Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect modul frigider Whirlpool

Nikolae

Postări Recomandate

Buna ziua .

Am un modul electronic de la un frigider Whirlpool care nu se mai aprinde .

Are o sursa TNY 278 PG si m-am gandit ca poate este arsa si din aceasta cauza placa e ,, moarta ".

Va rog daca imi puteti spune cum pot verifica aceasta sursa.

Multumesc .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nikolae

2

• BRANCA

1

• validae

1

Top autori în acest subiect

Nikolae.Pune o poză pe postimage şi selectează "Direct link",apoi încarci aici.Sigur cineva îţi va indica ce să verifici/înlocuieşti.

În principiu se alimentează modulul la 230V şi se măsoară tensiunea pe ieşire.Dacă e tensiune posibil să faci verificare suplimentară cu o rezistenţă de sarcină pentru un curent de 0,5-1A.

La bloc defect sunt mai multe piese care se vor înlocui.Aş bănui că sunt smd şi atunci dacă n-ai aparatură adecvată apelează la un profesionist local sau de pe forum...

Link spre comentariu

Pe placa sursei vei găsi nişte condensatori electrolitici.Măsori cu placa alimentată (atenţie să nu alimentezi greşit) dacă ai o tensiune de 5, 12 sau 24V pe condensatorii de filtraj cu tensiunea de lucru mică (ex. 25, 50V).Dacă există acea tensiune, placa se alimentează, iar defectul este de altă natură.Dacă nu apare acea tensiune, verifici pe condensatorul electrolitic de la intrarea sursei, are câţiva uF la tensiune mare (275Vc.a. sau 400Vc.c.) dacă apare tensiune de circa 310Vc.c.

Dacă acolo apare acea tensiune, sursa e alimentată dar nu scoate nimic pe ieşire, probabil integratul TNY e ars.A se verifica înainte de înlocuirea lui şi componentele alăturate, diode, bobine şi rezistenţe.De multe ori cedează şi dintre ele..

Aveţi mai jos o metodă de postare, site-ul indicat de mine e Imgur (citit ,,imager,,), dar se procedează la fel pentru orice alt site de găzduire
Încărcaţi pozele pe https://imgur.com/upload (sau orice alt site de găzduire poftiţi)
După ce se încarcă pozele pe site, daţi click dreapta pe fiecare poză încărcată acolo şi selectaţi din lista ,,pop-up,, ce apare ,,Copy image,,.Daţi click pe această comandă.
Reveniţi pe pagina deschisă deja pe forum şi daţi click pe ,,Paste,, în postare.Pozele vor apărea direct.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări