ice felix Postat Septembrie 3, 2022 Partajează Postat Septembrie 3, 2022 Va salut! Am un casetofon Oreanda PM 203C care a stat nefolosit mai mult timp iar acum am constatat ca s-a dus cureaua, macinata nu mai pot vedea ce dimensiune a avut. Stie cineva dimensiunile curelei la acest casetofon? Se gasesc destule pe siteurile de vanzari de la noi insa nu stiu exact ce sa cer. DIn cate tin minte parca avea doar una groasa. Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Septembrie 3, 2022 Partajează Postat Septembrie 3, 2022 Cel mai simplu de aflat: cu o ață mai grosuță (1mm) și care nu se întinde, se pleacă de la motor peste role, făcând tot circuitul pe unde este așezată cureaua și așa se afla dimensiunea acesteia, grosimea se vede in segmentele rupte! Oreanda, a fost destul de rar in Ro... Link spre comentariu
Marian C Postat Septembrie 3, 2022 Partajează Postat Septembrie 3, 2022 Acum 2 ore, Budreala Radu a spus: Cel mai simplu de aflat: cu o ață mai grosuță (1mm) și care nu se întinde, se pleacă de la motor peste role, făcând tot circuitul pe unde este așezată cureaua și așa se afla dimensiunea acesteia, grosimea se vede in segmentele rupte! Oreanda, a fost destul de rar in Ro... nu a fost rar deloc, veneau cu autocarele sovieticii cu casetofoane, magnetofoane, tv-uri haine, calculatoare zx spectrum, ap de masura, (cam de toate ) etc prin 91, 92,93.. chiar si camioane pe benzina oreanda am luat si eu unu cu 12000lei, erau si oreanda dublucas cu comenzi servo pe butone l 15000lei dar modelul din titlu e cu final audio pe circ integrat, atat ca inregistra bine am luat de la ei calc si ma jucam jocuri de pe casete audio Link spre comentariu
ice felix Postat Septembrie 8, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2022 (editat) L-am bagat in priza, a stat undeva si e foarte prafuit o sa il curat zilele acestea. Din pacate are o baraiala destul de tare in difuzoare, ca-l dai tare sau incet baraiala se aude la fel de tare. Pe radio merge prinde 2-3 posturi dar baraiaia se aude si aici. Credeti ca se mai poate repara? Editat Septembrie 8, 2022 de ice felix Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Septembrie 8, 2022 Partajează Postat Septembrie 8, 2022 Schimbați toți condensatorii electrolitici, au fost slab calitativ; baraiala este din blocul de filtraj, probabil condensatorii au pinii retezați... Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Septembrie 8, 2022 Partajează Postat Septembrie 8, 2022 Acum 13 minute, Budreala Radu a spus: Schimbați toți condensatorii electrolitici, au fost slab calitativ; baraiala este din blocul de filtraj, probabil condensatorii au pinii retezați... stii tu ceva , nu zic ba , dar mai ai de invatat ... condensatorii electrolitici rusesti este adevarat ca erau low quality ... daca mai adaugam si faptul ca aparatul a fost construit undeva in jurul anilor 1990 , atunci efectul filtrajului foarte prost se regaseste in acea biriiala omniprezenta ...aproximativ 32 de ani , rusesc si sa mai si mearga cu condensatorii elco originali ...asa ceva nu se poate la aplicatii de larg consum ... pinii retezati ii vei gasi numai in boxe , prietene ...pt ca acolo este un mediu plin de vibratii ... cu cit boxa are o putere rms mai mare , cu atit cresc sansele ca sa gasesti rezistente si / sau condensatori cu pinii retezati ... Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Septembrie 8, 2022 Partajează Postat Septembrie 8, 2022 (editat) Am găsit pini retezați într-o veselie in aparatele rusești: la tranzistori, diode, rezistori, din cauza oxidarii; la conzii electrolitici, din cauza scurgerii lichidului din aceștia, atât in exterior cât și în interior, imediat langa cauciucul care etanșează! Nu vorbesc despre pini care se retează din cauza vibrațiilor, da, aveți dreptate, așa ceva se întâlnește în boxe! Exemplu din radio veras rp225 Editat Septembrie 8, 2022 de Budreala Radu Completare poza Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Septembrie 8, 2022 Partajează Postat Septembrie 8, 2022 tu stii ce inseamna retezat ? apropos , piesa din poza este o dioda Zenner in sticla , fabricata de Philips , care dioda Philips nu exista niciodata intr-un aparat rusesc ...dupa grosimea terminalului , pot sa te asigur ca nu este un DZ , ci un PL...adica are 1w...1,3w maxim ... daca a curs electrolitul dintr-un elco pe cablaj , asa este ...este coroziv ...el va ataca tot ceea ce este din metal ... atacul electrolitului asupra pinilor unui tranzistor se face asa...mai intii coclesc , adica se inverzesc ...apoi se subtiaza ... in cel mai nefericit caz se rupe in zona cea mai subtire ...dar niciodata nu se reteaza , ca doar electrolitul nu este sfic ... nu te supara , dar refuz sa cred ceea ce afirmi tu ...poate sa ma si bata cineva cu fringhia uda ... Link spre comentariu
Budreala Radu Postat Septembrie 8, 2022 Partajează Postat Septembrie 8, 2022 Știu că e offtopic, nu va subestimez cunoștințele, priviti o parte din veras, îl am deschis pentru recondiționare; sunt diode de comutație rusești. Cât privește termenul de,, retezat'' , da, se retează cu drujba, sficul, și alte cele..., dar și doamna rugină, retează, întrerupe, etc Link spre comentariu
ice felix Postat Septembrie 8, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 8, 2022 (editat) O sa ma uit atent daca e ceva retezat pe la piese dupa ce il curat de praf si paienjeni ca e plin. Nu ma pricep sa repar, mai mult de inlocuit un condensator nu am facut sau sa repar/inlocuiesc mecanismele chinezariilor din anii 90, cat se puteau repara, nu am facut. Ma uit doar daca vad ceva intrerupt, daca nu, poate gasesc pe cineva priceput sa se uite la el. Editat Septembrie 8, 2022 de ice felix Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum