barbulescuorlando Postat Septembrie 21, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2022 Dupa schimbarea superdiodei, de mai bine de o oră, cu intrarea etajului final la masa , nu se mai aude acel cârâit. Vedem. Am gsit si 2sa970 dintr-o placa de harmankardon veche, cu et final funcțional, carcasa făcută praf. O sa îi schimb dacă apare din nou acel cârăit. O fi fost o joncțiune defectă în 2SD600 ( superdioda) Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Septembrie 22, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2022 (editat) Tot făcea zgomot. Iesise cablul de la boxă și de aceea nu se mai auzea nimic. Stupid accident. Am schimbat , până la urmă, primii trei tranzistori pnp cu 2sa970. Acum deja nu mai face zgomot. Mulțumesc userului @DjLeco2021 cât și celorlalti colegi pentru ajutor. Editat Septembrie 22, 2022 de barbulescuorlando Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Septembrie 23, 2022 Partajează Postat Septembrie 23, 2022 (editat) 99,9% eram sigur de acea problema, trz din diferential. Pe vremuri cind nu se gaseau complementarele de zgomot redus si Vce peste 100V, foloseam BF422 si BF423. Am nimerit un lot PHILIPS cu probleme. 2 etaje finale din 4 cite avea amplificatorul meu (intii 2 canele stereo si apoi 4 canale cite 2 in punte, tot stereo) cu care mergeam la diverse sonorizari, erau echipate cu philips-uri, toate noi noute, NOS, celelalte 2, nu mai stiu exact ce aveau, mixturi oricum de BF422-423 diversi producatori. Vorbesc de sfirsitul lui 1998-99. Nu a fost atent sa vad care face fitze si am zis, ia sa pun la toate etajele finale, BF-uri PHILIPS, ca deh, noi, etc. In loc sa taca canalele cu micile piriituri (zgomot gen electrolitic cu curenti de fuga mariti), au inceput toate 4 canalele sa o ia razna, aiurea... WTF, zic. Atunci am schimbat philipsurile cu mixturi de 422-423 de diversi producatori din cutia cu maimute si 0 probleme. Apoi dupa x timp, cind am avut chef de joaca am vazut ca doar PNP-urile din philips faceau fitze... Vremuri, intimplari, experiente... Editat Septembrie 23, 2022 de DjLeco2021 Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Septembrie 23, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2022 (editat) Vă mulțumesc mult pentru împărtășirea acestor experiențe. Și eu tot la electrolotici mă gândeam dar sunt decât doi unul pe baza primului tranzistor din dublet și altul în baza celui de-al doilea. Au fost primii pe care i-am schibat cu alții noi. Oricum, citisem și din experiențele altor useri despre piciorușe oxidate dar trz cu zgomot în joncțiuni nu am mai întâlnit. trz cu care am înlocuit pe cei vechi erau tot din etajul diferențial de la un HK și erau puși pe placă cu pasta siliconica pe ei într-o teacă de tub termocontractabil Editat Septembrie 23, 2022 de barbulescuorlando Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Septembrie 24, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2022 (editat) Aș mai avea o întrebare, va rog. Pt tranzistorul din vas, 2sc1941 care merge cam fierbinte, pot pune mje240 ( sau tot 2SD 600 complementarul lui Q609 de pe cealaltă ramură ) ? Au putere mai mare dar nu știu daca se potrivesc în VAS. Mulțumesc. Editat Septembrie 24, 2022 de barbulescuorlando Link spre comentariu
DjLeco2021 Postat Septembrie 24, 2022 Partajează Postat Septembrie 24, 2022 Indiferent ce putere are, disipatia va fi aceeasi. Link spre comentariu
aurel70 Postat Septembrie 24, 2022 Partajează Postat Septembrie 24, 2022 Ca sa nu mai aiba febra, puteti monta un model echivalent care e usor de montat pe un mic radiator capsula TO220. Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Septembrie 24, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2022 (editat) Am pus mje 240 cu un mic radiator și acum e mult mai bine. Am mai citit și pe alte forumuri afara despre acest trz din VAS , tot la Rotel care, la puteri mai mari, se încălzește prea mult. Toți cei ce au avut această problemă l-au schimbat cu mjw1302 Eu nu l-am avut și am pus mje 240. Tensiunile sunt bune, cele din schemă. Am pus si un filtru de deparazitare la intrare schimbând și cablul cu unul cu împământare. Editat Septembrie 24, 2022 de barbulescuorlando Link spre comentariu
aurel70 Postat Septembrie 24, 2022 Partajează Postat Septembrie 24, 2022 Inseamna ca ati iesit din necazuri cu el, si o sa lucreze mult timp. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 25, 2022 Partajează Postat Septembrie 25, 2022 10 hours ago, barbulescuorlando said: Am mai citit și pe alte forumuri afara despre acest trz din VAS , tot la Rotel care, la puteri mai mari, se încălzește prea mult. Toți cei ce au avut această problemă l-au schimbat cu mjw1302 Demonstrand ca nu numai la noi sunt analfabeti in electronica... Brrr, MJW in VAS.... Doamne fereste La puteri mari tensiunile de alimentare sunt mari deci tranzistorul din VAS este normal sa se incalzeasca mai mult daca nu sunt luate masuri preventive din faza de proiectare scheme... Link spre comentariu
barbulescuorlando Postat Septembrie 25, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2022 Dl Marian, dacă vreți , ajutați-mă să înțeleg. Care sunt caracteristicile principale ale unui trz in VAS? Mulțumesc. Link spre comentariu
vijelie02 Postat Septembrie 25, 2022 Partajează Postat Septembrie 25, 2022 (editat) Aveti aici tot ce va trebuie, inclusiv raspuns la intrebarea de mai sus. Editat Septembrie 25, 2022 de vijelie02 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum