CornelM Postat Septembrie 23, 2022 Partajează Postat Septembrie 23, 2022 Salututare, colegi forumisti. As dori sa vad ce mai mesteriti voi. Poate in felul acesta mai vedem ceva idei bune de a mai construi cate ceva. Si asa vine vremea rece si probabil timpul liber va fi putin mai substantial. O sa incep eu cu ultima realizare, un amplificator de casti cu un sunet foarte bun. Este o schema realizata de ''lineup'' de pe diyaudio. Am fost curios daca intradevar se aude bine, rezultatul nu dezamageste deloc. Carcasa este realizata din parchet laminat de 8mm, vopsita pe exerior si slefuita apoi dat o pensula de lac. Asa da un aspect de vechi. In interior un alb si capac din plexiglas. Astept sa vad ce idei faine mai aveti si voi. Toate cele bune. Link spre comentariu
nono Postat Februarie 12, 2023 Partajează Postat Februarie 12, 2023 Fain realizat!Dar cred ca era mai bine intro carcasa metalica sau aluminium,impotriva interferentelor. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 13, 2023 Partajează Postat Februarie 13, 2023 Are traful neecranat - pus la 3cm de condensatorii de intrare, ce mai conteaza celelalte interferente ... Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 13, 2023 Partajează Postat Februarie 13, 2023 Condesatorii aia axiali negri de pe intrare sint de 2µ2? Sint la 10000000V? Care-i motivul pt care ai pune condesatorii aia gigant la intrare? Ca sa capteze mai mult zgomot? Sau e doar un moft cu snake oil audiofil? Schema este una clasica de banda larga, nimic deosebit. Am folosit-o si eu acum peste 20 ani cu iesirea adaptata pe 75Ω ca amplificator egalizor video. Scoteam la iesire circa 12Vpp pt atac a peste 300m cablu coaxial la camere de supraveghere. Pt amplifcator de casti sint alte scheme mai faine de-atit. Oricum, important este sa fie utilizatorul multumit. Link spre comentariu
CornelM Postat Februarie 13, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2023 Multumesc pentru aprecieri! Hm... ca sa fiu cat mai direct: -unde sunt realizarile dumneavoastra? ca nu le vad. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Februarie 13, 2023 Partajează Postat Februarie 13, 2023 Pe bune? Tu de shambala și de seseb te iei? Eu zic sa nu faci asta și vei avea multe de învățat d la dânșii. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 13, 2023 Partajează Postat Februarie 13, 2023 (editat) Un amplificator de casti cu adevarat performant, 0.5A si aproape 20Vpp la iesire, distorsiuni sub 0.00003% / 32Ω / 0.1W: Este doar cablajul ramas dupa ce am facut pt 2 prieteni, eu folosesc altceva mai performant. Schema este cea de la pagina 10 din datasheet. PCB-ul la DAC, placa pe care s-a facut testarea si dezvoltarea DAC-ului, amplificator casti, si va las pe voi sa identificati ce va face cutia cu baterii. Ca hit : mai astept din chiana crocodili Kelvin pt definitivare. DAC-ul are poze aici. Boxe si microscopul cu lumina DIY prezentata si aici pe forum: Mai gasesti pe forum si lustre si alte surse de lumina facute de mine, unele aproape de la zero si avind o calitate a luminii deosebita. Ca amplificator de casti folosesc iesirea dedicata din DAC, iesire bazata pe TPA6120A2. Da, poate am fost cam aspru dar ma irita nespus prostiile audiofile cum sint utilizarea unor componente nepotrivite, ca sa nu spun altfel, din motivul obtinerii unui sunet de o calitate superioara. Editat Februarie 13, 2023 de sesebe Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 13, 2023 Partajează Postat Februarie 13, 2023 da...ce sa zic, no coment.......@CornelM cred ca nu ai ales bine persoanele care sa le tragi la raspundere. Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 13, 2023 Partajează Postat Februarie 13, 2023 Acum, uitindu-mă din pou pe poze, trebuie sa recunosc ca arata fain amplificatorul de căști. Cam mare și super audiofila realizarea dar de arătat arata bine. Un amplificator de căști performant poate fi cit o cutie de chibrituri fără sursa. Link spre comentariu
eos Postat Februarie 13, 2023 Partajează Postat Februarie 13, 2023 Acum 4 ore, sesebe a spus: Este doar cablajul ramas dupa ce am facut pt 2 prieteni, eu folosesc altceva mai performant. Schema este cea de la pagina 10 din datasheet. In schema aia nu vad condensator pe intrarea semnalului.Nu e cam riscant sa intre tensiune continua si mai apoi sa apara pe iesire catre casti? Link spre comentariu
string Postat Februarie 13, 2023 Partajează Postat Februarie 13, 2023 2 hours ago, sesebe said: Un amplificator de căști performant poate fi cit o cutie de chibrituri fără sursa. Sau și mai mic Link spre comentariu
CornelM Postat Februarie 14, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2023 Acum 12 ore, barbulescuorlando a spus: Pe bune? Tu de shambala și de seseb te iei? Eu zic sa nu faci asta și vei avea multe de învățat d la dânșii. Acum 8 ore, sonic11 a spus: da...ce sa zic, no coment.......@CornelM cred ca nu ai ales bine persoanele care sa le tragi la raspundere. Domnilor, eu nu ma iau de nimeni, ce as avea de castigat? Nimic! Am deschis acest topic deoarece am crezut ca o sa fie prezentate proiecte cu ce mai mesteriti voi colegii de pe forum. Mai gasim o idee buna, ceva interesant facut de noi de romanii. Se pare ca nu se prea face acest lucru. Amplificatorul ce l-am facut este finalizat, functioneaza foarte bine. Cu siguranta nu este cel mai perfect. Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva. Link spre comentariu
CornelM Postat Februarie 14, 2023 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2023 Acum 12 ore, sesebe a spus: Un amplificator de casti cu adevarat performant, 0.5A si aproape 20Vpp la iesire, distorsiuni sub 0.00003% / 32Ω / 0.1W: Este doar cablajul ramas dupa ce am facut pt 2 prieteni, eu folosesc altceva mai performant. Schema este cea de la pagina 10 din datasheet. PCB-ul la DAC, placa pe care s-a facut testarea si dezvoltarea DAC-ului, amplificator casti, si va las pe voi sa identificati ce va face cutia cu baterii. Ca hit : mai astept din chiana crocodili Kelvin pt definitivare. DAC-ul are poze aici. Boxe si microscopul cu lumina DIY prezentata si aici pe forum: Mai gasesti pe forum si lustre si alte surse de lumina facute de mine, unele aproape de la zero si avind o calitate a luminii deosebita. Ca amplificator de casti folosesc iesirea dedicata din DAC, iesire bazata pe TPA6120A2. Da, poate am fost cam aspru dar ma irita nespus prostiile audiofile cum sint utilizarea unor componente nepotrivite, ca sa nu spun altfel, din motivul obtinerii unui sunet de o calitate superioara. Foarte interesant. Parca acel DAC imi face cu ochiul. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 14, 2023 Partajează Postat Februarie 14, 2023 Pe tine nu te intereseaza idei bune, vrei doar sa te lauzi. Cand prezinti ceva ar trebui sa isi asumi si riscul de a fi criticat. Iar din critica mea se putea deduce o idee buna, dar tu ai sarit ca ars. Puteai sa combati cu argumente - de ex. ca traful are infasurare ecran sau are miez f bun (permalloy sau altceva) si deci nu radiaza nici la 1,5cm. Sau ca dat fiind ca se lucreaza cu semnal relativ mare, eventuala radiatie a trafului este neperceptibila. O idee buna adesea neluata in seama este gandirea montajelor in spatiu - nu in plan, adica rotirea unor module la 90 grd, ceea ce poate reduce major influenta la brumul radiat, pe langa spatiul castigat in carcasa. O alta idee buna este proiectarea cu pastrarea [macar a] unor reguli de la inalta frecventa - asta ajuta intotdeauna. De altfel proiectantii cu scoala "o au in sange", nici nu mai stau sa aleaga daca sa o aplice sau nu. Asta se refera si la cablaj si la alegerea pieselor. Faptul ca si altii au facut la fel nu este o dovada ca asa e bine. Intotdeauna exista solutii si mai bune, si pe masura ce capeti experienta incepi "sa le vezi" din prima clipa. (Sau din a doua, sau a zece mia ... - am patit-o de nenumarate ori) Si inca un mic amanunt - poate Sesebe nu este cel mai modest de pe forum, dar realizarile lui sunt proiectate de el, nu copiate de la altii sau dupa indicatiile altora. Totul gandit personal. Link spre comentariu
sonic11 Postat Februarie 14, 2023 Partajează Postat Februarie 14, 2023 Acum 56 minute, CornelM a spus: Domnilor, eu nu ma iau de nimeni, ce as avea de castigat? Nimic! Am deschis acest topic deoarece am crezut ca o sa fie prezentate proiecte cu ce mai mesteriti voi colegii de pe forum. Mai gasim o idee buna, ceva interesant facut de noi de romanii. Se pare ca nu se prea face acest lucru. Amplificatorul ce l-am facut este finalizat, functioneaza foarte bine. Cu siguranta nu este cel mai perfect. Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva. Nu deranjezi pe nimeni, faptul ca ai avut inițiativa asta și răbdarea este de lăudat, dar unii pe aici au multă experiență în spate și de multe ori exprimarea lor nu este tocmai blanda dar trebuie sa filtrezi doar esența, restu este nesemnificativ Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum