Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Echivalent 2SB 817

barbulescuorlando

Postări Recomandate

Buna ziua. Cu ce as putea înlocui perechea 2 SB 817/ 2SD1047. NPN-ul l-am mai găsit la TME dat pnp-ul 817 nu se mai fabrică.  Eventual și pt pefinalii 2sd600/sb631 Mulțumesc frumos.

Sunt parte a etajului final al rotel RA 930ax

rotel 930ax.PNG

Editat de barbulescuorlando
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• barbulescuorlando

7

• aurel70

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am gasit prin cutiile mele perechea njw 3281/1302. La împerechere am hFE 109 la NPN si , cel mai apropiat, hFE 122 la PNP

Sper sa nu am tensiune de offset mare ca nu are schema posibilitate de reglare. Totul stă în înperechere

Link spre comentariu

Am reușit reglajul de offset. Am intercalat, în locul rezistenței  un semireglabil multitură de 1k și o rez de 470ohm. Pe canalul bun am aprox 10-12mV. Am reusit si pe cel reparat sa ajung pe la 12 mV. Bias-ul e cel recomandat de producător, masurat pe pinii de verificare aprox 4 mV.

Link spre comentariu

aproape 200 mv pe o rezistență de sarcina de 4 ohm cu intrarea scurcircuitată, după 30 min timp de ajungere la echilibru. A trebuit sa demontez protectia la cc ( instalată de mine ca amplif-ul nu are)â

Rezistența echivalentă e acum de aprox 800 ohm.  O sa îl las cu semireglabil ca e de tip încapsulat de la Bourns

Link spre comentariu

La ureche nu sunt diferențe sesizabile de sunet. Nu știu ce să fac....sa îl las asa sau sa schimb si finalii pe canalul bun...

Njw-urile sunt mai buni, tensiunea de alimentare mai mare, putere mai mare ft mai ridicat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări