Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Etaj final 250Watts(R.M.S) pe sarcina dispusă în secundar transformator ieșire

Hoffmann

Postări Recomandate

Un exercițiu relativ simplu, din grafic se poate remarcă o putere maximă în sarcina anod-anod de aproximativ 310W(sinus nelimitat, vârful maxim din atac gc situat la -5V) .

Clar randamentul transformatorului de ieșire nu este unitar din acest motiv în titlu subiect am precizat doar 250W (mai mult decât acoperitor).

PS masa unei unități Hammond 1650W 12,7Kg .

1a.png

KT-120.png

Editat de Hoffmann
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Hoffmann

2

• Kosmin

1

Top autori în acest subiect

Interesant acest exercițiu, sigur presupune o sursă serioasă de alimentare capabilă să susțină asemenea vârfuri de curent.

Probabil construcția va fi una de tip monobloc, pe lângă transformatorul de ieșire se vor adăuga cel de alimentare și șasiul.

Rivalizează cu un 6 x ГУ50.:57

Link spre comentariu

Simplu, curentul ăla la vârf trebuie convertit în efectiv și la final majorat cu 20% pentru eventuale situații de soft-clipping.

fx_clip1.jpg

Altfel spus sursa anodică care alimentează etajul final trebuie să susțină un curent de circa 960-970mA(acoperitor soft-clipping).

Evident la amplificarea unui pasaj muzical numai vârfurile pot conduce la vârfuri mari curent (pot exista cel mult câteva vârfuri care conduc la soft-clipping/hard-clipping), așadar 970mA mai mult decât acoperitor.

Din ce am scris până acum derivă și randamentul clasei(utilă în sarcină la anozi 310W consumată în circuitul anodic circa 500W pentru ăștia 310W utili sinus nelimitat).

Editat de Hoffmann
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări