Seuleanu Postat August 30, 2022 Partajează Postat August 30, 2022 Am un Touran 2006 TDI 140 CP motor BMM mi s-au stins luminile din bord. Am schimbat siguranta de 5 arsa de sub bord. Dupa 46 km s-a ars dinnou. La un servis am facut test nu avea erori si mi-a schimbat siguranta de 5 arsa cu una de 7,5. Cind am ajuns in Bistrita-Nasaud a iesit fum de sub bord am luat jos borna baterie. Siguranta de 7,5 era arsa. Am dus masina la service constatarea firul corespunzator sigurantei arse avea izolatia arsa. La verificare s-a conststat ca arderea a mers pina in legatura de fire de sub bord. Înlocuit 10 fire ce aveau izolatia arsa . Nu gasim scurtul electric ce a determinat arderea sigurantei. Ce poate fi ? Link spre comentariu
validae Postat August 30, 2022 Partajează Postat August 30, 2022 Căutați să vă amintiți ce anomalie a avut mașina în ultimul timp.De genul nefuncționării vreunui indicator de bord, geam electric, bec semnalizare, etc.Depistarea scurtului fără a avea niște informații ce ajută diagnoza e un cosmar, presupune desfacerea izolatiei cablajului instalatiei și separarea ei pe secțiuni.Fiecare siguranță protejează o anumită sectiune de circuit cu unul sau mai mulți consumatori.De obicei pe spatele capacului tablourilor de sigurante e o ,,legendă,, care indică ce consumatori deserveste fiecare siguranță.Verificați atent cablurile flexibile din uși, iar nu în ultimul rând pe cele din compartimentul motorului.Acolo pot fi atacate de șobolani și șoareci, ce se adapostesc la căldura motorului oprit Am avut o astfel de surpriză, mi s-a oprit vitezometrul in plin mers, iar primul gând a fost că s-a dus senzorul.Cum nu știam pe unde e senzorul, am luat traseul firelor, pe care le-am găsit tăiate în cel mai inaccesibil loc, ar fi trebuit să demontez jumate de motor ca să am loc normal.Am preferat să mă chinui o jumatate de oră cu niște clești lungi și m-am zdrelit pe mâini, blestemând nenorocitul de animal care tăiase firele.Dacă mergeam la un electrician nu cred că scăpam sub 150-200 Lei manopera ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum