Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masă și bancă din dulap de brad

trasorv

Postări Recomandate

Salutare tuturor, deunăzi am făcut o masă de 2 metri din dulap de brad de 5cm și deși a ieșit bine per total, nu sunt foarte mulțumit și asta din cauză că dulapul nu a fost egal ca grosime pe toată lungimea lui iar eu nu am putut decât să îl șlefuiesc cu discul abraziv al fluxului astfel că suprafața mesei este netedă dar nu și plană. Întrebarea mea este, cu ce as putea să egalizez grosimea celor 4 bucăți de dulap care compun masa ? Mă gândesc la o rândea electrică dar experiența mea cu așa ceva e minimă ...

Voi încerca să atașez și o poză

Screenshot_20220915-215752_Gallery.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• daniels

4

• trasorv

4

• mac01

3

• merck

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu faci nimic cu rindeaua electrica de mana sau cu freza manuala. Poti strica mai rau scandurile.

Iti cumperi aparatul de mai jos sau cauti un tamplar care are in dotare asa ceva.

Link spre comentariu
Acum 36 minute, mac01 a spus:

Nu faci nimic cu rindeaua electrica de mana sau cu freza manuala. Poti strica mai rau scandurile

Confirm, am rindea de mana, cateodata mai mult strica decat foloseste..... Cu cat treci de mai multe ori, iese mai prost.... Mai nou dau cu slefuitor cu banda, de mana, tre ceva rabdare... 

Link spre comentariu
Acum 6 ore, Усилитель a spus:

Confirm, am rindea de mana, cateodata mai mult strica decat foloseste..... Cu cat treci de mai multe ori, iese mai prost.... Mai nou dau cu slefuitor cu banda, de mana, tre ceva rabdare... 

Și eu m-am gândit la un șlefuitor cu bandă dar să iei 3-4-5 mm mi se pare ....epuizant 

1 oră în urmă, Voltus1 a spus:

Rindeaua manuala este foarte buna  insa trebuie ascutita bine si reglata corect .Exista tutoriale pe youtube . Dezavantajul este ca presupune ceva indemanare si efort fizic .

Ai mare dreptate, rândeaua manuală necesită experiență, nu oricine poate trage la rândea ...

Link spre comentariu
Acum 8 ore, mac01 a spus:

Nu faci nimic cu rindeaua electrica de mana sau cu freza manuala. Poti strica mai rau scandurile.

Iti cumperi aparatul de mai jos sau cauti un tamplar care are in dotare asa ceva.

pt masina de grosime trebuie dezmembrata masa. Cu freza e cel mai bine pt planeitate. Un clip pt inspiratie

Link spre comentariu

@daniels

Nu faci nimic cu chestia aia...acolo este la scara miniaturala...e ca si cum ai incerca sa construiesti un cnc in jurul mesei...lucrul foarte dificil de realizat si foarte costisitor. 

Trebuia sa cumpere dulapii direct trasi si finisati...sau in situatia data scoate 100 de parale din buzunar, demonteaza cateva suruburi si se duce cu scandurile la un tamplar care in 5 minute le face perfect.

Link spre comentariu

Cadrul ala trebuie sa fie realizat perfect....usor de zis, greu de facut. Cu ce materiale il scoti perfect? Tot cu scanduri si dulapi strambi? Iar la lungimea aia iti trebuie materiale rezistente...sa nu faca burta.

E ca si cum ai aduce muntele la mahomed...il loc sa-l duci pe mahomed la munte.

Editat de mac01
Link spre comentariu
Acum 19 minute, daniels a spus:

Cadrul frezei il poate mari cat masa si il poate prinde direct pe marginile mesei la cumpana. Nu e asa dificil.

Nu trebuie pus la cumpănă că doar masa în poziția ei normală nu e la cumpănă ci trebuie centrat perfect lateralele mesei, acesta este și motivul pentru care nu am folosit o rândea electrică căci și aia ia aceeași grosime din fiecare dulap și nu am făcut nimic. 

Link spre comentariu

Soluţia optimă e demontarea blanelor şi mers la un tâmplar, le trage pe toate egal la abric şi aia e....

Dacă vrei ceva ,,High End,, pui mâna şi cumperi o găleată de răşină acrilică transparentă, faci o bordură nivelată de vreo 5mm în jurul tăbliei şi torni răşină peste tot până aceasta acoperă egal toată tăblia.Se autonivelează şi se întăreşte în vreo 12 ore.Rezultatul se poate şlefui cu pâslă şi iese ceva frumos, suprafaţă netedă ca sticla şi fibra lemnului la vedere...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări