Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stop auto LED

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dxxx

7

• zvonacfirst

7

• vijelie02

5

• sesebe

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Frana de motor poate face orice masina, inclusiv automata... dar vara in mod uzual nu se foloseste frana de motor decat mai rar, in special in coborari mai lungi.

INSA majoritatea conducatorilor pe cutii automate nu decupleaza tractiunea la stop spre exemplu, doar tin apasata frana. Si nu discut de necunoscatori, dimpotriva, asta deoarece nu este problema sau uzura daca faci asa. Din cauza asta la automate poate sa fie cazul de franari lungi si repetate.

Oricum insa proiectarea o faci ca sa acoperi cel mai defavorabil caz posibil...

Link spre comentariu

N-ati inteles nici voi ce vroiam, sa spun. Nu era vorba de cit de des se aprinde ci cit sta aprins, si chiar si la stop foarte rar sa se stea mai mult de2-3 minute. Mai degraba in ambuteiaj ar putea sa stea mai mult timp aprins. 

In fine nu mai conteaza.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Asta pentru ca tu nu esti din Bucuresti...

Aici daca esti intr-o coada la semafor poti sa stai in total si 15 minute, din care sa zicem 1 minut folosesti pentru cateva episoade scurte de avansare si 14 minute stai cu piciorul pe frana, stopul este aprins, deci daca ceva este subdimensionat ai "factor de umplere" peste 90% si timp suficient sa ajungi cam la plafonarea spre temperatura maxima posibila. Si asta poate fi la 40 grade in mediul exterior si mai mult in interior.

Da, sunt de acord ca nu este ceva normal... dar totusi este posibil si exact asta vrei sa acoperi in faza de proiectare.

In rest nu prea inteleg discutia:

- comanda de la TME / intre timp are de proiectat si realizat cablajul si racirea -> la final are ceva cu sanse bune. Comanda la TME se justifica si pentru ca presupun ca nu are "pe stoc" exact TVSul necesar, poate nici rezistentele serie exact potrivite.

- cumpara ceva incert si subdimensionat din magazin... din graba -> iese ce iese si tine cat tine...

Link spre comentariu

Revin cu rezultate.

Dupa vreo trei seri de migaleala am reusit sa obtin un rezultat multumitor.

Zic migaleala deoarece pinii ledurilor pe care le-am cumparat nu au fost asezati identic cu cei ai ledurilor originale. Am decis sa incerc inlocuirea tuturor ledurilor dar a trebuit ca fiecare led sa-l lipesc cumva rotit folosind doar doua dintre cele 4 paduri disponibile pe cablaj. Rotirea asta dam descentra ledul de pe orificiul din dispersor, de aceea a trebui sa fac unele artificii. Lipiturile sunt suficient de solide desi nu stiu cum se vor comporta la vibratii, dar asta ramane de vazut. Parerea mea este ca a meritat incercarea. Am constatat ca, inainte sa le inchid in carcasa lampii, ledurile sunt reci cu frana apasata 2-3 minute. As fi pus cate o lacrima de hotglue ca sa fixeze fiecare led pe cablaj dar mai las asa deocamdata, pentru cazul in care va mai fi nevoie de vreo interventie.

Fiul meu zice ca ledurile astea sunt o idee mai luminoase decat cele originale, dar ma gandesc ca nu are de unde sa stie cu certitudine nevazand lampa in functiune, el fiind cu piciorul pe frana iar lampa fiind orientata inspre spate.

Nu am mai avut rabdare sa masor consumul lampii ansamblate. Daca s-ar fi incalzit as fi facut-o.

Multumesc tuturor pentru ajutor si informatii. 

Acesta este rezultatul.

8OxboFb.jpg

Link spre comentariu

Macar cat a functionat de noua. :reytre Multumesc. Daca as fi schimbat si rezistentele serie la fiecare led eram sigur ca va rezista suficient de mult. Dar cum nu lucrez cu SMD ar fi trebuit sa adaptez niste THT-uri dar imi era teama de vibratiile terminalelor, trebuind sa le las mai lungi ca sa le aduc pe paduri.

Am luat masina la zero km in 2013 si de vreo 5 ani o are baiatul meu. Nu am avut nicio problema majora in 215.000km, in afara de revizii si vreo doua capete de bara. Lampa asta ar fi fost cea mai costisitoare cheltulala daca am fi luat una originala. Tanarul meu nu vrea sa o dea, desi i-am zis ca asta cu lampa poate fi un semn ca incepe sa cada ba una ba alta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări