Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Display defect la tv. Vision

Budreala Radu

Postări Recomandate

https://postimg.cc/gallery/q7hdwjS

Tip display: t320xvn02.g 

In poza se vad 3 rezistori carbonizați; primii doi sunt de 200 ohmi, al treilea nu se mai înțelege nimic. Are cineva pe masa vreunul in lucru să-mi spună și mie ce valoare are rezistorul mic, de lângă cei doi conzi? R723 după notație...as incerca inlocuirea acestora, dar mă tem că nu e de ajuns...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Budreala Radu

6

• UDAR

2

• iuliantv

1

• Florinel TV

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Acum 10 minute, Budreala Radu a spus:

https://postimg.cc/gallery/q7hdwjS

Tip display: t320xvn02.g 

In poza se vad 3 rezistori carbonizați; primii doi sunt de 200 ohmi, al treilea nu se mai înțelege nimic. Are cineva pe masa vreunul in lucru să-mi spună și mie ce valoare are rezistorul mic, de lângă cei doi conzi? R723 după notație...as incerca inlocuirea acestora, dar mă tem că nu e de ajuns...

cautati dupå circuitul integrat si poate gasiti o schema de principiu,discutii ceva,poze

Link spre comentariu

Am căutat și eu după codul asta, și am găsit 392 ohmi, 1 % toleranță. 

Oricum, rămâne pe luni sa mă ocup de el; mulțumesc, @UDAR pentru sugestie, nu știam de marcarea rezistorilor in codul asta!

Link spre comentariu
Acum 36 minute, Budreala Radu a spus:

Am căutat și eu după codul asta, și am găsit 392 ohmi, 1 % toleranță. 

Oricum, rămâne pe luni sa mă ocup de el; mulțumesc, @UDAR pentru sugestie, nu știam de marcarea rezistorilor in codul asta!

Iti d-ai seama ca trebuie sa inlocuiesti si integratul convertor DC-DC altfel n-ai facut nimic, eu zic sa te uiti bine la folile de pe colturile ecranului sa vezi daca e vreuna arsa (lipitura pe sticla) ca sa nu muncesti degeaba, pentru ca, convertorul de tensiuni DC-DC nu se arde niciodata degeaba !

01%2BHC8-S302.1v.jpg

Editat de Costica Tv
Link spre comentariu
Acum 2 ore, Budreala Radu a spus:

as incerca inlocuirea acestora, dar mă tem că nu e de ajuns...

Acum 32 minute, Costica Tv a spus:

convertorul de tensiuni DC-DC nu se arde niciodata degeaba !

O să-l desfac luni, pentru liniștea mea, dar cred că e munca in zadar...posibil să rămână pentru organe. 

Vă țin la curent!

Link spre comentariu

Am schimbat convertorul dc-dc, luat de pe alt tcon funcțional, dar cu display spart, am înlocuit rezistoarele, (am găsit pe donatoare, eu când îmi rămân tvuri cu ecran spart, rup tcon-ul pentru organe) și se încing și fumega rapid... La suprafață displayului nu vad nimic, posibil vreun scurt in interior. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări