Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceva variante de astupat fisuri, gauri...la acoperisuri

terciziu

Postări Recomandate

Va salut,

Io-s in pana de idei in acest moment si nici nu prea am vreme sa ma gandesc mai pe-ndelete la solutii...de aia solicit sprijin aici...

Descriu pa scurt:

Adapost pentru animale(saivan), cu invelitoare din placi din alea bituminoase, ondulate.

(alegere neinspirata la momentul construirii...nu insist)

Pe an ce trece, apar tot mai multe fisuri, gauri, etc.

Se prelinge apa(picura, etc) prin acele locuri(si cand ploua, da si cand se topeste omatu)

La baza acoperisului, de la streasina un pic mai sus, am rezolvat din exterior cumva... cat am putut ajunge de pa scara(ce stiu io, cu ceva folie din aluminiu adeziva...ii valabila varianta, tine)

Bun, da amu mai sus(in alealalte locuri busite), nu ma pot cocota(pusca placile astea de tata groaza)

Schimb la primavara tata invelitoarea, da pana atunci...stie careva daca pot rezolva cumva din interior(din pod) toata povestea asta?

(imi ploua pa fan, se prelinge prin fan pana pa pardoseala din pod din scandura...de acolo si in saivan....tare ma scot din minti picaturile astea chinezesti)

Poate careva s-o intalnit cu ceva similar...si vede topicu...

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

5

• terciziu

5

• doru3160

5

• daniels

4

Top autori în acest subiect

Terciziu.N-ai specificat ce suprafaţă ai şi cam cum e acoperişul.

Aşa,la repezeală,aş zice că folie de plastic trasă pe deasupra te-ar rezolva.Altfel nu văd cum rezolvi zeci sau sute de găurele,fisuri...

E cumva un grajd de mari dimensiuni?

Link spre comentariu

Dacă sunt găuri sau fisuri scurte, siliconul sanitar aplicat când plăcile sunt uscate.Am reparat aşa scurgeri mari la acoperiş tip plafon de beton cu carton asfaltat.Dacă fisurile sunt la marginile plăcilor, se ridică uşor din pod de placa de deasupra şi se introduce o folie de film radiologic, sau chiar sac de plastic de acela în care culegi strugurii şi se împinge între foile de azbociment (ăsta e numele plăcilor) până se acoperă fisura.Folia trebuie să aibă o lăţime suficientă ca să acopere cel puţin şanţul fisurat.Dacă plăcile au fost bătute în cuie, metoda e mai greu de aplicat, dar chiar şi aşa, plăcile de deasupra se pot depărta cel puţin câţiva milimetri cât să forţezi introducerea foliei.Se poate introduce şi tablă subţire galvanizată şi neondulată.

Link spre comentariu

La ceva banda m-am gandit, da care sa aiba si adezivu rezistent la apa(ori alte variante)

Nu mere cu silicon.

Banda din aia cu aluminiu am pus pa exterior. Ii valabila.

Nu-i veche constructia, numa nu stiu ce-o fo in capu meu cand am dat verde pantru cartonu asta(macar daca ar fi fost carton din ala bitumat ca pa vremuri)

35 x15 m. In doua ape. Nu-i grajd.

Apoi nici nu-s hapt sute de gauri. Si nici nu cura la torentiale, numa la din alea mocanesti marunte(pa-ntins...zile, etc)...si iara cand se duce omatu.

Amu am 5 locuri pa unde se prelinge. Is mai multe gauri, da numa pa onduleurile alea tip jgheab cura(pa alealalte nu cura nimic...pa alea tip cocoasa...sau cum sa le zic)

Mare parte din gauri se fac atunci cand alimentez podurile cu fan. Cu furca(fie cu coarnele, fie cu coada furcii...is extraordinar de slabe si fragile placile astea...cand is inghetate, si mai naspa)

Pa o apa am deja vreo 7 petice de cca. 20x15 tenti...cum am pus anu trecut si anu asta din alumini din ala adeziv.

Cand da soarele in ele zici ca-i ceva ozn(mi-or da careva o bomba in el din satelit... de pa undeva)

Link spre comentariu

Polistiren dizolvat în acetonă (se poate dizolva și în benzină). Se adaugă polistiren pana când soluția ajunge la consistența vopselei. Se pensulează zona cu fisura, se lipește deasupra un petic textil și se pensulează iarăși cu acea soluție. Se pot pune 2 sau 3 straturi textile, la fiecare strat trebuie pensulată o arie mai mare decât peticul textil. Este ceva de muncă dar rezultatul este garantat. Se poate folosi polistirenul de la ambalaje sau cel de izolație termică, orice deșeu de polistiren poate fi astfel reciclat. 

Link spre comentariu

Problema omului e că nu se poate urca pe acoperiş,de aia tot vorbeşte de soluţii de peticit pe dedesubt...

Curios ce numeşte omul "cartonul ăsta".Azbociment nu mai există pe piaţă.

Am văzut ceva înlocuitor cu fibră de plastic,da' ăla e al naibii de rezistent!Am mai văzut şi panouri subţiri ondulate,tot din plastic,da' sunt nişte mizerii...

Link spre comentariu
Acum 5 minute, BRANCA a spus:

Problema omului e că nu se poate urca pe acoperiş,de aia tot vorbeşte de soluţii de peticit pe dedesubt...

Curios ce numeşte omul "cartonul ăsta".Azbociment nu mai există pe piaţă.

Am văzut ceva înlocuitor cu fibră de plastic,da' ăla e al naibii de rezistent!Am mai văzut şi panouri subţiri ondulate,tot din plastic,da' sunt nişte mizerii...

Nu-i azbociment (internită),este ”onduline”:

https://www.dedeman.ro/onesti/acoperisuri-din-placi-ondulate-bituminoase/c/594

Link spre comentariu

Da, am citit în fugă şi nu am fost atent când a scris că-s plăci bituminoase.Credeam că-s vechile plăci ,,azbociment,, din ciment armat cu fibră de azbest, dar alea au fost interzise de ceva ani.Acum sunt nişte plăci asemănătoare ca şi mărime şi grosime, dar din ceva celuloză ca armătură şi umplutura din bitum şi alte rahaturi.Arată bine şi-s şi ,,ecologice,, dar dacă se sparg uşor degeaba...

Link spre comentariu
1 oră în urmă, BRANCA a spus:

Nu vad de ce nu ar putea rezolva și pe dedesubt. Soluția aia este lipicioasă, se întărește relativ repede și aderă la orice suprafață. Pe dedesubt este și mai ușor să vadă fisurile dacă afară este lumină. 

Link spre comentariu

Din alea-s, @adydep...bordo(nici macar n-o fo lesne... nici amu-s cativa ani cand le-am luat)

@zvonacfirst, multumesc frumos, cred ca-i valabila treaba aia, numa ca... ii un pic mai dificil de lucrat prin fan etc.

Tocmai ca nu se prea observa din pod fisurile. Cel mai bine le identific cand ploua. Numa ca si atunci trebe sa ma benoclez cu atentie... ca picuru ala nu pica din prima...ci se prelinge mai intai, etc(sper sa se inteleaga cum incerc sa zic)

Cu banda ar fi mers mai usor....m-as face un fel de taratoare si m-as contorsiona cumva pana la locu respectiv, etc

De fapt, multam fain la toti, sunteti de treaba, domnilor. Bine a fi pana la urma, numa sa ne pastram sanatosi cu totii.

Link spre comentariu

Silicon ordinar nu tine, dar(sper ca nu se considera reclama) Ceresit FT101, este un fel de cauciuc, adera foarte bine și rezista excelent. 

Eu personal il folosesc la etanșarea perfecta la trecerea consolei de branșamente prin acoperiș. 

Am folosit și la mine și la alte persoane de ani de zile fără picătură de apă. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări