Ion_Bumbu Postat Septembrie 25, 2022 Partajează Postat Septembrie 25, 2022 (editat) Acum 16 ore, mac01 a spus: Un sudor hobbist nu va vedea diferenta dintre o chinezarie si un aparat de calitate. Iar un sudor bun, chiar daca va vedea diferenta, va suda si cu cel prost (chinezesc) la fel de bine. Prin ograda lui fiecare sudeaza cu ce are si cu cat ii permite buzunarul. Bineinteles ca o vede ca efectiv nu poate suda cu el, cititi ce am scris mai sus si am si citat. Acum 19 ore, Ion_Bumbu a spus: Bineinteles ca nu-s sudor si vorbesc prin prisma incepatorului care a fost linga mine cu aparatul lui, ceva galben de 160A cu care nu prea putea sa amorseze cu electrozii lui. La mine mergea ca de, sint incepator la sudura de prin scoala primara! A trecut pe unu SH reparat de mine, un Pico 140 si a mers din prima cu electrozii lui, mergea si amorsarea si tinut arcul scurt, lung... Ma rog, habar n-am eu de sudura de aia si recomand aparate cit mai bune mai ales la incepatori. Aia este realitate intilnirii unui incepator cu o petarda. Intilnirea unui amic cu un Velt a decurs un pic altfel, amicul nu era incepator si-mi spune ca a luat aparatul da parca, parca nu-i ce trebuie, sa facem o proba comparativa cu altul echivalent. Pina sa ajunga am scos galbuiul si am pregatit electrozi, material de test, masti, etc. A tras colegul citieva cordoane si a fost multumit, am hotarit sa schimbam cordoanele cu electrodul ramas pe aparatul de testat (mare gresala) pentru a nu le jumuli in caz ca refuza aparatul. Pus pe Velt siiii... mere bine, pe rutilici la fel cu galbuiul pe bazici ceva mai rau dar mergea onorabil, se putea suda cu el. Ne-am tot invirtit in jurul cozii, testat cu electrozii lui, totul OK, am tras concluzia ca o fi ceva de la retea desi o masurase doar in gol, a ramas sa o masoare cind sudeaza si asta a fost, a plecat amicul dar m-am tot gindit la treaba aia, el are retea buna acasa asa ca l-am sunat inca de pe drum si i-am spus ca probabil am testat incomplet deoarece am folosit cordoanele mele, a ramas sa vada ce sint cind ajunge acasa deoarece pe softpedia se mai discutase despre aparate care aveau cordoane de aluminiu...bineinteles ca asa erau si la asta, le-a schimbat si "petarda" a devenit aparat! Daca era incepator asa se chinuia cu el mai departe, asa s-a prins ca e ceva aiurea. Asta in fapt e marea dilema a inceputului, cind nimic nu merge, ce este? aparatul? reteaua? electrozii? cordonele? materialul ca operatorul este clar incepator! De aia este bine cind incepi sa ai aparat de incredere, electrozii cei mai buni pe care-i gasesti si bineinteles pe retea verificata nu prelungitor de 20m si 1,5mm2 sectiune. Editat Septembrie 25, 2022 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
miha-p Postat Septembrie 26, 2022 Partajează Postat Septembrie 26, 2022 O intalnire din asta am avut si eu cu un prieten,imi cerea sa-i recomand un aparat de sudura mai bun.Tocmai imi luasem un INTENSIV 201 TIG PULSE pentru tig inox.Cind a vazut cum merge pe electrozi pe loc mia dat banii pe el eu am comandat altul la fel Link spre comentariu
stupidman Postat Martie 22, 2023 Partajează Postat Martie 22, 2023 On 9/2/2022 at 12:33 PM, cimitavita said: Gude 160. Are toate protecțiile posibile. Îl poate strica doar dacă tensiunea de alimentare scade sub 160V din cauza prelungitoarelor proaste. Sudează foarte bine cu orice tip de electrod de 3,2 dar merge bine și cu supertit de 4. Scoate exact curentul la care este pus potențiometrul și e simplu de folosit. Sursa mică e cu transformator obișnuit și nu în comutație ca la astea mai noi așa că nu face probleme niciodată. Trebuie doar curățat de praf din când în când. Dezavantaj: greutatea. Are 5,5 kilograme din cauza radiatoarelor mari... Buna ziua ! Va referiti aici doar la varianta veche GC, sau este valabil si pentru actualul Gude GIS 161 ? Este GIS 161, macar facut pentru piata germana, sau este facut pentru coloniile din estul Europei, ca toate celelalte invertoare ieftine ? Va multumesc. Link spre comentariu
cimitavita Postat Martie 23, 2023 Partajează Postat Martie 23, 2023 M-am referit doar la varianta Gude 160GC. E singurul invertor portabil cu care am putut termina unul după altul câte 20-30 electrozi de 4 mm, vara, la peste 30°C, până să intre în protecție termică. Cu electrozi de 3,2 mm nu a intrat niciodată în protecție termică chiar dacă era pus în soare și temperatura tablei de pe el depășea 50°C. Invertorul singur are doar 5,8 kilograme. După cum scrie în tabelul ăla, cum că ar avea 7,4 kilograme, trebuie să fie greutatea lui cu tot cu cablurile de sudură și clești. Cleștele de masă cu care vine invertorul, e cam păcătos și trebuie schimbat cu unul mai serios dacă se folosesc electrozi de 4 mm. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum