Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina Artic 7kg APL71012BDWO imi ia lenorul la prima spalare

Emilia

Postări Recomandate

Bună ziua. Am si eu o mașină Artic Apparel care 7k și de la o vreme dacă pun lenorul la început imediat ce începe spălarea îl și ia....înainte îl ținea pana la programul de lenor....ce ma sfătuiți sa fac? Mulțumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gymy

1

• moshu flo

1

• Emilia

1

Top autori în acest subiect

Nu cunosc modelul dvs, insa si eu am patit ceva asemanator cu o spalatoreasa de la Arctic.

Cauza e ca apa e dirijata spre compartimentul corespunzator de o paleta, actionata mecanic de o tija, care e comandata la randul ei de o cama a programatorului mecanic. Daca e deranjat acest mecanism, apa ajunge aiurea (practic, 1) nu folosesc niciodata prespalare si 2) folosesc detergent lichid, care oricum curge, chiar daca nu e dirijata apa prin compartimentul lui).

Trebuie demontat capacul de deasupra al masinii (de obicei 2 suruburi vizibile din spate, urmate de translatia spre spate a capacului cu cativa centimetri, apoi ridicare) Astfel aveti acces la mecanism. Valabil la programatoarele cu componenta electromecanica.

Daca masina are programator full electronic, cu un singur buton de selectie a programelor si nu cu rozeta care se roteste in timpul executarii programelor, sistemul de comanda a apei difera, exista 2-3 electroventile care dirijeaza apa, insa e mai putin probabil sa apara o defectiune, mai degraba s-au alimentat gresit electrovalvele, la o interventie (daca e posibil, in general constructorul instaleaza un conector multipolar unic, imposibil de plantat invers).

Bafta!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări