Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu cu optocuplor

mircea kiritescu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea kiritescu

6

• validae

2

• costi002

2

• Ticu

2

Top autori în acest subiect

Categoric la 70 Ohmi cât are rezistenţa bobinei, va consuma peste 70mA la 5V.Nu ştim ce măsurători a realizat de i-a dat un aşa curent mic.Dar la 5V nu există releu să consume aşa puţin...

Probabil se referea la consumul pe linia de comandă..

Link spre comentariu

Pe placa pe care e montat releul exista si un tranzistor. 5 mA ( "trigger current" ) cum scrie in descriere  este masurat prin pinul IN al placii. Este curentul solicitat in circuitul de comanda al modulului din poza.

Cei aprox. 70mA necesari pentru anclansarea releului electromagnetic (probabil curentul de colector al tranzistorului) se vor absorbi din sursa de 5V a modulului.

Pentru a evita confuziile, o cerere fara echivoc ar fi fost:
... schema pentru un "releu electronic" COMANDAT cu max. 10V cc si max. 10mA, care sa inchida un circuit de 24V cc cu 100mA.

Editat de Ticu
Link spre comentariu
La 23.09.2022 la 23:05, UDAR a spus:

Esti sigur că sunt 5mA? Doar releul ar trebui să ia peste 70mA.

Da, caci bobina este comandata prin TRIGG, care conform prezentarii are I=5mA. Comentariile d-lui TICU  confirma parerea mea. Va multumesc pentru atentie si va doresc o zi buna.

Link spre comentariu
La 25.09.2022 la 10:55, mircea kiritescu a spus:

Da, caci bobina este comandata prin TRIGG, care conform prezentarii are I=5mA. Comentariile d-lui TICU  confirma parerea mea. Va multumesc pentru atentie si va doresc o zi buna.

Azi am avut ocazia sa evaluez situatia. Bobina se anclanseaza la o comanda de 2,7mA, circuitul fiind alimentat la 5V si 1,5A

Link spre comentariu

"... circuitul fiind alimentat la 5V si 1,5A"

Curentul de 1,5A este valoarea maxima a curentului care poate fi debitat de sursa fara ca ea sa se deterioreze.
Curentul real absorbit de modul este practic curentul de anclansare a releului, probabil 70-80mA. Se masoara cu ampermetrul in serie pe firul +.

.

Referirile incerte la valorile curentilor mai mult au creat confuzii decat au folosit in subiectul de fata. S-a ajuns la 3 surse distincte [pt. circuitul de comanda (10V?), releu (5V) si sarcina (24V)], un modul cu inversare de logica care nu e clar daca e utila, s-a presupus nevoia unui optocuplor, etc.
   Eu as fi precizat concret ce vreau. De exemplu: am un senzor de lumina cu caracteristicile astea si vreau sa aprind automat un bec de 24V in timpul noptii. Cum fac "cuplarea" intre ele?

Link spre comentariu

Am scris exact ce doream:

* alimentare intrare: max 10V cc cu max 10mA

* valori iesire: 24V cc si 100mA

Raspunzand propunerii dvs.: plec de la o sursa car da  max 10V cc cu max 10mA si vreau sa inchid 3 circuite simultan:

1. 24V cc cu 15A

2. 24V cc cu 4A

3.220V ca cu 100mA

Am rezolvat, dar din pacate nu stiu sa atasez o poza... 

Link spre comentariu

Încarcă pozele de înaltă rezoluţie pe un site de găzduire, de genul https://imgur.com/upload

După ce poza s-a încărcat pe site, dă click pe ea şi alege ,,Copy image,, apoi fără să ieşi din acel site, deschide altă pagină cu topicul de pe Elforum şi dai ,,Paste,, în postare.Astfel poza va apărea direct pe forum, indiferent de rezoluţie....

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări