Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tehnologie microunde

ionut120v

Postări Recomandate

Sunt interesat de cablu cu conectori pentru amplificatoarele de microunde din imagine, si cum as putea adapta o antena horn la aceste amplificatoare, cred ca la cel de 9.4 GHz pot pune o antena horn de LNB deoarece frecventa e apropiata.DSCN3003.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut120v

3

• grosu99

2

• ndor

1

• sesebe

1

Top autori în acest subiect

Acum 6 minute, ionut120v a spus:

cred ca la cel de 9.4 GHz pot pune o antena horn de LNB deoarece frecventa e apropiata.

Este "apropiata" fata de ce ?
"horn de LNB" nu defineste o frecventa anume. Ce anume vrei sa inventezi ?

Link spre comentariu

Nu tot ce zboară se maninca. Așa-zisele hornuri de LNB, deși nu știu exact la ce te referi, sint acordate foarte exacts au cel puțin trebuie considerate ca niște filtre trece banda avind Q mare. 

Link spre comentariu
Acum 13 ore, ionut120v a spus:

Sunt interesat de cablu cu conectori pentru amplificatoarele de microunde din imagine, si cum as putea adapta o antena horn la aceste amplificatoare, cred ca la cel de 9.4 GHz pot pune o antena horn de LNB deoarece frecventa e apropiata.DSCN3003.jpg

Cablurile si mufele nu sunt o problema de gasit . Era bine daca macar scoteai  capacelele de pe mufe sa se vada mai bine tipul . In functie de montaj fizic alegi si cablul . Ma refer la lungime . Defineste antena horn la care vrei sa cuplezi amplificatorul . Castig , raport fata /spate , directivitate, banda de trecere .... Tipul hornului , polarizare ...Hornul se poate face , nu e mare lucru, dar ca sa-l aduci in parametrii trebuie sa ai niste echipamente mai deosebite . Amplificatorul banuiesc ca se va putea monta direct pe antena cu mufe adaptoare .

Link spre comentariu

nu am nici o pretentie deosebita pentru antena,  va radia pe cateva zeci de centimetri in tesuturile care vor fi tratate (curatite de virusuri si bacterii), singura pretentie e sa nu arda amplificatorul, adica sa aibe impedanta de intrare 50 ohm.

Horn am vazut facut si din tabla prin lipire, antena mea nu trebuie sa bata pe o distanta mai mare de 1m, problema este ca nu sunt sigur cum se face trecerea de la coaxial la ghid si antena.

am vazut ca se folosete o mica antena in lambda/2 plasata la o distanta multiplu de lambda/2 de un reflector, practic fundul ghidului pe care se monteaza hornul.

Nu e musai sa fie horn poate fi si microstrip ca alea de la kiturile radiolink pe 5 Ghz, cred ca am unele traznite pe undeva, as putea folosi antena aia, dar parca nu era conectorizata.

Apropo de Rife si microunde, am intrebat maistrii care lucrau la radare de mare putere, au confirmat ca distrug anumite virusuri, mai mult spuneau ca dupa expunere mai indelungata fac in mare masura baieti, foarte putine fete.

In afara de asta anumite tipuri de tuburi cu plasma folosite in mod traditional la astfel de aparate amplifica microunde in functie de geometria lor (plasma MASER). personal am folosit leduri si lasere ca purtatoare cu anumite rezultate, unii spun ca microundele fac treaba mai buna, doresc sa incerc, sa compar cu lumina.

Link spre comentariu

Bai nene,arata-ne si noua ceva facut,care merge.Facut de mana d-tale la ce frecventa doresti.Nu stiu de ce dar discutia asta o sa continue la infinit fara nimic palpabil .Vrei microunde la 10 GHz ,vorbesti frumos dar....cumpara un ghid de unda la 10 GHz cu amplificator pe el ,industrial la care intrarea sa fie pe 50 ohmi la care te cuplezi cu sursa vietii !

Link spre comentariu

Aveti nevoie de o flansa adaptoare de la mufa SMA mama la ghid, in zona de 9,5GHz WR112, asta daca veti folosi un cablu SMA tata-tata semirigid.

Dupa asta aveti nevoie de un feedhorn pentru adaptare de la impedanta ghidului la aer, 50ohm/376 ohmi, feedhornul e in fapt de banda larga si ilumineaza antena.

https://www.pasternack.com/grooved-wr-112-n-female-waveguide-coax-adapter-7.05-ghz-10-ghz-pe9837-p.aspx

Aici flanse de treere de la coax la ghid.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări