gigione01 Postat Septembrie 4, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2022 (editat) Acum 6 ore, manolo a spus: 208w/element este la 90/70-20=60 grade celsius si in functie de de delta T diferit de 60 se aplica coeficenti de corectie ,de exemplu la 30 este 0.398 la 50 este 0,785 deci nr.de elementi il calculezi nu la 208w/element. Adica fisa tehnica si certificatul de conformitate pe care le-am primit sunt false? Scrie 208w/element la 60 grade,care de fapt sunt mai putini?? Daca garanteaza 208w/element la 60 grade,as fi tampit sa las apa pe circuitul de incalzire la 45 grade,asa de-al dracu sa protejez garniturile...zic! Vreau sa folosesc la randament maxim instalatia,nu sa protejez balenele sau murenele din atolul Mururoa.... Editat Septembrie 4, 2022 de gigione01 xxx Link spre comentariu
doru3160 Postat Septembrie 4, 2022 Partajează Postat Septembrie 4, 2022 Sunt mai multe aspecte de discutat, tema e complexa și nu o epuizezi în discuții pe forum, dar nu cred ca pt asta ai deschis subiectul. Din câte se pare, tu ai luat decizii, și acum cauți confirmare, nu păreri diferite de ale tale. Asa ca succes, e bine asa cum ai cumpărat, ce rost are sa te contrazică cineva... Link spre comentariu
alec Postat Septembrie 4, 2022 Partajează Postat Septembrie 4, 2022 Le poți mări ulterior dacă se impune. Când îmi ieșea din calcul un radiator de 100cm , pe perete era de 140cm. Nu mă sinchiseam prea mult, loc să fie. Cum zice și Doru, e foarte greu să faci un calcul exact, de aceea pui în plus. Link spre comentariu
gigione01 Postat Septembrie 4, 2022 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2022 Ok,va multumesc pentru sfaturi si idei! Duminica placuta tuturor!! Link spre comentariu
grosu99 Postat Septembrie 4, 2022 Partajează Postat Septembrie 4, 2022 La ce mai faceai calculul daca nu-l luai in seama ? Link spre comentariu
alec Postat Septembrie 4, 2022 Partajează Postat Septembrie 4, 2022 (editat) Să mă dau grande în fața clientului. E atât de greu de înțeles? Nu-l luam în seamă dacă puneam 1000W față de 1500W cât rezulta. Editat Septembrie 4, 2022 de alec Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 4, 2022 Partajează Postat Septembrie 4, 2022 Fără calcule prea savante, dacă folosești o centrala în condesatie, ca să poată merge în condesatie, adică cu randament mare, trebuie ca temperatura de ieșire a apei spre calorifere trebuie sa fie cit mai mica, sub 50grade oricum, și atunci ca să ai încălzire eficienta îți trebuie radiatoare (calorifere) mult supradimensionate. Link spre comentariu
manolo Postat Septembrie 5, 2022 Partajează Postat Septembrie 5, 2022 Acum 18 ore, gigione01 a spus: Adica fisa tehnica si certificatul de conformitate pe care le-am primit sunt false? Nu sunt false ,numai ca nu sti sa interpretezi acel "fi" este defapt delta T si ti-am explicat cum se calculeaza. Link spre comentariu
sesebe Postat Septembrie 5, 2022 Partajează Postat Septembrie 5, 2022 (editat) Ca sa functioneze centrala in condesatie, deci temperatura de iesire din centrala de max 50°C, vei avea la o temperatura ambianta de 20°C doar o diferenta de 30°C. La Φ=30°C puterea calorica este de 77.2W nu 208W cum s-a amintit mai sus. deci ca sa ai 2000W iti trebuie 26 elementi. La 10 elementi ai doar 770W. La puterea acesta nu se mai justifica sa pui si robineti termostatati ci este suficient un termostat de ambient pus in camera cea mai rece sau cea in care se sta cel mai mult. Editat Septembrie 5, 2022 de sesebe Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 5, 2022 Partajează Postat Septembrie 5, 2022 (editat) gigione.Şi eu am la bloc temperatura setată sub 60⁰ şi calorifere supradimensionate.Nu mai ţin minte după ce blog am calculat estimativ,cert că am făcut şi corecţii la caloriferele găsite la vânzare. Am peste 2 ani şi încălzirea apartamentului e ok.Nici nu a fost nevoie de reglaje debite pe calorifere.Drept că toate uşile stau deschise tot timpul... Observaţiile lui sesebe sunt pertinente! Editat Septembrie 5, 2022 de BRANCA Link spre comentariu
manolo Postat Septembrie 5, 2022 Partajează Postat Septembrie 5, 2022 Aspecte dintr-un articol: Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 5, 2022 Partajează Postat Septembrie 5, 2022 O să râdeţi da' nici la sistemul clasic de încălzire,centralizat,cu apă caldă temperatura nu depăşeşte 60⁰! Sunt unii care au trecut caloriferele vechi de fontă pe centralele de apartament şi funcţionează perfect! Link spre comentariu
grosu99 Postat Septembrie 5, 2022 Partajează Postat Septembrie 5, 2022 Eu am 22.5 temperatura +-0.5 grade celsius . Ma simt bine in casa si nu platesc mult ! Sta tata mare sa masoare temperatura toata ziua ..... Link spre comentariu
BRANCA Postat Septembrie 5, 2022 Partajează Postat Septembrie 5, 2022 grosu99.Am amici care zic că nu se simt bine decât la 20⁰!La mine partea oltenească nu vrea mai puţin de 23-24⁰... Link spre comentariu
grosu99 Postat Septembrie 5, 2022 Partajează Postat Septembrie 5, 2022 Da 20 cu histerezis de 5 grade ! Link spre comentariu
Postări Recomandate