Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa ups

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Se poate pune un acumulator oricât de mare, dar acesta va trebui ,,preîncărcat,, înainte de a fi conectat la UPS.Sursa internă a UPS-ului nu poate încărca singură în timp util un acumulator mult mai mare, având curentul limitat la circa 1A. Sau chiar dacă l-ar încărca într-un final, dacă intervin avarii de reţea de durată şi/sau repetate, între aceste avarii sursa nu poate încărca singură acumulatorul.

De aceea trebuie să încarci (şi să echilibrezi periodic) acumulatorii cu o sursă externă, mai ales după ce UPS-ul a funcţionat în modul de avarie..

Foarte important e să pui o siguranţă automată pe cablul dintre acumulator şi UPS, dimensionată conform consumului maxim suportat de cablu şi al curentului tras de invertor.

Faţă de acumulatorul original al UPS-ului (10Ah), cel auto are de obicei un curent de scurtcircuit enorm, iar în cazul străpungerii tranzistorilor din invertor, rişti să provoci un incendiu violent.Siguranţele (auto) din UPS-uri sunt în general supradimensionate, mie mi-a luat foc de două ori un UPS alimentat de la acumulator auto de 40Ah, norocul a fost că am fost acasă de fiecare dată şi am scos borna de la baterie înainte să se întâmple ceva grav.Cablajul invertorului se aprinsese cu flacără, dar siguranţele (de 40A !!!) de pe placă nu se întrerupseseră.În rest, UPS-ul funcţiona normal câtă vreme acumulatorul era încărcat...

Link spre comentariu

Nu-i pentru centrale termice UPS-ul respectiv.  Trebuie sa fie sinus pur si cu bateria externa, se poate pune fara probleme acumulator de 100Ah la ele.

Ideea e ca trebuie sa asigure energie pentru pompa chiar si cateva ore fara curent din retea, nu precum UPS-urile pentru calculator ce merg 5 minute.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări