Ionut Muresan Postat Septembrie 21, 2022 Partajează Postat Septembrie 21, 2022 Bună ziua! Am un voltmetru de buzunar rusesc din 1939 pe care as vrea sa îl repar, iar eu nu pot face acest lucru. L-am desfăcut, iar problema consta în arcul spiralat rupt, pe care eu nu am cum sa îl înlocuiesc. Indicatorul are 2 arcuri spiralate, unul dedesubt și unul deasupra bobinei acului. Evident, cred ca trebuie înlocuite amândouă. Vreau sa va întreb dacă mai exista cineva care sa facă aceasta operațiune. E mai mult o problema de ceasornicărie, decât de electronică. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 21, 2022 Partajează Postat Septembrie 21, 2022 Greu mai găseşti metrologi sau AMC-işti care să mai schimbe arcuri.Dar sigur mai există....deşi probabil cam vârstnici. Link spre comentariu
Ionut Muresan Postat Septembrie 21, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2022 Asa ma gândeam și eu, dar sper ca mai exista. Nu ar fi nevoie sa fie exact, ci doar sa meargă. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 21, 2022 Partajează Postat Septembrie 21, 2022 Pune ceva poze sa vedem cum arata. Link spre comentariu
Ionut Muresan Postat Septembrie 21, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2022 Arata asa: https://ibb.co/60Y2s1t M-ar fi plăcut sa a posibilitatea de a insera pozele din calculator, nu din link. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 21, 2022 Partajează Postat Septembrie 21, 2022 Dacă spiralul e rupt de la un capăt, se poate cositori din nou, cu atenţie să nu se pună prea mult cositor, care ar modifica cuplul arcului.Dacă e rupt de la mijloc, trebuie schimbat, nu poţi să-l cârpeşti... Chestia e că e o muncă de fineţe, iar recompensa nu poate fi prea mare, dacă ţi-ar cere să zicem 50 Lei pe reparaţie, ai spune că la banii ăia iei un multimetru digital bunicel.. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 21, 2022 Partajează Postat Septembrie 21, 2022 E cu zero pe mijloc, arcul e cu mai multe spire. Greu de găsit , și mai greu de confecționat, dacă ai din ce. Nu se pune problema compararii cu un digital... e obiect de colecție, nu mai poate fi vorba de instrument de măsură după asemenea intervenție. Link spre comentariu
Ionut Muresan Postat Septembrie 21, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2022 Acum 1 oră, validae a spus: Dacă spiralul e rupt de la un capăt, se poate cositori din nou, cu atenţie să nu se pună prea mult cositor, care ar modifica cuplul arcului.Dacă e rupt de la mijloc, trebuie schimbat, nu poţi să-l cârpeşti... Chestia e că e o muncă de fineţe, iar recompensa nu poate fi prea mare, dacă ţi-ar cere să zicem 50 Lei pe reparaţie, ai spune că la banii ăia iei un multimetru digital bunicel.. E rupt de la mijloc, da. Asta speram și eu, să îl pot lipi la loc. Dacă m-ar cere 50 de lei n-ar fi rău! Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 21, 2022 Partajează Postat Septembrie 21, 2022 Eu cred ca și la mijloc s-ar putea lipi cu atenție. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 21, 2022 Partajează Postat Septembrie 21, 2022 Ca sa lipești un resort îți trebuie aliaj cu temperatura de lipire scăzută, plus ca dacă s-a rupt fără motive externe, sigur e îmbătrânit și casant. Lipești aici se rupe de alături. Dar poți încerca, nu costa nimic. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 21, 2022 Partajează Postat Septembrie 21, 2022 Asa credeam și eu. Link spre comentariu
Ionut Muresan Postat Septembrie 21, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2022 Acum 33 minute, dan cod a spus: Eu cred ca și la mijloc s-ar putea lipi cu atenție. Daca cealaltă bucata nu s-ar fi pierdut pe vremea Anei Pauker, da... Însă e mare bătaie de cap cu el, ca acuma e mai scurt. L-am lipit pe cel ramas și acul nu mai revine la poziția zero, evident. Cred ca trebuie înlocuite ambele arcuri, dar nu știu dacă ceasornicarii se pricep la multimetre, dacă au ciocane de lipit... Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 21, 2022 Partajează Postat Septembrie 21, 2022 Scurtează-l și pe celalalt, dacă nu exista posibilitate de reglaj. Și asa nu mai ai mare baza pe indicațiile lui. Un resort e activ, altul reactiv. Prin egalarea forțelor, acul sta pe zero. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 21, 2022 Partajează Postat Septembrie 21, 2022 Dacă-l scurtezi, nu va mai măsura nici pe aproape de clasa lui, iar reparaţia va fi de pomană, doar să stea acul ,,pe zero,,... S-ar justifica asta doar dacă aparatul stă prin vreun muzeu...dar dacă vrei să măsoare, repară-l cum trebuie.Zic şi eu... Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 21, 2022 Partajează Postat Septembrie 21, 2022 Hai ca asta vreau s-o vad și eu. O reetalonare și o recalibrare a echipajului mobil ca să între în clasa inițială de precizie. Aparatul asta a fost compromis din momentul în care s-a cârpit acel resort rupt. Bineînțeles ca aducerea la zero prin metode neortodoxe, îl va menține la statutul de exponat de muzeu, nu un analogic de laborator. Nu ca inițial ar fi fost asa ceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum