Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceva variante de astupat fisuri, gauri...la acoperisuri

terciziu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

5

• terciziu

5

• doru3160

5

• daniels

4

Top autori în acest subiect

Acum 3 ore, terciziu a spus:

@zvonacfirst, multumesc frumos, cred ca-i valabila treaba aia

Eu am lipit așa niște țigle crăpate la casa de la țară. Casa construita pe la 1900 și ceva, cam prin timpul primului război mondial. Începută prin 1912 și terminată imediat după război. Nu a fost chip să găsesc câteva țigle identice iar ce am găsit nu se potriveau ca formă, modelul respectiv fiind foarte vechi. Nu am vrut sa schimb toată țiglă iar tabla nici nu ma gândesc să pun. Așa că am urmat sfatul unui amic și am pus soluție cu polistiren pe  îmbinare iar pe o parte și alta am pus tifon în câteva straturi, și pe fata și pe dos, urmând forma țiglei. Cu un spray cu vopsea cărămizie am rezolvat și culoarea. Ce povestesc sa întâmplă înainte de pandemie, deci cam vreo trei ani în urmă. De atunci nicio picătură de apă nu mai am în pod. 

Link spre comentariu

Şi siliconul transparent are o aderenţă foarte bună.Dar trebuie ca suprafeţele să fie uscate.Am lipit chiuveta de faianţa nou montată cu silicon transparent, fiindcă nu am vrut să găuresc faianţa, mă gândeam că dacă schimb modelul de chiuveta voi da alte găuri şi fac ciur faianţa.Lipitura e foarte rezistentă, am văzut şi acvarii din sticlă lipite cu silicon...

Link spre comentariu

Daca retin bine acoperisul nu este facut din azbociment..... O solutie sigura si durabila ar fi astuparea gaurilor/fisurilor cu bucati de coala de azbociment (taiate cu ajutorul unui polizor unghiular dupa formatul ondulat al colii din acoperis) si lipit cu adeziv de gresie....Daca am timp o sa postez ceva imagini mai detaliate cu reparatiile respective facute cu ceva timp in urma unor caderi de grindina..

Editat de asterix196803
Link spre comentariu
Acum 58 minute, validae a spus:

Am lipit chiuveta de faianţa nou montată cu silicon transparent

Pt asa ceva exista variante mai bune, de ex 5008484_1.jpg

Siliconul sanitar e bun pt etansare, dar la capitolul rezistenta mecanica nu exceleaza. Daca chiuveta are picior, e scuzabil, dar daca nu are, e riscant sa te bazezi doar pe silicon. 

Pt etansare tigle sau alte suporturi cu fisuri, o pensulare cu silicon transparent ar fi cea mai ieftina si 

eficienta solutie pana la schimbare.

Link spre comentariu

Incearca sa calci pe azbest in apropiere de cuiele de fixare, acolo esti sigur ca are sustinere pe dedesupt. Cauta o persoana cu greutate mica, poate gasesti un pusti care sa se urce sa puna banda.

Link spre comentariu

Eu nu as merge pe varianta siliconului sau a altei substante care astupa gaura. Placile se vor misca sub greutatea zapezii sau daca bate vantul mai tare. Silicanul nu le poate tine si apare iar fisura. Banda cu aluminiu e caucicata si e mai buna.

Link spre comentariu

Exista o soluție bituminoasa pe baza de apa care se poate pensula sau pulveriza pe suprafața exterioară cu ajutorul unui pulverizator din cele de gradina.

Stratul final dupa polimerizare este un strat de zmoala.

Soluția se folosește la hidroizolați, cu doua trei straturi rezolvi fisurile.

Spărturile doar cu banda bituminoasa cu aluminiu.

Link spre comentariu

Eu am inteles ca sunt fisuri, de asta ma gandeam la ceva aplicat la pensula sau pulverizat, cum spunea mai sus. Acum daca o dam in rupturi si inlocuiri de portiuni sparte, nah, o cam luam pe aratura cu carpeli din astea.

Link spre comentariu

Eu am un acoperiș cu placi din astea de peste 5 ani și încă este parfect. Nu știu ce placi și de unde le-ai luat. La băiat i-am făcut o cămară de vreo 2 ani tot cu asa ceva și este perfecta. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări