Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Montare conector sata+power pe HDD

subasu

Postări Recomandate

Din cauza unor evenimente nefericite, hdd-ul WD 6400AAKS a pierdut partea de plastic de la mufa sata si ulterior s-a ciobit o parte din plasticul mufei power. HDD merge impecabil, nu a facut bad-uri, dar am decis sa recuperez datele de pe el, pentru a nu risca mai mult de atat.

Am studiat daca pot face eu si am renuntat repede. Apoi, o cunostinta care a lucrat intr-un service de electronice, a incercat sa o dezlipeasca plus alte 2 mufe de pe pcb-uri de rezerva, dar a renuntat la montaj fiindca nu era sigur de reusita perfecta.

Si montajul perfect este nu doar o conditie, este obligatoriu pentru a elimina riscurile. 

Cine ma poate ajuta si se afla in "zona mea de acoperire" l-as ruga sa-mi dea un PM cu locatie si cost estimativ.

Multumesc 

Image 2022-09-14 at 16.01.22.jpeg

Image 2022-09-14 at 16.03.30.jpeg

Image 2022-09-14 at 16.07.06.jpeg

Si o poza ceva mai detaliata.

Ultima placa nu are conectorul dezlipit, din motive de "back-up" :) ...

IMG_20220914_160526479_MF_PORTRAIT~2.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• subasu

4

• BRANCA

1

• validae

1

• modoran

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pa langa dumneata, neica...

Iertare ca n-am mai verificat locatia, credeam ca am actualizat-o, dar nici macar nu era .

Asadar ma pot deplasa usor intr-o raza de circa 50 km, eventual apelez la un prieten...

Editat de subasu
Link spre comentariu

Am demontat ansamblul unde era fixat si am zis sa-l pun la punct. Fiindca mai exista niste chestii adiacente, care n-are rost sa le mai expun, dorinta mea este sa-l fac functional.

Daca va mai merge mult timp, e doar treaba lui, doar ca ma intereseaza sa fac o comparatie cu niste arhive mai vechi si sa extrag datele, apoi o sa-l formatez, sa scap de griji (e rock solid modelul, are vreo 14 ani...).

Evident, conectorul ala trebuie pus cum trebuie, altfel nu se justifica interventia.

Link spre comentariu

Cu siguranta :)

Nu asta-i problema, doar ca ma gandeam ca pe o arie de ~50 de km s-o gasi cineva sa-mi fac vreo propunere, altfel devine usor neplacut costul cu reparatiile :)

Plus ca in majoritatea locatiilor importante pot ajunge chiar personal.

Deci mai astept putin.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări