Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare Denon POA 2200

Postări Recomandate

Distorsiunile la o redare de vinil sint de citeva mii de ori mai mari pe vinil decit distorsiunile generate de cel mai banal operațional, iar SNR-ul este determinat de alte componente din schema dacă operationalului este de zgomot redus și cel original este de zgomot mic. Pe Diyaudio exista o discuție similara și acolo se spunea ca are un zgomot chiar foarte mic. 

Ca să se modifice timbrul trebuie sa genereze chiar el distorsiuni.

Timbrul este determinat de balansul între armonici, armonicile care sint pe disc nu se modifica, doar se pot adăuga altele suplimentare.

Asta îți dorești? Distorsiuni în plus? Dacă da atunci treci la tuburi si ai rezolvat toate problemele dintr-un foc. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 74
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Înainte sa schimbi operaționali cauta și fa un test măcar cu un set de inele de granit pt cablul de întrare, inele care aliniază electronii și astfel scade zgomotul lor. Cablul trebuie trecut prin inele. Mai poți adaugă, tot pt reducerea zgomotului, dumper din lemn de trandafir japonez pe care se pune cablul. 

Daca reușești sa auzi diferențe în sunet cu măcar una dintre accesoriile HiEnd amintite atunci ai un sistem foarte detaliat și ureche formata și poți încerca și înlocuirea operaționalilor. Altfel degeaba ii schimbi ca nu vei sesiza nimic. 

Editat de sesebe
Link spre comentariu
Acum 13 ore, sesebe a spus:

Înainte sa schimbi operaționali cauta și fa un test măcar cu un set de inele de granit pt cablul de întrare, inele care aliniază electronii și astfel scade zgomotul lor. Cablul trebuie trecut prin inele. Mai poți adaugă, tot pt reducerea zgomotului, dumper din lemn de trandafir japonez pe care se pune cablul. 

Sau, decât să fac rost de toate căcaturile alea, mai degrabă iau 2 integrate, le pun, se schimbă ceva în bine "urechiometric", rămân, nu se schimbă, pun originalele la loc. După cum spuneam, socluri am pus deja, doar dau capacul jos și fac o probă...

Link spre comentariu

Pot paria cu oricine ca se va susține ca s-a schimbat în bine chiar dacă cel mai probabil nu, doar eventual in rău. 

@daniel_2004 degeaba încerci s-o faci pe audiofilul dacă nu aplici și soluțiile audiofile verificate.

Iar dacă te apuci de schimbat integrate dece nu cumperi și cele mai scumpe integrate audiofile date cu ulei de șarpe ca să le testezi și pe alea? Mai trebuie sa devii și fanul operaționali lor discreți cu performante de tot risul și gata. 

Nu-mi mai bat capul sa încerc sa te fac sa înțelegi domeniul audio, deja te consideri expert citind timpenii de pe net. 

Spor la schimbat integrate!

Link spre comentariu
1 oră în urmă, sesebe a spus:

Pot paria cu oricine ca se va susține ca s-a schimbat în bine chiar dacă cel mai probabil nu, doar eventual in rău. 

@daniel_2004 degeaba încerci s-o faci pe audiofilul dacă nu aplici și soluțiile audiofile verificate.

Iar dacă te apuci de schimbat integrate dece nu cumperi și cele mai scumpe integrate audiofile date cu ulei de șarpe ca să le testezi și pe alea? Mai trebuie sa devii și fanul operaționali lor discreți cu performante de tot risul și gata. 

Nu-mi mai bat capul sa încerc sa te fac sa înțelegi domeniul audio, deja te consideri expert citind timpenii de pe net. 

Spor la schimbat integrate!

Mulțumesc pentru încredere... Ce să zic, faptul că citesc toate tâmpeniile pe net (inele de granit și dumper din lemn de trandafir?! Dacă ziceam eu de așa ceva, jumate din forum îmi sărea în cap cu "uleiul de șarpe"), nu înseamnă că le și aplic pe toate...

Eu am întrebat dacă a experimentat cineva cu ele și dacă, tehnic, ar fi o problemă să le schimb. După cum am mai spus, dacă le schimb și nu e ok ce iese (pentru că, repet, am pus socluri și doar scot un integrat și îl pun pe celălalt), pot foarte bine să le pun pe cele originale la locul lor (totul e subiectiv: ce-mi place mie, poate nu vă place dvs. și invers...)

Spre deosebire de unii și alții, nu m-am dat niciodata audiofil, doar experimentez. Nu am spus că am cine știe ce amplificator de mii de euro, cabluri "cu ulei de șarpe" sau mai știu eu ce.

Am spus doar că vreau să încerc și am cerut păreri (dacă merg schimbate și dacă vor fi diferențe).

V-am înțeles: pe sistemul meu nu se vor simți diferențe.

Tehnic, e ok?! Pocnește?! Iese fumul din el?! Asta mă interesează... Părerea mi-o voi forma eu mai apoi...

Mulțumesc. :)

Link spre comentariu
Acum 16 minute, daniel_2004 a spus:

Tehnic, e ok?! Pocnește?! Iese fumul din el?! Asta mă interesează... Părerea mi-o voi forma eu mai apoi...

Mulțumesc. :)

Daca integratele sunt identice pin cu pin si tensiunile de alimentare corespund, poti sa le schimbi ca sa iti faci o parere ca de pocnit nu va pocni si nici nu va scoate fum. 

Link spre comentariu

Nu este ulei de sarpe, nici macar atat.

Este o posibila extrem de fina schimbare in sunet, si nu neaparat in bine. Adica uneori da, uneori nu.

Inginerii de la Denon au stiut ce sa aleaga si cum sa implementeze (sigur, pastrand si cel mai bun raport pret/calitate).  Uneori schimbarile pot duce la situatii de instabilitate  (mai rar, dar se poate). 

Astfel de teste se fac de catre pasionati DIY avansati, in special la montaje nou construite (de obicei preamplificatoare), si numai atunci cand au la dispozitie un lant acustic f performant - cum s-a mai spus.

Nu stiu daca ai citit sau daca stii, dar acel amplif are SN-ul de 123dB si SR-ul de 500V/us, performante greu de atins.  Daca faci vreo greseala si il strici este putin probabll sa il mai repare cineva pastrand acesti parametri,  sau cu un pret f mare - poate mai mare decat un alt amplificator.

Daca vrei musai sa imbunatatesti [putin] sunetul acelui amplif se mai poate umbla la alimentare si prin alte cateva locuri, dar nu iti spun unde pt ca nu vreau sa il strici  :).

Si nici la alimentare nu ai vreo sansa, pt ca implica reproiectarea cablarii / a cablajului.

Link spre comentariu
Acum 7 ore, merck a spus:

Daca integratele sunt identice pin cu pin si tensiunile de alimentare corespund, poti sa le schimbi ca sa iti faci o parere ca de pocnit nu va pocni si nici nu va scoate fum. 

Ele cam sunt identice dar trebuie să mai verific eu o dată cât se poate de atent alimentarea lor... Să nu care cumva să se depășească ceva de la un integrat la altul.

Acum 7 ore, sonic11 a spus:

Intenția este sa nu arunci bani aiurea pe fereastra, dar alegerea este a dv.

Mulțumesc, apreciez, nu vreau nici să fiu/par arogant, nici nimic. Vreau să încerc. Poate pentru mine va fi un "ceva" care va conta (în bine sau în rău, vom vedea). Bani oricum am aruncat pe fereastră ca să zic așa cu amplificatorul ăsta... Pentru 2 integrate, n-o mau fi foc acuma... :)

Acum 5 ore, Shambala a spus:

Este o posibila extrem de fina schimbare in sunet, si nu neaparat in bine. Adica uneori da, uneori nu.

Inginerii de la Denon au stiut ce sa aleaga si cum sa implementeze (sigur, pastrand si cel mai bun raport pret/calitate).  Uneori schimbarile pot duce la situatii de instabilitate  (mai rar, dar se poate). 

Nu stiu daca ai citit sau daca stii, dar acel amplif are SN-ul de 123dB si SR-ul de 500V/us, performante greu de atins.  Daca faci vreo greseala si il strici este putin probabll sa il mai repare cineva pastrand acesti parametri,  sau cu un pret f mare - poate mai mare decat un alt amplificator.

Daca vrei musai sa imbunatatesti [putin] sunetul acelui amplif se mai poate umbla la alimentare si prin alte cateva locuri, dar nu iti spun unde pt ca nu vreau sa il strici  :).

Si nici la alimentare nu ai vreo sansa, pt ca implica reproiectarea cablarii / a cablajului.

Mulțumesc pentru feedback. Aia vreau și eu să văd dacă acel ceva se va schimba în bine, urechiometric, d.p.m.d.v.

Despre performanțele lui am citit, știu. Despre greșeli, au făcut alții înaintea mea (la ce era în el). Am schimbat la el toți finalii, avea niște conzi polarizați în loc de niște bipolari, niște echivalenți puși pe un singur canal (nu pe ambele), nici piesele nu mai erau puse în el cum trebuia (el pe radiator avea un senzor. Cel care l-a reparat nici măcar nu s-a sinchisit să se uite unde vine ăla pe celălalt canal ci l-a aruncat la prinderea plăcii și aia a fost... Probabil a văzut la final și i-a fost lene să mai dea fundul jos să-l pună unde trebuie), etc.

Mulțumesc tuturor pentru sfaturi și păreri. Ca idee, aș vrea să încerc ori un OPA2134PA ori un LME49720NA. Să vedem ce și cum mă hotărăsc.

Orice-ar fi, revin cu rezultatul (chiar și dacă nu mai schimb nimic, o să vă anunț).

Editat de daniel_2004
greșeli gramaticale
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări