează Postat Septembrie 26, 2022 Caută un electrod de inox sau o sârmă pt sudură, tot din inox, la un sudor... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum