Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Samsung T24E310EW

TibiBzg

Postări Recomandate

Salutare! Am primit tv-ul din titlu, placa de baza este BN94-08246S, sursa este un adaptor de 14V 

Cel care mi l-a adus a spus ca a fulgerat in antena, si ca s-au defectat mai multe tv-uri si un router.

Adaptorul nu mai scoate tensiune.

Am alimentat placa de baza de la sursa de laborator, consum 0A, dar cand inchid circuitul se formeaza ceva scantei ca si cand ar fi ceva in scurt, dar curentul ramane la 0A.

Tensiunea de 3.3 este prezenta la eeprom si la butonul on/off

Ceva sfaturi?

Cum as putea verifica procesorul?

WhatsApp Image 2022-09-14 at 17.56.15.jpeg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TibiBzg

5

• Florinel TV

2

• validae

1

• iuliantv

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Unde se văd acele scântei, la contactul dintre mufă şi cablul alimentatorului ? Asta ar fi normal atunci când se încarcă prima dată filtrajul plăcii.Dacă apar pe undeva pe placă, nu e bine deloc.

Memoriile trebuie rescrise fiindcă în astfel de cazuri se corupe conţinutul lor.Dar ar fi bine totuşi să salvaţi dump-urile originale, în caz că sunt bune şi după rescriere nu se rezolvă nimic...

Link spre comentariu
Acum 25 minute, validae a spus:

contactul dintre mufă şi cablul alimentatorului

Nu, adaptorul e mort.

Acum 25 minute, validae a spus:

în caz că sunt bune şi după rescriere nu se rezolvă nimic

Aici sunt doua probleme. Nu gasesc un dump de eeprom pt modelul acesta si a doua problema, nu am programstor pentru nand:84

https://www.veed.io/view/195780cb-2f16-4675-9615-6eedcc846241?sharingWidget=true

Link spre comentariu

Schimba sursa,este proasta...dupa aia mai vorbim...ai un scurt clar de care sursa aia se protejeaza si nu-l poti identifica...pina la dump-uri trebuie eliminat scurtul....ic -ul de audio poate fi una din probleme

Editat de Bercu Giuliano
Link spre comentariu
Acum 12 minute, Bercu Giuliano a spus:

sursa aia se protejeaza

Sursa nu are protectie de scurt...

Si eu am crezut ca e pe undeva un scurt, am luat condensatorii la verificat si par in regula.

Si totusi daca era placa de baza in scurt se putea sa am 3.3 v pe eeprom?

Link spre comentariu

Daca mai vrei dumpuri din eeprom si spi iti dau eu ca am, aceste placi au probleme cu nandul, nandul trebuie sa fie nou ca ala doriginal nu mai faci nimic ca au o gramada de blocuri defecte

Main board: BN41-02105A (BN94-07403F)
Panel: V236BJ1-LE2
Eeprom: S24C256
SPI Flash: W25Q40CL
NAND Flash: F59L1G81A

Link spre comentariu
La 18.09.2022 la 14:21, Florinel TV a spus:

Daca mai vrei dumpuri din eeprom si spi iti dau eu ca am, aceste placi au probleme cu nandul, nandul trebuie sa fie nou ca ala doriginal nu mai faci nimic ca au o gramada de blocuri defecte

Main board: BN41-02105A (BN94-07403F)
Panel: V236BJ1-LE2
Eeprom: S24C256
SPI Flash: W25Q40CL
NAND Flash: F59L1G81A

Multumesc! Te anunt cand voi mai avea nevoie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări