TibiBzg Postat Septembrie 12, 2022 Partajează Postat Septembrie 12, 2022 Salutare! Oare si-a mai bagat cineva degetele intr-un blit de DSLR? Am primit blitul din titlu. Problema lui este ca nu declanseaza tot timpu, indiferent daca este folosit pe aparat sau manual. Las un video cu functionarea defectuasa sa va dati cu parerea. In prima faza am crezut ca e vreun contact imperfect in zona de inalta tensiune, dar toate lipiturile par in regula. Am masurat condesatorul dinaintea lampii, e in regula. Ceva idei? https://www.veed.io/view/ab2df9d4-c91c-49cf-ae34-e42c228d2ee8 Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 12, 2022 Partajează Postat Septembrie 12, 2022 Ar trebui lăsat câteva secunde între descărcări, nu poate atinge chiar asa rapid tensiunea normală pe condensator. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Septembrie 12, 2022 Partajează Postat Septembrie 12, 2022 Conteaza enorm de mult si ce acumulatori ai in blitz. Daca ai superacumulatori, cu rezistenta interna mica, blitz-ul va functiona bine, adica un flash pe secunda, fara probleme. Daca acumulatorii sunt obositi poate dura si 5 secunde intre doua flash-uri. Link spre comentariu
TibiBzg Postat Septembrie 12, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 12, 2022 Multumesc pentru interventii domnilor, dar a fost intradevar un contact prost, probabil acel traseu se incingea, crestea rezistenta. Asta a fost explicatia mea. Las o imagine ca sa vada si ceilalti unde a fost problema, poate au nevoie. Link spre comentariu
Sorin2015 Postat Octombrie 29, 2022 Partajează Postat Octombrie 29, 2022 Cu intarziere. Acel loc este transformatorul de impuls de inalta tensiune: un condenstor de ordinul 100nF, incarcat la 300V se descarca pe primar si creeaza in secundar vreo 2000V la electrodul de initiere a descarcarii luminoase in lampa ce xenon din reflector (un strat metalic pe exteriorul sticlei lampii, sau un colier metalic). Legatura intre transformator (capatul "cald, firul izolat cu teflon, ca celalat fir este la masa) a necesitat o reparare a lipiturii. Descarcarea se facea partial la lipitura imperfecta, partial (insuficient) la lampa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum