Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Yamaha M 65 A+B+C

Edward

Postări Recomandate

Buna ziua!mi am luat de curand un Yamaha M65 si vreau sa conectez 2 seturi de boxe la el.Ambele seturi ce le am sunt pe 4ohm.In manual se specifica ca ptr B+C (2 ohm) as putea lega cele 2 seturi insa problema ar fi ca legatura este in serie ce ar rezulta intr un amestec de crossovere si difuzoare...cele 2 perechi de boxe is diferite ca model dar se conpleteaza f ok ca sunet.

Am optiunea de a le lega in paralel A+B insa este specificat min 8ohm impedanta boxelor.Exista un risc mare sa ard ceva in amp daca le folosesc in config A+B?intreb deoarece acum folosesc partea finala de pe un Pioneer A676 in aceasi config A+B 8ohm si n am avut nicio problema sa se declanseze vreodata protectia in el .Nu ascult eu tare dar accentuez partea de bass printr un eq.Chiar am facut odata un mic party in aceasta config si a rezistat Pioneerul cu brio.Pot folosi aceeasi config si la Yamaha fara wa ma trezesc cu probleme gen finali arsi?el are totusi si protectie...in caz de ceva va functiona protectia sa salveze finalii?si mai este faptul ca are si clasa A selectabila care incinge bine radiatoarele.Ma gandesc ca daca merg si in clasa A pe 4 boxe de 4 ohm va fi si mai rau ptr finali..M65 este un amp destul de solid dar mi se pare ca radiatoarele is subdim fata de ce radiatoare are Pioneer A 676..ma gandesc ca p si de asta a dus fara probleme ambele perechi de boxe fara probleme.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Shambala

1

• sesebe

1

• Edward

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

A+B inseamna legarea ambelor perechi de boxe in paralel.

Deci si un curent mare prin tranzistorii finali si o putere mare disipata pe ei.

La putere mica (1-2, max 5W) probabil va functiona fara probleme, dar la puteri mai mari exista riscuri. Depinde cat bine este realizata protectia  (nu am verificat).

Link spre comentariu

Sint doar cite doua tranzistoare în paralel pe ramura alimentate cu o clasa G pina la 65V (foarte mult pt doar 2 tranzistoare in paralel).

Nu te juca cu sarcini mici ca s-ar putea sa-ti para rău după finali. Nu se mai fabrica acum. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări