BRANCA Postat Septembrie 9, 2022 Partajează Postat Septembrie 9, 2022 Aici merge o cârpeală să treci iarna,apoi măsura radicală de înlocuire totală a Ondulinului! Link spre comentariu
zvonacfirst Postat Septembrie 9, 2022 Partajează Postat Septembrie 9, 2022 Acum 3 ore, terciziu a spus: @zvonacfirst, multumesc frumos, cred ca-i valabila treaba aia Eu am lipit așa niște țigle crăpate la casa de la țară. Casa construita pe la 1900 și ceva, cam prin timpul primului război mondial. Începută prin 1912 și terminată imediat după război. Nu a fost chip să găsesc câteva țigle identice iar ce am găsit nu se potriveau ca formă, modelul respectiv fiind foarte vechi. Nu am vrut sa schimb toată țiglă iar tabla nici nu ma gândesc să pun. Așa că am urmat sfatul unui amic și am pus soluție cu polistiren pe îmbinare iar pe o parte și alta am pus tifon în câteva straturi, și pe fata și pe dos, urmând forma țiglei. Cu un spray cu vopsea cărămizie am rezolvat și culoarea. Ce povestesc sa întâmplă înainte de pandemie, deci cam vreo trei ani în urmă. De atunci nicio picătură de apă nu mai am în pod. Link spre comentariu
validae Postat Septembrie 9, 2022 Partajează Postat Septembrie 9, 2022 Şi siliconul transparent are o aderenţă foarte bună.Dar trebuie ca suprafeţele să fie uscate.Am lipit chiuveta de faianţa nou montată cu silicon transparent, fiindcă nu am vrut să găuresc faianţa, mă gândeam că dacă schimb modelul de chiuveta voi da alte găuri şi fac ciur faianţa.Lipitura e foarte rezistentă, am văzut şi acvarii din sticlă lipite cu silicon... Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2022 Partajează Postat Septembrie 9, 2022 Siliconul pentru acvarii este diferit față de unul normal. https://www.dedeman.ro/ro/silicon-pentru-sticla-transparent-den-braven-sticla-si-acvarii-interior/-exterior-280-ml/p/5000328 Are și descriere. Toate acvariile sunt lipite (sticla) cu așa ceva transparent sau negru. Link spre comentariu
asterix196803 Postat Septembrie 9, 2022 Partajează Postat Septembrie 9, 2022 (editat) Daca retin bine acoperisul nu este facut din azbociment..... O solutie sigura si durabila ar fi astuparea gaurilor/fisurilor cu bucati de coala de azbociment (taiate cu ajutorul unui polizor unghiular dupa formatul ondulat al colii din acoperis) si lipit cu adeziv de gresie....Daca am timp o sa postez ceva imagini mai detaliate cu reparatiile respective facute cu ceva timp in urma unor caderi de grindina.. Editat Septembrie 9, 2022 de asterix196803 Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 9, 2022 Partajează Postat Septembrie 9, 2022 Acum 58 minute, validae a spus: Am lipit chiuveta de faianţa nou montată cu silicon transparent Pt asa ceva exista variante mai bune, de ex Siliconul sanitar e bun pt etansare, dar la capitolul rezistenta mecanica nu exceleaza. Daca chiuveta are picior, e scuzabil, dar daca nu are, e riscant sa te bazezi doar pe silicon. Pt etansare tigle sau alte suporturi cu fisuri, o pensulare cu silicon transparent ar fi cea mai ieftina si eficienta solutie pana la schimbare. Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 9, 2022 Partajează Postat Septembrie 9, 2022 Incearca sa calci pe azbest in apropiere de cuiele de fixare, acolo esti sigur ca are sustinere pe dedesupt. Cauta o persoana cu greutate mica, poate gasesti un pusti care sa se urce sa puna banda. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 9, 2022 Partajează Postat Septembrie 9, 2022 Se poate si pe o platforma din scandura care sa distribuie greutatea pe suprafata mai mare, dar pana nu vezi ce e acolo, mai greu doar cu pareri de rezolvat. Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 9, 2022 Partajează Postat Septembrie 9, 2022 Eu nu as merge pe varianta siliconului sau a altei substante care astupa gaura. Placile se vor misca sub greutatea zapezii sau daca bate vantul mai tare. Silicanul nu le poate tine si apare iar fisura. Banda cu aluminiu e caucicata si e mai buna. Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 9, 2022 Partajează Postat Septembrie 9, 2022 Pai si siliconul e elastic, doar nu folosesti acrilic. Link spre comentariu
sonic11 Postat Septembrie 9, 2022 Partajează Postat Septembrie 9, 2022 Exista o soluție bituminoasa pe baza de apa care se poate pensula sau pulveriza pe suprafața exterioară cu ajutorul unui pulverizator din cele de gradina. Stratul final dupa polimerizare este un strat de zmoala. Soluția se folosește la hidroizolați, cu doua trei straturi rezolvi fisurile. Spărturile doar cu banda bituminoasa cu aluminiu. Link spre comentariu
Усилитель Postat Septembrie 9, 2022 Partajează Postat Septembrie 9, 2022 Spuma PUR se prinde de orice, inclusiv la umed... Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 9, 2022 Partajează Postat Septembrie 9, 2022 Eu am inteles ca sunt fisuri, de asta ma gandeam la ceva aplicat la pensula sau pulverizat, cum spunea mai sus. Acum daca o dam in rupturi si inlocuiri de portiuni sparte, nah, o cam luam pe aratura cu carpeli din astea. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 9, 2022 Partajează Postat Septembrie 9, 2022 Eu am un acoperiș cu placi din astea de peste 5 ani și încă este parfect. Nu știu ce placi și de unde le-ai luat. La băiat i-am făcut o cămară de vreo 2 ani tot cu asa ceva și este perfecta. Link spre comentariu
daniels Postat Septembrie 9, 2022 Partajează Postat Septembrie 9, 2022 Daca nu are suport bun crapa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum