Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler pwm cu 2 canale

ionutz2013

Postări Recomandate

9ec2n5zfdxs71.png?width=1126&format=png&Salutare!! Am o bricheta electrica cu dublu arc electric care de curand i s-a ars controlerul. Este vorba despre un integrat generator pwm cu 2 canale alimentat la o baterie lithium polymer de 3,7v, intrebarea mea este unde gasesc o schema de generator pwm dual channel sa functioneze la 3,7v? Am facut unul cu integratul 555 dar problema este ca tensiunea minima de functionare este de 4,7 - 5v. Schema e asemanatoare cu cea de mai sus excluzand q1 si q2 iar pe integratul ars nu scrie nimic pe el nu stiu unde sa il caut si ce integrat este  ma poate ajuta cineva cu o schema de pwm care sa fie si compacta sa incapa intr-un spatiu relativ redus si sa functioneze la 3,7v?

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutz2013

5

• validae

4

• nico_2010

1

• dumitrumy

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Acum 53 minute, validae a spus:

Există 555 CMOS, care funcţionează şi la 2V.

Cu aceeas schema? Cea atasata nu e schema care am facut-o eu dar nu merge sa atasez poze cu schemele reale. Unde pot gasi acel 555 CMOS?

Link spre comentariu

Exact cu aceeaşi schemă, doar că are plaja de funcţionare de la 2V în sus...doar vor trebui eventual modificate nişte valori de rezistenţe.

Poţi ataşa orice schemă, dând ,,copy image,, la imaginea (poza) schemei de pe un alt site şi apoi ,,paste,, pe forum...

Link spre comentariu
Acum 8 minute, validae a spus:

Exact cu aceeaşi schemă, doar că are plaja de funcţionare de la 2V în sus...

Si unde il pot gasi? Exista vreo sansa la magazinele de pe maica domnului?

Link spre comentariu

Pe la noi nu prea cred, eu unul n-am găsit,, dar ,,afară,, categoric.

https://ro.farnell.com/texas-instruments/tlc555cd/ic-cmos-timer-8-soic/dp/3121207?gclid=Cj0KCQjw08aYBhDlARIsAA_gb0e_KLfKcIJiTEER8iR6HIoOi6KNeRY9Di0wtW3FbDV5adzBc0jZoBgaAs0-EALw_wcB&mckv=_dc|pcrid||plid||kword||match||slid||product|3121207|pgrid||ptaid||&CMP=KNC-GRO-GEN-SHOPPING-PMax&gross_price=true

Alternativa ar fi folosirea unui CD4047 care e un oscilator CMOS cu 2 ieşiri defazate ce funcţionează de la 3V...şi e uşor de găsit la noi.Folosesc frecvent acest circuit...

https://www.conexelectronic.ro/ro/circuite-cmos-seria-4000/9804-CD4047.html

Atenţie însă, la această tensiune mică de alimentare, vor fi necesari tranzistori mosfet ce pot fi deschişi cu tensiuni mici de poartă.Schema de jos e doar pentru a vedea configuraţia de bază ca multivibrator astabil.Four CD4047 Inverter circuit 60W-100W 12VDC to 220VAC

Link spre comentariu

bricheta asta are 2 tranzistori mosfet comandati direct din acel controler iar trafu produce un arc electric dublu, nu stiu daca incape acel integrat intr-un spatiu atat de mic as putea incorpora doar varianta smd a lui 

Acum 9 ore, validae a spus:

Pe la noi nu prea cred, eu unul n-am găsit,, dar ,,afară,, categoric.

https://ro.farnell.com/texas-instruments/tlc555cd/ic-cmos-timer-8-soic/dp/3121207?gclid=Cj0KCQjw08aYBhDlARIsAA_gb0e_KLfKcIJiTEER8iR6HIoOi6KNeRY9Di0wtW3FbDV5adzBc0jZoBgaAs0-EALw_wcB&mckv=_dc|pcrid||plid||kword||match||slid||product|3121207|pgrid||ptaid||&CMP=KNC-GRO-GEN-SHOPPING-PMax&gross_price=true

Alternativa ar fi folosirea unui CD4047 care e un oscilator CMOS cu 2 ieşiri defazate ce funcţionează de la 3V...şi e uşor de găsit la noi.Folosesc frecvent acest circuit...

https://www.conexelectronic.ro/ro/circuite-cmos-seria-4000/9804-CD4047.html

Atenţie însă, la această tensiune mică de alimentare, vor fi necesari tranzistori mosfet ce pot fi deschişi cu tensiuni mici de poartă.Schema de jos e doar pentru a vedea configuraţia de bază ca multivibrator astabil.Four CD4047 Inverter circuit 60W-100W 12VDC to 220VAC

Link spre comentariu

Având în vedere că e din Bucureşti, vrea să găsească ceva local, iar 555 Cmos nu-l găseşte decât la comandă online.Adică dă pe curier mai mult decât costă integratul.Sfatul meu e să facă oscilatorul cu CD4047, integrat ce se găseşte la magazinele locale şi e uşor de utilizat.Tensiunea de 3V îl face perfect utilizabil cu acumulatorul de 3,7V....

Link spre comentariu

CD4047 funcționează la 3,7V dar capacitatea lui de a comanda niște MOSFET-uri cât de cât corect la această tensiune este extrem de redusă. La 5V are curent de scurtcircuit de 2mA!  Deci doar la frecvențe joase - 50Hz,  așa cum este schema de mai sus . Ori, la ce-i trebuie lui, bănuiesc că frecvența e mult mai mare din motive de gabarit . Nici varianta cu totem-pole nu este viabilă deoarece mai consumă 2*Ube din tensiunea de comandă necesară . Probabil că soluția este utilizarea unor circuite din seriile 74AC, 74LVC , etc.  cuplate cu MOSFET-uri LL și cu necesități de comandă reduse (Qg mic).

Link spre comentariu

Am facut mai devreme un circuit oscilant cu 2 tranzistori de tip 2n2222, si functioneaza foarte fain  cu mosfeturile da cand alimentez montajul de la o sursa imi consuma enorm 5A la 3,9v iar cand pun contactu pe display imi arata vreo 5v in loc de 3,9 si consum 5,09A cand deconectez pe display revine tensiunea de 3,9v ce poate fi? Daca alimentez de la un acumulator pare sa functioneze 

Editat de ionutz2013
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări