Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de spalat Candy nu turează tot timpul la stoarcere

POLAKU2002

Postări Recomandate

Buna ziua...Am o masina candy de 7 kg cu incarcare verticala de 3 ani care ma oboseste tare....functioneaza perfect dar nu intra in turatie la stoarcere...invirte invirte dar nu prinde turatia de stoarcere decit cind vrea ea....odata stoarce de 3 ori nu ....am schimbat presostat carbuni filtru deparazitar.....

Editat de POLAKU2002
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• POLAKU2002

1

• mac01

1

• cornel1962

1

Top autori în acest subiect

Vezi să nu aibă senzor de dezechilibru la cuvă şi când rufele sunt dezechilibrate rău nu-i dă voie la turaţie mare.Nu ştiu de acest model, dar unele maşini au şi funcţia asta...

Link spre comentariu

La astea cu incarcare verticala cuva are doua puncte de sprijin...de obicei nu apare dezechilibru.

Eu zic ca este altceva defect acolo...si daca face defectul aleatoriu cred ca este vorba de un contact imperfect.

Link spre comentariu

Era o posibilitate, chiar şi unele maşini verticale au acea opţiune cu detectarea dezechilibrului.Nu e obligatoriu ca o maşină verticală să nu aibă dezechilibru.Dezechilibrul e iminent, fiind dat de gradul de încărcare al cuvei şi de distribuirea aleatorie a rufelor pe circumferinţa tamburului.Când toate rufele se fac grămadă într-un loc, dezechilibrul e maxim, iar controllerul încearcă redistribuirea lor prin rotiri rare în cele două direcţii, urmate de tentative de turare spre maxim.Asta, la maşinile cu detecţia dezechilibrului...

Posibilitatea dezlipirii magnetului taho am exclus-o, pe ideea că dacă magnetul era spart sau dezlipit, motorul s-ar fi turat puternic din start.Ori simptomul e tocmai invers...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări